Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 gru 2007, 16:57

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
To ja :ico_haha_02: Właśnie zauważyłam,że mi suwaczek przeskoczył na 5 miesiąc :-D
A u mnie dziś do kitu,cały czas boli mnie podbrzusze i krocze,już sama nie wiem czy tak ma być.Macie może podobne objawy?Dobrze,że w piątek mam wizytę.Dzidzia wczoraj rozrabiała troszkę,a dzisiaj chyba odsypia.A jak czuję ruchy,to bardzo niziutko.Zmykam sie zaraz położyć.Papa

[ Dodano: 2007-12-09, 15:59 ]
A,zapomniałam,że podczas porodu z Zuzią popękała mi szyjka macicy po lewej stronie i śluzówka pochwy.Myślicie,że to może miec jakiś wpływ?

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

09 gru 2007, 19:24

Zulcia, ja mam takie same objawy...
możliwe że to przez to popękanie chociaz mi nic nie popękało powiedz o bólach lekarzowi i o tym moczu, mam nadzieję, że nie poobniżało Ci się tak jak mnie bo ja więcej dzieci raczej nie będę mieć bo mam niewskazane- to ponoć dla mnie niebezpieczne

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

09 gru 2007, 19:48

no hej
ja już po kościółku i jak pisałam pomodliłam się o wszystkie majóweczki i szczęśliwe dobrnięcie do końca :ico_ciezarowka: każdej z nas :)

Monia Kacperka urodziłam w Polsce bez znieczulenia jak i teraz też go nie chcę-niepotrzebuje.Po za tym w Polsce niestey mam opiekę lepszą niż tutaj,ale cóż mam zrobić :-/ .A świadczenia jednak tutaj mam większe od tych jakie mogą mi zaoferować w Polsce a to jednak dla nas ważne,bo życie tutaj jest drogie :ico_olaboga:

Nie miałam pecha i nie popękałam i mam nadzieję,że i tym razem gładko pójdzie-współczuje tylko Wam bidulkom i mam nadzieję,że tym razem będzie Wam łatwiej i bez takowych niespodzianek-trzymam kciuki .

Zulciu
mam nadzieję,że mimo tych bóli jakie masz to jest z wami wszystko ok,że dzidzia jest zdrowa i ma się tam w swoim M1 dobrze,a te bóle,że są tylko powodem normalnych zachodzących zmian w ciele ciężarnej kobiety :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 gru 2007, 21:13

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Jesteście kochane.
babe_boom, a też Cię tak ciągnie w kroczu?Mnie szczególnie jak chodzę,albo stoję.Mam nadzieję,że to nie zagraża dzidzi.A o obniżeniu lekarz mi nic nie mówił.A co się mogło obniżyć,macica czy pęcherz?
emalia30, dzięki za modlitwy.Ja też mam nadzieję,że to typowe objawy ciąży,a nie coś niepokojącego.
Ja objadłam się grzanek francuskich i brzuszek mam full napełniony,ale znając życie to za jakieś 2 godzinki znowu będę głodna :ico_oczko:
A wam jak zleciał weekendzik?

[ Dodano: 2007-12-09, 21:59 ]
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Słodkich snów i do jutra.

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

09 gru 2007, 23:54

Zulcia, mnie krocze boli jak sikam i jak dźwigam a obniżyło się wszystko szczególnie macica, tak mają babki po przekwicie :ico_olaboga: ja jeszcze nie czuje czy mi sie chce siku czy nie tylko brzuch piecze po tym poznaje i mam prolem z trzymaniem moczu jak kichne albo wymiotuje to popuszczam :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

10 gru 2007, 00:42

witam
ja tylko na chwilkę
wiecie tak sobie uzmysłowiłam,że też bywało tak,że miałam trudności z utrzymaniem moczu,wiem,że moja mama po naszej 4-rce ma do dziś dnia z tym problemy i jakieś leki dostawała,chyba niestety i mnie po drugim zapewne to czeka :ico_placzek:

Obrazek

spokojnej nocki

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

10 gru 2007, 00:49

emalia30, jaki słodki misiu... ide spać bo padam Branoc

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

10 gru 2007, 09:39

Obrazek

zaraz do pracy zmykam a z tego co wiem dziś będzie dużo pracy :ico_olaboga:
do wieczorka kochane majóweczki

Obrazek

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2007, 11:07

babe_boom, ja mam dokładnie tak samo :ico_placzek: Wczoraj jak zajrzałam tam sobie w lusterku,to byłam w szoku,bo wszystko miałam na wierzchu,nie mam prawie miejsca na włożenie tabletki,które muszę brać :ico_placzek: nie mówiąc już o tym,że ruchy dzidzi czuję na samiuteńkim dole :ico_placzek: Zapisałam się prywatnie na 14.15 do gina.Trzymajcie za mnie kciuki,bo strasznie się boję.Buziaczki

[ Dodano: 2007-12-10, 10:09 ]
A co Tobie powiedzieli lekarze?Jaki to ma wpływ na dzidzię?

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

10 gru 2007, 11:25

witam oj... ale sie dzieje :ico_olaboga:
zulciu, napewno wszystko bedzie w porzadku... nie jestesmy specjalistkami w dziedzinie ginekologii, dlatego w razie niepokojacych objawow lepiej od razu isc do lekarza jak podejrzewac najgorsze i sie zamartwiac
zulciu, mocno trzymam kciuki, jak bedziesz juz cos wiedziec to daj prosze znac

ja juz jestem dzisiaj po pobieraniu krwi do badan...jednak zdecydowalam sie na to badanie na mongolizm... tutaj to jest koszt niecalych 40 euro... a i tak jest to refundowane...powinni mi zwrocic 70 %
mysle ze warto,bede spokojniejsza

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”