Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

05 gru 2007, 20:26

Monika to ze dziecko ma 150 uderzen na minute to o niczym nie świadczy, nie martw sie po prostu Ty byłaś zdenerwowana i dlatego dzidzi " tez skoczyło cisnienie" mi np powiedzieli ze Franio nie ma żołądka, jakbym miała im wierzyc to bym na łeb dostała :ico_puknij: wiec jak oni mówią ze jest oki to jest bo jakby nie było to by ci jakies inne badania robili a pozatym pewnie by z Toba gadali ze cos jest nie tak, wiec głowa do góry, ja nie myślałam jak byłam w ciąży ze cos moze byc nie tak, bo jakbym miała takie mysli to bym na relanium non stop była :ico_olaboga: a co do ruchów dzidzi to jest różnie jak z człowiekiem < Ty tez czasem nie masz nastroju i co? skaczesz z radości czy idziesz sie położyć, lub oglądać Tv???? a jak jestes szczesliwa to bys góry przenosiła :ico_brawa_01: tak samo mają dzieci, czasem mają okresy " mniej ruchliwe" a czasem szaleją jak na dysce, wiesz co mi gin w Polsce poleciłą jak nie czuć ruchów dzidzi????
po pierwsze: położyc sie na plaskiej powierzchni na plecach ( wtedy dzidzia ma mniej miejsca i zaczyna kopać zeby Ci "powiedziec" połóż sie na bok mamo, bo nie mam miejsca na figle
a po drugie : klęknąć na " pieska" i kołysać sie w prawo i lewo, w przód i tył delikatnie, wtenczas tez rozruszasz dzidzie

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2007, 21:35

nadrabiam zaleglosci hihi

beatko ale marcele ci rosnie.. super foteczki.. a jak zdrowko????

martucha no poszalalas.. hihi widze na fotach ze impra udana.. ..
no i ciekawa jestem co z ta twoja urojona ciaza hehe wydaje mi sie bedzie ok.. a jesli nie to jak piszesz dasz rade.. co ma byc to bedzie... trzymam kciuki aby po twojej mysli poszlo hehe
a franus wyglada bombowo w tej koszuli i w ogole spodnie tez odjazd hehe
ja dzis kupilaam super koszule na chrzest hihi wlasciwie juz ma taka sama tyle ze jasny kolor i juz prawie mala hehe

a jak duzy jest ten tk max? bo u nas tez niemaly mamy hihi dwupoziomowy, na parterze buty, torebki, dzieciey, zabawki itd, i odziez damska, a na pietrze meski, torby,plecaaki,i art gospodarstwa domowego. zwykle zeby wszsytko poogladac zajmuje mi ok 3-4 godziny ...
ale wczoraj byl slaby towar i nudzilam sie po 2,5 godz.. :ico_noniewiem:

sandrusia gratuluje decyzji o potomstwie,, zycze szybkiego zafasolkowania hehe

C.D.N.

[ Dodano: 2007-12-05, 20:39 ]
Jasnie Pani :) pisze:, Marta, to widze, ze ty bys sie w PL nie znalazla :ico_noniewiem: gdzie bys se podgrzala wode??? albo przebieralnie dla dziecia znalazla??? tu normalnie sredniowiecze. wode goraca to w termosie nosze, a zimna w butli i mieszam jak potrzeba, a jakbym miala w sklepie przebierac to bym sie musiala za regal chyba jakis schowac, bo przeciez nawet w wielkich supermarketach trudno o przebieralnie.... jak kieys jeszcze w ciazy bylam w tesco to babka w POK pytala o kluczyk do przebieralni dla dzieci to powiedzieli, ze przebieralnia jest nieczynna :ico_noniewiem:

jasnie pani ty mnie tu nie doluj.. to jakas masakra.. na sama mysl jestem :ico_zly:
nie dziwie sie ze kolezanki w polsce narzekaja na monotonie.. i siedza w domu.. jak wszedzie schody i niechciane spojrzenia.. i te odwieczne rady.. i dogadywania mocheroych beretow
juz ja im dam

jasnie pani ten twoj tajemniczy patent to chyba z chustami zwiazany co? :ico_nerwusek:

