Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 gru 2007, 23:08

KELLY,MALGOSIA,LUTOWKI ja nie moge Tymek ma juz 7 zębolka a Amelcia zupełnie jak Wojtuś ma tylko dwie jedyneczki dolne hi hi hi i tez czekamy kiedy pojawią sie kolejne ale widze ze ma bardzo przekrwone dziąsełka górne i te łopaty widac przez dziąsła ale kiedy wyjdą któz to wie całe szczęscie ze ona jest normalna i dzielnie znosi ząbkowanie nie marudzi i dobrze.
OLALA piekna historia z tym Miskiem ale czad no mozliwe ze to był prawdziwy sw.mikołaj :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
DOROTA.M. super ze bedziecie mogli z mezem spędzic więcej czasu ciesze sie bardzo wiem co mówiłas na naszym ostatnim spotkaniu jak tego potrzebujesz super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
LUTOWKIa my dzis mielismy ze tak skromnie powiem nockę z głowy ale akurat z powodu kacperka :(.
Wyobrazcie sobie ze poszedł od poniedziałku do przedszkola po prawie miesiecznej przerwie i wczoraj pod wieczor zaczął jęczeć ze on jest zmeczony i przed 19.00 poszedł spac. Było mi to podejrzane ale nie miał temp ani nic go niby nie bolało, mysle sobie oki moze faktycznie zmęczenie. No a tu ide do niego o 2.00 w nocy go przykryc a on parzy :ico_chory: :ico_chory: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
Zmierzyłam mu temp. a tu 39,3 szoku doznałam, od razu go całego do naga rozebrałam do naguska i odkryłam bo tak szybciej z niego tempa wychodzi i dałam czpoka połowke pyralginy bo on taki jest ze jemu tylko pyralgina w takiej wysokiej temp. pomaga.
Ale nic to nawet nie dawało, zbijalismy do rana, ja cała noc nie mogłam spac jak na szpilkach,kazdy jego ruch słyszałm z pokoju obok ach mowie wam. Melcia ładnie spałana szczescie. I tak gorączkował wysoko do 11.00 w poludnie dzisiaj. Na 13.30 pojechał z nim do pediatry,zbiłam temp udało sie w koncu, opisałam objawy,ona go osłuchała, zobaczyła gardełko i patrzy na mnie jak na kosmitke conajmniej.
No i obadala go i mowi ze on wyglada na zdrowego :ico_szoking:
No to od razu decyzja bo ja mowilam jej ze mu leci z noska zleony katar i podejrzewałąm zatoki znow wiec od razu na zdjecie rtg nas wyslała i do laryngologa i miałam dzis farta bo wszystko udało sie załatwic za jednym zamachem. Laryngolog potwierdził ze nic w zatokach nie widac i tylko mam mu dawac claritinke zeby sluzowke zmniejszyc w nosku bo obrzek jest troche i tyle. a ja pyatam to skąd ta temp. taka wysoka-z powietrza ponoc jakiegos wirusa załapał z powietrza niezle co?
Takze od 12.00 w poludnie jest juz bez temperaturki i jak nowo narodzony:)uuuuffffff ulga bo juz tyle łez w nocy wylalam mówię wam ach............

Awatar użytkownika
mama Kasia
Maniak forumowy
Maniak forumowy

06 gru 2007, 23:20

Hej!
Pozdrawiam Was Mikołajkowo!
karolas pisze:ELLY,MALGOSIA,LUTOWKI ja nie moge Tymek ma juz 7 zębolka a Amelcia zupełnie jak Wojtuś ma tylko dwie jedyneczki dolne hi hi hi i tez czekamy kiedy pojawią sie kolejne

A Ala w dalszym ciągu nie ma się czym pochwalić... na dole idą, idą ale wyjść nie mogą..

Byłam dziś z moją dwójeczką u lekarza. Bo kaszlą i zasmarkane są strasznie. Ala do tej pory miała taki suchy kaszel, a w nocy zmienił sie na mokry, męczył ją w nocy okrutnie. Do tego katar. Aruś wczoraj miał leciutką (nie to co Kacperek Karolas) temperaturkę i też zasmarkany strasznie i kaszel. No i osłuchała, w oskrzelach nie słychać nic. Powiedziała że to ten katar tak im schodzi niżej i drażni gardło. Na razie tylko syrop prawoślazowy i smarować spirytusem z gliceryną i opukiwać. Ale przepisała antybiotyk obojgu na wszelki wypadek, ale żeby nie podawać, póki nic poważniejszego się nie dzieje.
A jutro Lublin... boję się...

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 gru 2007, 08:56

Witajcie moje drogie :ico_kawa:

My wczoraj nieobecni, bo byliśmy kupić samochód. Tak na Mikołaja sobie zafundowaliśmy większe autko, żeby swobodnie móc spakować klamoty naszych dzieciaków jak jedziemy gdziekolwiek.
Obrazek

Dla Kacperka :ico_tort: :ico_prezent:

Małgorzatka jak się talent będzie rozwijał to na pewno coś z tym zrobimy :-D

kelly Tymusiowi ząbki rosną jak grzyby po deszczu, a mój Wojtuś póki co posiada tylko górną jedyneczkę

karolas dziwna sprawa z tą gorączką :ico_noniewiem:

mama Kasia zdróweczka, zdróweczka dla dzieciaczków

Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 gru 2007, 10:51

MAMA KASIA nic sie nie martw w Lublinie bedzie dobrze no musi, jak tylko wrócicie daj znac co i jak ;),trzymam mocno kcuku zeby było dobrze :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
AGA0406 no gratuluje zakupu, ach prezencik Mikolaj niezły przyniósl,szalonyyyyyyyyyy ;) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
A GDZIE LUTOWKI WYWIALO chyba czas przedświąteczny się zaczął co????????

