Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

10 gru 2007, 02:42

beatko dziekuje kochana ze mnie rozumiesz :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Madziu Leoś boski z mIkołajem :ico_brawa_01:
Fela KOndziu zajefajnie sie bawił jako "malarz" co????? zdjęcia super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Ostatnio zmieniony 10 gru 2007, 12:37 przez martuchafrost, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
felicity001
Umiem skakać na skakance po całym forum

10 gru 2007, 12:23

Hello!
No bardzo dawno nie pisalam....
Ale juz jestem U nas stuknelo 18 tygodni i leci 19.
21.12 mamy usg - na 20.tydzien - i oby bylo widac plec, bo wiecej juz nie wykonuja, chyba,ze sa jakies problemy. A bardzo bym chciala znac plec
Co do swiat - to my zostajemy w Anglii. Podobnie jak ostatnie swieta (tyle,ze wtedy cala rodzina do nas zjechala, a tym razem bedziemy w trojeczke + dzidzia w brzuszku ). Z kolei na wielkanoc to juz bedzie za pozno na latanie...Dobrze,ze moja mama nas odwiedzi w lutym, na feriach (jest nauczycielka), no i moja siostra czasem nas odwiedza - mieszka w londynie.
A i tesciowa powiedziala,ze przyjedzie nam pomoc w maju - mam nadzieje,ze zdazy przyjechac przed rozwiazaniem, bo chcielibysmy,zeby zajela sie Ola w czasie porodu, zeby moj maz mogl byc ze mna
Jak myslicie - na kiedy powinna zabukowac bilet, jesli termin mam na 9.05 (wg innego usg na 4.05)??

Zapomnialam sie pochwalic,ze Ola zaczela w koncu chodzic (nie tak jak do tej pory po kilka krokow i padala ) Tak wiec moge powiedziec,ze zaczela rowno w wieku 14 miesiecy Martwilam sie,ze nie chce nawet za raczke - bo od razu na kolana i raczkowala...ale jak widac nie nalezy zmuszac dziecka - samo bedzie wiedziec kiedy jest gotowe

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2007, 12:45

felicity dla olenki za pierwsze samodzielne kroczki hihi
ja zaczelam chodzic dopero w 15 mies hihi moze dlatego teraz nadrabiam i chodze jak szalona hihi kazde dziecko ma swoj rytm. nic na sile
adas juz chdzil w 9 mies takze roznica miedzy nami spora... ciekawe do kogo poda sie leos hmmm hihi

a z tym porodem to trudno przewidziec.. rownie dobrze mozesz ur 2 tyg przed jak i po terminie..
ja zabukowalam mojej mamie tydz po terminie.a i tak jeszcze czekala z nami kilka dni hihi

beatko.. jak to bylas w watford?????????????? i sie nie idezwalas??????????? no nieladnie :ico_nienie:
pewnie juz nie bedzie dane nam sie zobaczyc
a tk max mamy w drugiej czesci miasta w north watford... ok 30min z harlequina pieszo

a ja nadal niespakowana bleeeeeeeeeee
walizka w szafie
mokre pranie na suszarce...
a ja z wami :-D

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2007, 12:45

hej dziewczyny
troche mnie nie bylo, ale czytalam was ale ciezko sie bylo wziac do pisania bo na tyle rzeczy chcialam odpisac az w koncu nic nie odpisala :-D
Madziorka mam nadzieje ze sie nie obrazilas za te uwagi "gowniane" ale ja przewrazliwiona na tym punkcie jestem. A Leos boski. A te doleczki cudowne.

Kasik u logopedy fajnie było, ćwiczenia mu zadała (ma przede wszystkim dużo dmuchac i cwiczyc jezyk) Nastepna wizyta 28 grudnia. W sumie to nie powiedziala nic konkretnego bo kazde dziecko jest inne. I Tomek moze zaczac z dnia na dzien a moze tez miec problemy z mową i w wieku 6 lat. Ale fajnie ze poszlam bo jak cos nie tak bedzie to zawsze zauwazy w pore logopeda. Aha strasznie mi przykro ze Vikula znowu w krostach :ico_placzek: co do zabawek. Tomek ma zabawki i za 5zl i za 150zl i mimo ze tak samo sie z nich cieszy to jednak jakosc wykonania jest calkowicie inna. Ostatnio znowu wyłudził w sklepie samochod z lawetą i w środku samochodziki za 17zł zabawa super ale śmierdzi strasznie i jak samochodziki wykrecilam to takie gwozdki wystawaly :ico_olaboga: Wiec malo bezpieczna zabawka.

Marta nie przejmuj sie uda wam sie wyjechac. Trzymam za to kciuki. A co do fryzury to nie badz taka pokaz.

felicity001 pisze:.ale jak widac nie nalezy zmuszac dziecka - samo bedzie wiedziec kiedy jest gotowe

no wlasnie tak wszedzie piszą ale co z tego jak i tak kazda matka sie martwi i niecierpliwi. A co byscie woleli chlopca czy dziewczynke?

Fela a jak Konrad sie zachowuje w takim sklepie? Moj Tomek to straszny wyłudzacz i do takich sklepow boje sie go zabierac bo on wariuje. A zdjecia boskie. Widze ze juz dlugie ma wloski.

