Poradźcie prosze bo nie wyrabiam- jak wyleczyć zatoki? Katar gesty albo rzadki- zalezy od pory dnia, silno żółty dzis drobinki krwi w nim, szczególnie w lewej zatoce. Duzo pije ale to nie pomaga
Wronka, moja cora kiedys miala stosowana tzw lampy sollux ,ona nie miala co prawda zatok ,ale miala katar na okraglo,zatoki czyste,nie miala alergii a katar jak byl tak byl ,tez mial rozne kolory i gestosc i zadner kropelki nie pomagaly .... i lekarz zapisal; jej te lampy w celu "zasuszenia" tego wrednego kataru. U mnie tak sie zlozylo ze taka lampe moglam pozyczyc i zastosowac ja w domu corce i powiem tobie ze dla nie to byl strzal w dziesiatke ...jesli masz mozliwosc to albo pozycz taka lampe , albo nie tobie lekarz da skierowanie na te lamy do przychodni,bo kuno jej jest troche drogie
Wronka, ja na zatoki miałam włąsnie naświetlanie. A z doraźnych sposobów żeby wszystko zleciało można stosować ciepłe okłady z ......... ziemniaków. Tzn ziemniaczki gotujesz, zawijasz w jakąś folię potem ręcznik i myk na głowę maksymalnie ciepłe. Ostrzegam że mocniej l;eci ale kilka takich sesji oczyszcza na jakiś czas zatoki.
A i można jeszcze łykać ibuprom zatoki. Też trochę pomaga.
Ogólnie to powinnaś iść do lekarza i na prześwietlenie