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 gru 2007, 11:01

aga0406, OO..ale fajny Mikołaj do Was chodzi, podaj namiary to se na przyszły rok zamówimy :-D :-D

mama Kasia Będzie dobrze, zobaczysz! Jak już będzieci w domku to daj znać!

Karolas No to faktycznie dziwna sprawa z tą gorączką, ale ja już Ci kiedyś [isałam na gg chyba, że moja szwagierka jak była właśnie w takim wieku jak Kacperek, to jak tylko coś jej się nie spodobało, czegoś nie dostała, lub miała zły humory to dostawała gorączki 40 stopni po czym jej przechodziło nawet jak w nocy koszmar się jej przyśnił to miała gorączkę, tak, że wiesz...może to to?

[ Dodano: 2007-12-07, 10:25 ]
:ico_placzek: :ico_placzek: Wojtuś spadł tatusiowi przed chwilą z łóżka :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
madzia22
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 gru 2007, 11:27

Kelly a jak Tymkowi wychodziły te zęby tzn chodzi mi o kolejnośc bo my mamy dolne 1 i jednego kła i teraz to nie wiem czy wydzie kieł czy moze 1 na górze???
Karolas normalnie szok ja tak miałam w szkole podstawowej ze jeden dzien miałam gorączke tez ponad 39 i byłam bardzo zmęczona cały czas leżałam a kolejnego dnia juz byłam zdrowa
Mama Kasia życzemy dużo zdrowia dla dzieciaków
aga super auto
Dziewczyny u nas w biedronce tez sa pampersy po 29,99 a były 10 zł droższe

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 gru 2007, 11:30

Małgorzatka mam nadzieję ze Wojtusiowi nic się nie stało :ico_olaboga: Nasz Wojtuś teraz wiele razy lądował na podłodze, a teraz już spokój bo schodzi sam z łóżka, a jak się obudzi to po prostu czeka aż ktoś przyjdzie do niego

Dziewczyny to mój pierwszy taki Mikołaj, nie myślcie sobie że ja mam tak zawsze kolorowo :ico_nienie: hihi

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

07 gru 2007, 15:17

Nie bylo mnie kilka dni bo mam urwanie glowy!! Bartuś juz zaczyna stawiać kroczki!! Wcześniej pisałam ze staje, a teraz robi kroki trzymając sie za fotel! I jak go biorę za rączki to przebiera tymi nóziami!! Nawet to nagralam jak pierwszy raz robil kroczki! OI tu mam pytanie do Evy kobieto powiedz mi jak Ty wklejasz filmiki bo ja mam ten sam aparat co Ty. Ale podobno on robi za duze filmiki żeby to tu dać... nie znam się ...
MAłgorzatka w moim przypadku to termin z usg strasznie mnie zmylił. Nie byl on dowodem na szybszy termin a na to że dziecko jest duże. Spodziewałam sie juz Bartka miesiac wcześniej a tymczasem mialam doła bo 3 dni po terainie urodziłam.
Dorota ale Ci się przydażyła historia!! Dobrze że zachowałaś zimną krew i pomogłaś koleżance. No spore dzieciątko jej się urodziło, ale wiesz, dla mnie to i tak drobinka, bo Bartek był kilo cięższy!
kelly jak to dobrze, że Tymusiowi nic nie jest, a tych lekarzy to normalnie "rozstrzelać"!! Naprawde to jest karygodne!!
hekkate dzięki ze pytasz o mamę. Powiem Ci ze juz niby lepiej z palecem, troche doszła do siebie i psychicznie i fizycznei, ale cholera teraz jej się przyplątała grypa żołądkowa... Biedulka mialą wczoraj 39,5 stopni gorączki...
Strasznie mi się podobały Twoje głupotki!! A raczej Daniela, hihi:) Ja po prostu uwielbiam jak bartek takim włąśnie głosem jak metalowcy coś do mnie mówi!!!!
karolas ale Amelajdka wygląda ślicznie w kolczykach!! Bardzo mi się pdobaja małe panniczki z kolczyczkami!!! JAkbym miala córcie to też szybko bym jej przekuła uszka!
Apropos gorączki KAcperka, to powiem Ci że ja też tak miałąm całe dzieciństwo ze jak tylko były jakies emocje to ja od razu reagowałam gorączką. Zresztą tak mam do dziś! :ico_wstydzioch:
Zastanówcie sie czy nie było cos co mogło tak wpłynąć na KAcpra. Moze jest o coś zazdrosny?

Awatar użytkownika
kelly
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

07 gru 2007, 15:55

madzia22 Tymkowi wyszly najpierw dolne jedynki, potem gorne dwojki, nastepnie gorne jedynki, wczoraj dolna dwojka. wiec oprocz gornych dwojek wszystko jest po kolei

karolas no dziwne to z tym Twoim Kacperkiem ale moze on ma tak jak mowia malgosia i katelajdka

katelajdka
znam ten bol. Tymek tez od jakiegos czasu by tylko "chodzil"

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

07 gru 2007, 17:00

kelly, mój Bartek ma 8 zębów. Wszystkie są już są takie duże! JAk się uśmiecha to już jest taka pełna bużka!!

[ Dodano: 2007-12-07, 16:02 ]
Pragnę złożyć najlepsze życzonka dla wszystkoch solenizantów z ostatnich kilku dni!!1 :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”