Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 lis 2007, 15:35

Hej!

Przyznaję bez bicia, że nie przeczytałam wszystkiego dokładnie. Nie mam czasu na TT :ico_placzek: Helenka w dzień cudna, uśmiechnięta i rozgadana, ale sama nie poleży, trzeba się z nią bawić i gadać cały czas :ico_olaboga: :ico_olaboga: Noce,niestety, niefajne... Helenka postanowiła sobie od 3 do 4.30 urządzić śmiechy, gadanie a później płacz :ico_olaboga: :ico_olaboga: Druga noc z kolei, już nie wiem co się dzieje. Jak dziś znów to się powtórzy, to jutro bez żadnych skrupułów dajemy jej czopka... Zęby chyba też idą, bo bobodent ją uspokaja. Poza tym jemy dużo nowych rzeczy i przechodzimy z cyca na butlę... Zmieniłam jej mleko na bebiko 2 i jadła, więc super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Przeziębienie mija, ale jeszcze bierzemy syropki.
Avisek, u nas kaszlu też nie było, tylko chrypa i katar i pediatra przepisała Helence eurespol, pyrosol oraz rutinaceę junior. No i doraźnie do noska nasivin.

Dziewczyny, menu pyszne, aż się głodna zrobiłam.Czy ja też mogę poprosić o przepisy :-D Uwielbiam nowości, zwłaszcza sałatki oraz mięsa hehe. CO do potraw wigilijnych to u nas jest zawsze barszcz z uszkami, ryby (po grecku, pieczona, w galarecie), śledzie w occie i w oleju, grzyby smażone z cebulką (prawdziwe, z lasu, mrożone specjalnie na Wigilię), kompot z suszek (blee) i coś tam jeszcze, jakoś w tej chwili nie pamiętam...Na święta sałatki ( 5 lub 6), mięsa pieczone z owocami (na zimno) i jakieś fajne dania na ciepło (co roku coś innego). Madziorka, a gołąbki na Wigilię to pierwszy raz na Podkarpaciu jadłam :ico_szoking: u teściów. U mnie gołąbki zawsze robi się z mięsem, a Wigilia ma być postna...
W tym roku święta wypadają u teściów, więc ja pewnie zrobię tylko ze 2 sałatki i ciasto-karpatkę (teść bardzo lubi, a teściowej to ciasto nie wychodzi hehe). Chyba że zostaniemy w domku, bo Krzyś coś wczoraj wspomniał, że wolał by nie jechać... Przyznam, że ten pomysł mi się podoba, bo przeraża mnie min 6 godzin samochodem z Helenką w taką pogodę, etc... No nic, zobaczymy. Madziorka, a kiedy dokładnie będziecie na Podkarpaciu??

Kamilko, biedna jesteś z tym choróbskiem... Oby szybko przeszło!

Aga, gratuluję zakupków, super, że Ci poprawiły humorek!

Juli, świetne fotki, takie pozytywne!!!!I kolory bluzy baaardzo optymistyczny!

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lis 2007, 15:42

Wiecie co ja jednak jestem za krzeselkiem ale zeby pozniej zrobic tez stoliczek :-D np takie cos http://www.allegro.pl/item276730605_3_k ... tolik.html ANIU oj oj ale sie nameczycie :ico_olaboga: ale napeno to przejdzie Helence :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ania1980
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

30 lis 2007, 16:21

Aga, my też już się rozglądamy za krzesełkiem dla Helenki i na pewno kupimy takie, z którego można zrobić później stoliczek. Tylko mi się podobają drewniane.
Mam nadzieję, że Helence przejdzie, bo już około miesiąca tak fatalnie śpi w nocy... dziwne, bo w dzienpotrafi 2,5 godziny przespać i ani razu nie zamruczy przez sen... hmmm...

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lis 2007, 16:34

No drewniane sa fajne ale strasznie sztywne i niewiem :ico_noniewiem: jedziemy na zakupki kupic mi buty :-D :-D :-D :-D :-D ech mam wspanialego meza mowie i mam :-D

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lis 2007, 17:22

ANIU ja lece 11 grudnia
wspolczucie ,marudnej helenki.. moze rzecxzywiscie czopek pomoze
moj leos dzis tez jakis niemrawy.. nie chce spac i marudzi

agniecha ja sie jeszcze nie zarazilam od czytania wiec tobie tez nie grozi hehe a wlocze leoska po miescie i tfu tfu jest ok
a wokol wszystkie dzieci choruja, kaszla wiec musimy uwazac..

frydza dzieki za szczegoly , fotelik lepszy od tego pierwszego.. ale rozlozony nie wiem czy bedzie taki wygodny? to krzeselko wyglada jaka turystyczne

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lis 2007, 19:40

Buziaki dziewczynki- milych andrzejek- czyt to w domciu, czy poza - oby w czulej ipozytywnej atmosferze. Caluje i uciekam :*:*:*:*

Awatar użytkownika
agniecha772
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

30 lis 2007, 19:44

Frydza mój mąż zeż z tych! wyrozumiałych... Spytał potrzebujesz kurtkę? to kup bez żadnych komentarzy...
a 2 wiszą w szafie i 2 płszcze...Kochany jest

Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

30 lis 2007, 19:49

:ico_placzek:
Ostatnio zmieniony 01 gru 2007, 18:02 przez Alineczq, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lis 2007, 20:05

Alinko :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: nie wiem co mam ci napisac... sam fakt ze spotyka sie z twoja byla za twoimi plecami jest swinswtem na maxa i to delikatnie ujmujac. a jesli jeszcze sie z nia kocha. to brak slow
dla faceta ktory oszukuje i zdradza nie mam litosci i zrozumienia
strasznie mi przykro..
co za czubek ktory ma taka kobiete i malutkie dziecko... i szuka szczescie u innej???
za przeproszeniem ch.. z nim..!!!!!!!!!! wrrrrrrrrrrrrrrrrrr
a czy istnieje cien szansy ze jednak nie jest z nia??
na razie tak podejrzewasz...
ah,.,. mam nadzieje ze sprawa sie wyjasni

dziewczyny zycze milego wieczorku
uciekam szykowac sie na andrzejki paaaaaa

Awatar użytkownika
acia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

30 lis 2007, 20:39

Witajcie,

postów nie czytalam jeszcze najpierw się przywitam i powiem ,że jeszcze żyję.Padam na pysk dosłownie.Praca , dom i opuchnięte dziąsła /julki a co za tym idzie nieprzespane nocki poprostu mnie wykańczają.Cóż upłynie trochę czasu zanim na nowo zorganizuję sobie życie.
Tak poza tym to wszystko w porządku tylko brak mi czasu na tt i do kompa usiadłam pierwszy raz od trzech dniu.
Asiula chylę przed tobą czoła , teraz wiem co przeżywasz
Przyszły dzisiaj kalendarze z allegro - super sprawa wszystkim polecam.

Uciekam dziewczyny kąpać maluchy i za moment sama spadam do łóżaka.Jeszcze jutro w niedzielę mam wolne :-D

Pozdrawiam Was wszystkie gorąco , przesyłamy buziaki dla maluszków .

Julia kończy jutro pół roku :ico_tort: dla wszystkich

Do zobaczenia

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”