[ Dodano: 2007-12-05, 20:56 ]
maggie juz nie zdarzylam cie pozegnac.. wypoczywaj w polandziku.. i do uslyszenia wkrotce hehe
my zarowno swieta jak i sylwka spedzamy w polsce hihi
juza zabukowalismy BAl sylwestrowy hehe

gosia jak tam przesylki dotarly??
i zycze wtrwalosci w nocnikowaniu... hihi

sandrusia super za samopoczucie ok.. rzadko nas odwiedzasz no ale wybaczamy.. skoro humorek i energia dopisuje to niech chlopaki maja z tego pozytek hihi
wiec nie lap dolow i nie czytaj moich postow jesli sklaniaja ci ku temu hehe
mnie szybko mija. i juz nawet zapomnialam ze wam o tym pisalam hihi
zycze i tobie tego

C.D.N

[ Dodano: 2007-12-05, 21:00 ]
Jasnie Pani :) pisze:Madziorka ma nieplanowany wyjazd :ico_oczko:

jaki wyjazd?? czy ja o czyms nie wiem???? :ico_szoking:

a sesja super sie udala.. boze nie moge uwierzyc ze luska taka duuza panienka.. prawie 10kg??? nie no jaja sobie robisz.. hehe

mojej kumpeli 7 miesieczny syn tyle wazy a jest z tych wiekszych

[ Dodano: 2007-12-05, 21:14 ]
Emilka_M pisze:A moj szkudniczek wczoraj tak narobil w pieluche w nocy ze :ico_szoking: zmienialam mu pieluche we snie bo tak walilo ze :ico_szoking: wietrzylam w nocy sypialnie bo nie szlo wyrobic :ico_oczko:

zazdroszcze tego smrodku.. hihi

u nas dzis 12 dzien bez kupy
bylam rano u GP, powiedzial ze wszystko ok.. dopoki maly nie placze, nie marudzi i nie widac oznak zaparc itd to mam sie nie martwic.. bo przy karmieniu piersia tak sie moze zdarzyc..
no ale latwo sie mowi nie?
tymbardziej ze to cytujac marte angielski konowal hehehe

i jeszcze podczas moich pytac zagladal do ksiazki a nawet wyszedl do innego lekarza na konsultacje.. drugiego konowala hehe

hehe dziewczyny czy wy tutaj trafiacie do facetow lekarzy?
ja spotkalam na razie dwoch i obaj beznadziejni
takie glupki od progu.. od razu mozna wyczuc ich zainteresowanie..
kicha na maxa

monika83
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

05 gru 2007, 22:56

martuchafrost pisze:po pierwsze: położyc sie na plaskiej powierzchni na plecach ( wtedy dzidzia ma mniej miejsca i zaczyna kopać zeby Ci "powiedziec" połóż sie na bok mamo, bo nie mam miejsca na figle
a po drugie : klęknąć na " pieska" i kołysać sie w prawo i lewo, w przód i tył delikatnie, wtenczas tez rozruszasz dzidzie

dzieki sprobuje nastepnym razem :ico_sorki: ,ale lepiej zeby go nie bylo i maluszek juz tak mamy nie martwil

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 gru 2007, 23:02

madziorka hihi pisze:jasnie pani ten twoj tajemniczy patent to chyba z chustami zwiazany co?

hehe, niez chustami, ale :ico_oczko: z pieniedzmi na chusty :ico_oczko:

madziorka hihi pisze:jaki wyjazd?? czy ja o czyms nie wiem????

a tak juli na czerwcowkach napisala, a ja tu skopiowalam, bo faktycznia mialas opis na gg, ze nieplanowany wyjazd, czy cos takiego...

madziorka hihi pisze:mojej kumpeli 7 miesieczny syn tyle wazy a jest z tych wiekszych

a Luska z tych najwiekszych hehe i przeciez juz ma prawie pol roku :ico_oczko:
ona rozmiar 86 nosi, czyli angielskie 9-12 miesiecy :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-12-05, 22:03 ]
monika83, podpisuje sie obiema rekami pod tym co Marta ci napisala :ico_oczko:

