mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2007, 00:25

Oj pamietamy..... napisz koniecznie jaki wozeczek w koncu kupilas!!!

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

08 gru 2007, 07:24

hej ja juz na nozkach bo misio sie obudził na mleczko, zazdroszcze wam ze mozecie dłuzej pospac :-D

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

08 gru 2007, 08:09

ja tez juz na nogach od 5.30 :ico_szoking:

Mamo_Zuzi chodziło mi o to żeby mieć na wszelki wypadek jakby gorączka była wyższa, przeczytałam w necie że za goraczke u niemowląt uważa sie temp. od 38,5st/ wiec napewno bym Szymciowi nic nie aplikowała na wszelki wypadek :ico_nienie:

[ Dodano: 2007-12-08, 07:10 ]
Dominisia jasne że pamiętamy :ico_haha_01:
to wózeczek pewnie zobaczymy na spotkanku w SCC

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

08 gru 2007, 08:11

misio tezusna. ale jajuzsie nie klade bo pozniej bede nieprzytomna. teraz herbatka i moze jakies sniadanko :ico_oczko:

Awatar użytkownika
eve81

08 gru 2007, 11:45

mama_zuzi1980, ja wybrałam kolor tego śpiworka pistacja, pod kolor wózka :-)

my już z Szymciem wróciliśmy z zakupów
M śpi po nocy
w piwnicy fachowcy zakładaja nam gaz
a ja musze sie zebrac i sprzatac bo o 15.00 przyjezadzaja 2 kolezanki z pracy
tylko jak mam sprzatac jak Szymcia musze bawic
chyba teraz juz nie usnie
jak spał w samochodzie w drodze na zakupki
no ale jakos musze dac rade
najwyzej M obudze :-D co mu sie pewnie nie spodoba :ico_zly:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 gru 2007, 11:48

Ja dopiero wstalam, oczywiscie bylo mleczko o 6.30 ale potem jeszcze bylo lulu :-)
Zaraz smigam na wyprzedaz butow zimowych, mam nadzieje na jakies skorkowe wysokie kozaczki, bo kupilam jakies za przeproszeniem g**no i nie da rady w tym chodzic dluzej niz godzine.... :-(

Eve, tak myslalam ze chcesz miec na wszelki wypadek, i to dobry pomysl, ja tez przeciez mam, zawsze, bo nigdy nie wiadomo.
Ewasiek, po szczepieniu to ja Cie doskonale rozumiem, sama tak robilam jak zuzia byla mala, bo nie wiem czemu ale wizja goraczki u takiego malenstwa mnie przeraza :ico_szoking:
Nell bedzie miala pierwsze szczepienia w styczniu (no comments :-((( ) wiec tez jej pewnie na noc podam troszke paracetamolu. Mysle ze nie zaszkodzi a ja bede spac spokojnie. poza tym slyszalam ze paracetamol ma tez dzialanie lekko uspakajajace wiec nawet jak dziecko nie ma wyskoiej goraczki, ale jest rozdraznione przed noca i duzo placze to warto wtedy podac wlasnie.

dziewczyny, co warto miec w domu na przeziebienie dla takiego maluszka. Czy wasze dzieci cos braly? Jesli tak to w jakich dawkach... Chodzi mi np o Cebion, Calcium w syropku czy cos na kaszel. Moze sie wymienimy dosw. zeby w razie czego wiedziec....

Ja np wiem ze takim maluszkom mozna dawac syropek na kaszel Drosetux (homeopatyczny), tylko nie pamietam dawkowania, ale moze gdzies znajde na jakiejs kateczcie w apteczce.

Eve, widzialam wczoraj na Allegro tez sliczne spiworki, co prawda po 99 zl, ale takie ze mozna zrobic do fotelika, oraz do spacerowki, i jest na owczej welnie, nie wiem czy widzialas... wedlug mnie bomba, szczegolnie jesli chodzi o ta opcje do fotelika. Co sadzisz?

[ Dodano: 2007-12-08, 10:50 ]
sorki, za bledy ale sie spieszylam...... :-(

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

08 gru 2007, 12:13

mamo zuzi na niepokoje, rozdraznienie mam viburcol. i powiem szczeze ze sie sprawdza. ostatnio jak blismy tyd. w kielcach to jak przyjechalismy to maly sie rozgladal i w bek. podalam mu viburcol i uspokoil sie i usna.

Awatar użytkownika
eve81

08 gru 2007, 12:51

Chodzi mi np o Cebion, Calcium w syropku czy cos na kaszel.
ja podaje mojemu codziennie 4 krople Cebionmulti
Calcium w syropku mozna dawac 2,5ml odmierzajac małą strzykawką
dobry syrop na kaszel do Eurespal ale on chyba jest na recepte, dawkowanie to tez 2,5ml (pół łyżeczki)
Szymuś tak brał jak był chory
Eve, widzialam wczoraj na Allegro tez sliczne spiworki, co prawda po 99 zl
nawet ten sprzedawca co ma te śpiworki co ja chce kupic to ma też te z owczej wełny za 89zł, ale ten tańszy też można używać do fotelika, spacerówki, sanek przynajmniej tak pisze na aukcji

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

08 gru 2007, 13:21

Dzien doberek!
Tylko na chwilke bo zaraz zabieram sie za robienie salatki. Nocka super, Jasiu zasnal o 23 i obudzil sie na jedzonko o 8 no i potem spalismy do 10 :ico_brawa_01:

Ja ma w domku Viburcol i Cebion Multi. Ale do Viburcolu sie nie przyznaje bo tesciowa chciala mi z domu wywalic wszystkie leki homeopatyczne, bo w Radiu Maryja mowia ze to dziadostwo :ico_puknij: No i ona czytala tez jakas ksiazke na ten temat itd.

Eve wyslesz mi Kochana numer na kom. do siebie?? Czy w tym nadchodzacym tygodniu spotkanie jest mozliwe?? No i eSKa co Ty na to?? :-D

No a wozeczek mam taki:
http://www.bobowozki.pl/product_info.ph ... cts_id=887
Chcialam kolor brazowy ale nie widomo czy bedzie, a jak nie bedzie to biore niebieski ale tutaj go nie ma, jest z zeszlorocznej kolekcji. Mam nadzieje ze bede zadowolona.

Mamo Zuzi musze Ci powiedziec ze jak u nas byl snieg dwa dni to wozek Graco nie prowadzil sie zbyt dobrze... Niestety...

Awatar użytkownika
eve81

08 gru 2007, 13:41

Dominisia, wozeczek super
mnie sie podoba ten qinny buzz z tym małym kółkiem z przodu

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”