Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 gru 2007, 23:08

Spróbuję jutro z ta kapustą. Kurczę zupełnie nie wiem co to :ico_noniewiem: Kapusta to jest chyba na "mleczne" cyce, a mi klucha wisi jak Zuzia wyssa. Normalnie to on nie boli, tylko jak dotykam i jest trochę czerwony od góry. Może pójdę jutro do gin, bo w piątki akurat przyjmuje.
mama_zuzi1980, Sto lat dla Nelci! Ależ nam znowu brzuchy urosną jak będziemy tak ciągle ciasteczka wcinać :-D
A jaki to program? Bo ja zamawiałam już kilka razy odbitki na allegro i wysyłałam przez fotosender (początki były trudne...).
Zaraz skopiuję o tym oleju rzepakowym. Kurczę, ale ona chyba karmi piersią i co wtedy?

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2007, 00:04

Kocurka, tak to fotosender i zupelnie nie wiem co robic. Dobrnelam do momentu gdzie wybralam zdjecia i teraz chce tylko wyslac i wychodzi mi okno logowania :ico_szoking: jak klikam na nowy uzytkownik to nic sie nie otwiera a na nick i haslo z allegro nie wchodzi :ico_olaboga: Pisalam do niego i mam nadzieje ze jutro odpisze, A jak ty sobie poradzilas?

Kocurka, wg mnie masz przeziebiona piers (dzis mi Agnieszka opowiadala bo ona niedawno miala i miala identycznie jak ty opisujesz: bol jakby byl siniak, i zaczerwienienie...). Ona wziela goraca kapiel i delikatnie masowala to miejsce jak Kubus jej jadl z tej piersi.
Moja rada? Albo goraca kapiel, albo prysznic na tego cycka, albo gorace oklady i delikatny masaz... a jak nie minie to do lekarza.

Eska, dzieki, mnie ten usmiech tez rozwala :d No ale niestety przyrzeczona juz innemu ;)

Eve, fajnie ze z bioderkami ok. A ta wizyte do neurologa to mialas zapisana? Bo jak tak to troche niepowazne tak pacjenta ganiac...

Jutro wkleje zdjecie z dzisiejszego spotkanka :-)

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 gru 2007, 11:56

hej dziewczyny,ja właśnie wstałam,mała nadal śpi....czasami mam wyrzuty sumienia że wszystkie noce przespane..ba!! dziecko do 10-11 daje mi spać...wczoraj poszła spać o 22 bo brzusio bolał,ale chyba już wszystko ok :-D
Obrazek

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

07 gru 2007, 12:50

hej laseczki
Jutro wkleje zdjecie z dzisiejszego spotkanka :-)
a ja juz leciałam suwaczkiem w dół bo myslałam ze fotki juz są a tu nic
takze prosze szybciutko te foteczki wklejac :ico_oczko:

ja juz z rana pojechałam z Szymciem na badanie krwi do ośrodka
wchodze a tam ta laborantka mi mowi ze aparat zepsuty i wykonuja tylko zlecenia na których pisze "pilne" :ico_szoking: no wiec na moim nie bylo napisane bo aparat sie zepsul wczoraj a ja u lekarki bylam w zeszłym tyg.
i mowie tej babce ze jestem z malym dzieckiem i nie bede w kółko jeździc na to badanie
no i zrozumiała
pobrała mu krew z paluszka
ale tak nieuiejętnie to robiła ze myslałam ze ją tam :wpale:
no ale juz dobrze ze pobrała mu
oczywiscie był ryk
nawet nie przy ukłuciu a przy tym jak wyciskała krew z paluszka :ico_olaboga:
wkurw... sie troche
wogole od wczoraj jestem jakas rozdrażniona
wkurzyłam sie wczoraj wieczorem bo przegapiłam aukcje z extra garniturkiem dla Szymcia na chrzciny :ico_zly:
ale co tam jakos przezyje :ico_oczko:

rano juz byłam w realu
bo pampersy są w promocji za 45zł (86szt) i chusteczki gratis
no a te biedronkowe kosztuja: 36szt. 19zł (rozm. 4-9kg)
wiec wychodzi na to ze pampersy sa tansze przeliczajac na koszt jednej pieluszki :ico_szoking:

zmykam bo M woła ze głodny
i olej mam grzac na frytki :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2007, 14:23

mama_zuzi1980, wpisz swoje imię i nazwisko i zaloguj się jako nowy użytkownik. Ważne jest tez poprawne wpisanie kodu promocji (jak taki akurat jest), ale to jest podane w aukcji. Mnie kiedys przez ten kod nie chciało się wysłać.