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

05 gru 2007, 23:16

Madziorka co do kupy Leosia to bym sie martwiła bo dziecko na piersi powinno 3 razy tak czesto kupe robic niz dziecko na butelce, pij duzo soku jabłkowego :ico_oczko: jakby Leoś dostał gorączke to znaczy ze cos juz nie tak, ale skoro nie płacze to chyba nie jest tak źle :ico_noniewiem:
aha tamten tikmax był ogromny w 2 godziny to nie mogłąm znaleźć dział kobiecy i dzieciecy a godzine jacka szukałąm, my tez mamy duze te sklepy ale tamten był king kong :ico_szoking:
Jasnie Pani :) pisze:hehe, niez chustami, ale z pieniedzmi na chusty

uchyl rąbka tajemnicy :ico_oczko:
monika83 pisze:dzieki sprobuje nastepnym razem

mozesz jeszcze pic duzo wody to zacznie " pływać" i poczujesz ruchy maleństwa :ico_oczko: a jakby co to pisz do mnie smska wysyłam nr na priva :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-12-05, 22:20 ]
aha" byłam dzis na solarium stojącym, ale pierwszy raz takie widziałam bo tam gdzie chodziłam na stojące poza lampami był plastik zeby sie nie oparzyc a tu???? lampy a potem takie metalowe kraty, tak ze jak bym sie dotknęła to jestem poparzona (bo kraty tez sie nagrzewały) no i oczywiście miałam drzwi otwarte bo mam klaustrofobie i jak zobaczyłam ta małą "trumne' to myslałam ze umrę :ico_olaboga:
a dzis miałam busy dzionek bo pilnowałam dziecka koleżanki :ico_brawa_01: bardzo grzeczny więc spox :ico_oczko: a potem misiek mi zjadł oststnią butle o 14.30 i koło 18.00 próbowałam mu podac butle na spanie ale nie chciał, wiec zeszłam do kuchni sie napić, wchodze do góry, a misiek co???????????? śpi jak zabity :ico_olaboga: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: pewnie mi sie obudzi koło 22.00 na karmienie biedaczek mój kochany :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-12-05, 22:22 ]
o matko ciągle m sie coś przypomni :ico_olaboga: jak jechalismy na solke to musiałam jechac dookoła miasta bo te głupki protestanty mają bramy na wieczór pozamykane ( oddzielające od dzielnic katolickich) :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:
Madziu koszule i spodenki bojówki kupiłam miśkowi na carboots za 3 f :ico_szoking: hihiihihihihihi

Awatar użytkownika
Emilka_M
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

05 gru 2007, 23:39

madziorka hihi pisze:hehe dziewczyny czy wy tutaj trafiacie do facetow lekarzy?

Ja dosc czesto :ico_oczko: bo kiedy chce na mus to wtedy facet mnie przyjmuje i powiem ci ze strszy facet i kieruje mnie i dziecko na dodatkowe badania jak nie jest pewny diagnozy badz przyczyny i tez w ciazy chodzilam do faceta GP a z dziecmi chodze zazwyczaj do facetki bo ona jest pediatra (zona tego co kieruje na badania czesto :ico_haha_01: )
NO ja dzis dzionek mialam zakrecony :ico_oczko: bylam u ALusi w szkole na przedstawieniu :ico_oczko: jak mnie z Natim zobaczyla to tak sie cieszyla ze az mi lzy w oczach stanely bo machala i pokazywala kolezankom ze tam jest mama z braciszkiem :ico_haha_01:
Mnie plecki niestety ciagle bola :ico_placzek: a mam juz taki "burdel" w domu ze :ico_szoking: no i chyba jutro wezme zwiekszona dawke przeciwbolowych i posprzatam :ico_oczko:

Kurde lece jeszcze po chleb bo zaraz sklep zamkna :ico_oczko:

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

06 gru 2007, 00:16

Emilka ja tez dzis mialam robic porzadki generalne,ale mi sie nie chcialo po spacerze i tak sie lenie he he a T to juz rekordy bije w nic nierobieniu :ico_zly: ja co dzien sprzatam ,a on robi syf :ico_zly: a jak mu zwracam uwage,to mowi,ze gledze :ico_haha_01: :569: :569: :ico_nerwusek: :ico_nerwusek: kiedys sprzatal,a teraz len sie z niego zrobil,ze ho ho