Jasnie Pani ale Luska fajnie wyszla na tym zdjeciu co taka znudzona :ico_brawa_01: Pewnie sobie mysli "dajcie mi w koncu spokoj"

Beatka super ze juz chlopcy zdrowi.

Julie bombowe zdjecia i widze ze tez uwielbia odkurzac jak Tomek. A co z wyjazdem?

Emilka to pewnie mialas sporo nerwow po narodzinach Ali co? Fajnie ze sie tak wami super opiekują i niczego nie bagatelizują.

Lucy a jak tam z waszym karmieniem? przestajesz czy chcesz jeszcze troche pokarmic?

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2007, 12:49

gosia no cos ty... nie mialam powodu by sie obrazac hihi
z tomkiem na pewno wszystko ok.. po prostu niektore dzieciaki mowia pozniej hihi
adama kuzynka tez nie mowila dluugo do ok 5-6 lat.. i nie zadnych problemow hihi

Awatar użytkownika
felicity001

10 gru 2007, 13:17

No po dziewczynce, przydalby sie chlopak :ico_oczko: maz by chcial syna, a dla mnie parka tez by byla odpowiednia :-D Aczkolwiek jak bedzie dziewczynka - tez super - bo mam duzo ubranek po Oli :ico_haha_01: No i imie jednak mamy dla malej a dla chlopaka to nie mozemy sie zdecydowac....

Zmykam bo niedlugo do pracy....

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

10 gru 2007, 13:46

Felicity fajnie,ze napisalas...swieta w 3 ? fajowo ...u nas bedzie problem,bo wszyscy nas zapraszaja,a potem beda sie obrazac hi hi szczegolnie tesciowa....ja lubie w 3 posiedziec :-D

Gosiajeszcze go pokarmie,moze bedziecie mnie potepiac,ale dostalam leki ,ktore wg lekarza moge karmic piersia...pytalam tez farmakologa z Pl,doradcy laktacyjnego z Pl (M.Staszewskiej) i wielu innych ludzi,rowniez z UK i twierdza,ze jesli chce karmic ,to wciaz jest to najlepsze dla nas rozwiazanie i dla dzidzi ok ...mialam straszne wyrzuty,ale mamy problem z przestawieniem,a ja juz nie chcialam sie meczyc,a teraz jest o niebo lepiej i ja sie czuje super ....

[ Dodano: 2007-12-10, 13:29 ]
Kasik ja wczoraj zajzalam na kwietniowki :ico_wstydzioch: i mam takie samo odczucie jak Ty :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-12-10, 13:31 ]
w ogole kiedys Wam pisalam ,ze maly ma egzeme,a to rodzaj alergii ,prawdopodobnie na mleko krowie,wiec troszke sie boje butelki ,choc jak mu daje z kaszka to jest ok i ostatnio juz nie ma suchej skory,wiec moze juz przeszlo :ico_noniewiem:

fela
Już śmiało chodzę po forum!

10 gru 2007, 15:08

gosia konrad uwielbia takie sklepy z zabawkami,a ten co bylismy jest olbrzymi.a zachowuje sie jak kazde dziecko w takim miejscu....bawi sie wszystko dotyka,ciaga,jezdzi na rowerach,hulajnodze z tata......wiesz tutaj jest inaczej(nie wiem jak u ciebie w miescie)ale jak bylam w pl to sprzedawczyni powiedziala prosze pilnowac dziecko ,kiedy konrad chcial sie czyms pobawic :ico_puknij: a tutaj to normalka ze dzieci sie bawia,ciagaja zabawki...bo od poukladania ich na miejsce sa od tego ludzie ktorzy tam pracuja,a w moim miescie takiej pani ciezko ruszyc nonono i jak jej powiedzialam ze co bede jej prace odbierac to spojrzala sie na mnie jakbym jej ojca zabila.
nie wiem moze tam u ciebie jest tak samo jak tu,bo ty z warszawy :ico_oczko: a my z takiej malej miescinki na mazurach :ico_oczko:

felicity witaj,koniecznie napisz co malenstwo kryje miedzy nozkami:)i brawa dla oli za chodzenie.

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2007, 16:11

felicity a jakie imie wybraliscie dla dziewczynki?

fela
masz racje. tutaj inne zwyczaje. dzieci moga byc dziecmi. a nie siedzic cicho i sie nie ruszac zeby jakies baby nie wkurzyc hehe
to samo u lekarza. znajomi opowiadali ze kazali dzieciom nie biegac. nie skakac.. siedziec na nonono i czekac.. masakra co??
a tutaj dzieci maja swoj kacik z zabawkami
ach.. POLSKA!!!! WRRRRRRRR

lucy moze wy z kaska jakies bardziej przewrazliwione jestescie.. kazdy inaczej moze odebrac ten sam tekst
jak dla mnie to luz...

lucy nikt cie nie potepia. my nie jestesmy lekarzami a skoro oni zgodnie powiedzieli ze leki nie szodza malemu to tak jest. wiec sie nie przejmuj

NIECH MNIE KTOS SPAKUJE
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

fela

10 gru 2007, 16:14

madzia wpadne do ciebie za chwilke i cie spakuje bo ja uwielbiam pakowac :ico_haha_01: ale rozpakowywac nie nawidze :ico_haha_01:

Wróć do „Pozostałe”