Na szczęście dziś mnie już nie boli pierś :ico_sorki: A wczoraj się naczytałam i oczywiście sama się zdiagnozowałam- wyszło mi zapalenie piersi (konieczność podania antybiotyku, bo jak nie to może powstać ropień i wtedy potrzebna jest interwencja chirurgiczna, brrr!!!). Pójdę dziś do gin, niech mi od razu zrobi przegląd podwozia :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
pampersy są w promocji za 45zł (86szt) i chusteczki gratis
Super promocja ,w Carrefourze takie same były po 51 i też w promocji (bez chusteczek). U mnie nie ma Reala :ico_placzek:

Awatar użytkownika
eve81

07 gru 2007, 15:21

A CO TU TAKA CISZA??
LASECZKI GDZIE SIE PODZIEWACIE??

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

07 gru 2007, 15:57

hej dziewczynki
mój misio dzisiaj tylko spi i je, chyba ta ponura pogoda daje sie mu we znaki.
Ale dzisiaj ładnie sie tez bawił jak gotowałam obiadek, połozylam go w lezaczku, gawozył do zabawek a ja mialam czas na zrobienie kapustki z grochem. strasznie mi sie jej chcialo :-D
teraz pije mleczko,a ja herbatke :ico_oczko:
kocurka to dobrze ze juz cie nie boli :ico_brawa_01: słyszałam ze to okropny ból.
eve chyba musze mame wyslac do reala, albo jak bedziemy w przyszlym tyg. w weekend w kielcach to wpadniemy po pampersy. ja i tak tylko ich uzywam, tesciowa nie mogla sie ostatnio nachwalic jaka zadbana pupe ma misio :ico_oczko:

Awatar użytkownika
eve81

07 gru 2007, 18:41

no nie wierze że tu taka cisza :ico_szoking:

Mamo_Zuzi gdzie fotki ze spotkanka???

my wrociliśmy od neurologa
no i tak
trzeba rehabilitowac Szymcia
lekarz powiedział ze ma nieprawidlowy odruch bo jak sie go ciagnie za rączki zeby sie podniosl to on zamiast sie podnosic to zapiera sie nogami i robi jakby mostek
w poniedzialek musze isc do pediatry po skierowanie do neurologa
pozniej we wtorek jechac do tego neurologa z tym skierowaniem ale juz państwowo
i on da nam skierowanie na rehabilitacje ktora bedzie na NFZ
pytalam sie od czego moze byc taki nieprawdlowy odruch
a on mi powiedzial ze to niedojrzalosc ukladu nerwowego
powiedzial ze leżenie na brzuszku mu sie poprawiło :ico_sorki:

jutro przyjezdzaja mnie odwiedzic dwie kolezanki z pracy
wiec rano musze wyskoczyc na jakies zakupki

[ Dodano: 2007-12-07, 17:46 ]
A ta wizyte do neurologa to mialas zapisana?
no ta wizyta była umowiona
ale jak zadzwonilam do lekarza to powiedzual ze tez w ostatniej chwili sie dowiedzial

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

07 gru 2007, 19:06

Kurcze eve nie zazdroszcze jezdzenia na rehabilitacje, moja bratanica byla przeasymetryzowana i jak miala sesje u rehabilitanta to bardzo plakala. dodatkowo brat kupil walek i sami ja cwiczyli w domu. biedny szymus :ico_pocieszyciel:
ale bedzie dobrze :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2007, 19:34

Ja już po wizycie u gin.- powiedziała,że to mógł być zatkany kanalik. Ale już jest ok i oby tak dalej. I powiedziała mi,że przez rok od urodzenia mogę wychodzić z pracy godzinę wcześniej, bo nikt nie sprawdzi, czy nadal karmię piersią :ico_szoking: A ja myślałam,że naprawdę muszę karmić, a tu widać można troszkę oszukać :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”