Witam wszystkie Lutoweczki.
nie wchodzilam na neta przez kilka dni bo nam w laptopi ekram pekl i mamy czarna plame na monitorze i sie na niego zdenerwowalam. ale coz trzeba sie bedzie przebiedzic. naprawa kosztuje 1200, a przy dwuletnim laptopie nie oplaca sie tyle inwestowac, a poza tym nie mamy tyle kasy na nieprzewidziany wydatek. poczekamy az nam sie inne ray skoncza i kupimy nowy.
mama Kasia pisala ku przestrodze zeby na dzieci uwazac bo takie ruchliwe. no imy mielismy wczoraj maly wypadek. rano przed wyjsciem Filipa do pracy sie stalo. ja robilam sniadanie a Tymek siedzial w swoim krzeselku i wcinal herbatnika. no i przekombinowal. nie wiem czy sie za mocno wychylil czy stanal na siedzeniu ale przewrocil sie z calym krzeselkiem do przodu, upadajac na twarz. polala sie krew i to mocno. z nosa, dziasla i wargi. Filip zachowal zimna krew (bo ja sie poplakalam) i kazal nam sie szybko ubierac i jedziemy do szpitala. pojechalismy do nas i zrobili mu przeswietlenie glowy. okazalo soe ze wszystkie kosci byly cale ale ogladal to chirurg ogolny i w razie czego dal nam skierowanie do chirga dzieciecego do gdanska. chcieli nas wyslac karetka ale trzeba bylo czekac godzine, wiec pojechalismy sami. tam najpierw do tego chirurga i sie okazalo ze wzystko ok, ale wyslali nas jeszczedo laryngologa, bo Tymek mial opuchniety nos. laryngolog zajrzala do uszu nosa i buzi. no i Tymek mial malego krwiaka w nosku ale nie trzeba bylo z nim nic robic, ale w razie czego may jeszcze w poniedzialek przyjechac na kontrole. mowie wam tyle strachu co ja sie najadlam. masakra. a cala droge do gdanska sie trzeslam, dopiero jak wrocilismy do domu i puscily mi nerwy to... poczulam jak jestem zmeczona i... glodna bo nic nie jedlismy.
mielismy jeszcze Tymka oczywiscie ibserwowac i jakby co to od razu jechac do gdanska ale wszystko jest w porzadku. tylko troche gorzej Tymek w nocy spal, no ale nie ma sie co dziwic. mowie wam dziewczyny naprawde trzeba te dzieciaczki pilnowac. niby takie krzeselko bezpieczne i co?? dzis kupilismy nowe. stabilniejsze. to na tyle
karolas Malgorzatkaszybko wracajcie do zdrowka
Katelajdka gratulacje dla Bartusia
mama Kasia dobrze ze w koncu trafiliscie na porzadnego lekarza, tylko czemu trzeba sie tyle najezdzic?