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 gru 2007, 00:16

marta jasnie pani cos wasze mikolaje sie pospieszyly co? hihi

kasik my zamowilismy takie kalendarze http://www.allegro.pl/item261655041_kal ... ciami.html
a wiki skoczek i smieszek super.. hihi
twoj glos wyobrazalam sobie jakos inaczej hehe

marta rezczywiscie jakis kolosalny tk max.. ale chcialabym tam podzialac hehe
kurde troche dola lapie z ta kupa. jedne pocieszaja inne zalamuja.
ale co ja mam zrobic
pije ten sok i nonono..
a czopkow nie mam wiec i tak nonono...
pozostaje czekanie..... :ico_placzek:

monika nie stresuj sie kochana.. moj leos tez sie malo ruszal.. troche sie balam ale nie panikowalam.. i bylam pewna ze bedzie ok... a uwierz rzadko czulam ruchy..
czasem tylko wieczorem,, albo rano.. i tak niewiele.. hihi ale lucy pocieszala mnie ze jej brat u mamy tez sie niewiele ruszal. za to teraz nadrabia hihi
leos tez z tych zywych.. hihi wiem ze w ciazy mozna zlapac schize.... ale mysl pozytywnie i nie stresuj sie bo to niedobrze dla maluszka...!!! bedzie dobrze ! zobaczysz
i zagladaj tu do nas zebysmy ci mogly twoje zle mysli wybic z glowy hihih

Jasnie Pani :) pisze:madziorka hihi napisał/a:
jasnie pani ten twoj tajemniczy patent to chyba z chustami zwiazany co?

hehe, niez chustami, ale :ico_oczko: z pieniedzmi na chusty :ico_oczko:

no tak,,, jestem blisko hihi

Jasnie Pani :) pisze:madziorka hihi napisał/a:
jaki wyjazd?? czy ja o czyms nie wiem????

a tak juli na czerwcowkach napisala, a ja tu skopiowalam, bo faktycznia mialas opis na gg, ze nieplanowany wyjazd, czy cos takiego...

moj opis brzmial: nieplanowany dluugi weekend z moimi chlopakami hihi

chodzilo o to ze adam mial wolne w poniedz hihi

marta ja chodze tylko na stojace,, lezace jest dla mnie niewygodne.. i nie czuje sie tak swobodnie jak na stojacym hehe

[ Dodano: 2007-12-05, 23:19 ]
powiedzcie jak tu sie nie wkurzac na

tescia???
wlasnie wywalilo mnie z neta..
wzielam sobie laptopa do sypialni a on

wylaczyl wszystko w salonie.. z gniazdka

zeby mu diody nie swiecily hehe
wrrrrrrrrrrrrrrrr
dobrze ze sie kapnelam bo minionej nocy

zrobil to samo hihi
i rano nie moglam netu odpalic hihi wrrrrrrrrrrrrrrrr

[ Dodano: 2007-12-06, 01:54 ]
HOP HOP HOP
TO JA WASZA MIKOłAJKA madziorka :mikolaj:
wpadłam do was bo wiem ze wszsytkie macie grzeczne maluszki (po mamusiach oczywiscie)
:682: :682: :682: :682: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj:
dla kazdego wirtualna mikolajkowa paczuszka i buziak!!!!
:ico_buziaczki_big:

i podsylam swoja liste zyczen :568:

to co napijemy sie za zdrowie naszego starego brodatego z workiem??

:564: :564: :564: :564: :564: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko:

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

06 gru 2007, 08:48

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI MIKOŁAJEK DLA WSZYSTKICH

STAWIAM :ico_kawusia: :ico_kawusia: :ico_kawusia: :ico_kawusia: :ico_kawusia: :ico_kawusia: :ico_kawusia: :ico_kawusia: :ico_kawusia: :ico_kawusia: :ico_kawusia: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj: :mikolaj:

Madziorka ja Cie nie strasze z tymi kupkami, ale 12 dni to jest za długo mi sie zdaje, to prawie 2 tyg :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: a co do teścia to rzeczywiście psotnik Ci sie nawinął :ico_oczko: hihiihihiihihi

[ Dodano: 2007-12-06, 08:08 ]
Jasnie Pani :581: :581: :581: :581: :581: :581: :581:
tralala trala la wstawaj kochana szkoda dnia

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 gru 2007, 09:43

martuchafrost pisze:Jasnie Pani
tralala trala la wstawaj kochana szkoda dnia

:ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
hehe, codzinnie moge ci dawac pierwszenstwo, jesli tylko bede mogla sie przez to wyspac :ico_oczko:

Mam nastepne 2 chustomamy na sumieniu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i to jedna z TT :-D :-D :-D

Moj maz wlasnie dzwonil, ze oblal prawko :ico_noniewiem:

Ale za to mozecie wybrac, ktorego wolicie :ico_oczko:
Obrazek
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Pozostałe”