Awatar użytkownika
M0rD3CzKa
Trzy tysiące lat minęło...

11 gru 2007, 19:36

dziewczyny mysle ze te swieta beda fajne , bo przeciez nawet bydło (tesciowe)przemawiaja ludzkim głosem
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

[ Dodano: 2007-12-11, 19:17 ]
wiecie co zrobilam :ico_puknij: z tej zlosci i zalu... dalam Kacprowi juz teraz prezent ktory mial dostac na wigilie... :ico_puknij: a w nonono ...on nie rozumie i tak a autkiem super sie bawi :-D dzieciaki na zmiane go w nim woza a ja moge posiedziec spokojnie :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-12-11, 19:19 ]
wiecie co zrobilam :ico_puknij: z tej zlosci i zalu... dalam Kacprowi juz teraz prezent ktory mial dostac na wigilie... :ico_puknij: a w nonono ...on nie rozumie i tak a autkiem super sie bawi :-D dzieciaki na zmiane go w nim woza a ja moge posiedziec spokojnie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Blanka26

11 gru 2007, 20:22

ojej dziewczyny kochane, widzę, że każdą z nas dopadają po kolei problemy.
Rybeńko kochana, tak mi szkoda Ciebie i Andrzejka, tak musicie się męczyć, a jak z ulewniem??? żeby już nie łapał tych wrednych infekcji.
Zdróweńka wam życzę dużo dużo dużo. a z tym mieszkaniem to popieram Cię w 100 %, niech będzie małe, ale będziecie sami sobie mieszkać i będziecie mieć święty spokój.
kolka jestem w szoku :ico_szoking: no przecież guzy to tak jakby etap rozwoju dziecka :ico_szoking: ja też marzę o własnym M, no ale żeby przylecieć złapać dziecko bo Ty nie umiesz się zająć :ico_puknij: wiesz to chyba ta przedświąteczna gorączka :ico_noniewiem: odpowiedziałaś jej coś????uświadom rodzicom, że jestes matką i doskonale potrafisz zająć się własnym dzieckiem
ja jak zawsze pojadę do siebie do domu, to też słyszę to czy tamto, ale jak mi się coś nie podoba od razu mówię nie!!!!! zasady z domu przeniosłam również na teściową, i jak mi coś nie podoba podniesionym głosem mówię nie!!!! obrazi się ale chociaż tyle spokoju jest :-D
i popieram Cię Mordeczko wolność Tomku w swoim domku, dobrze, że powiedziałaś matce że wiesz co tu wygadywała, poza tym w jakim świetle ona cię przedstawiła przed hydraulikiem. Jejku gdybym mieszkała w tym samym mieście co Ty to bardzo chętnie bym Ci pomagała. sama czworo dzieci, a oni jeszcze mają jakieś ale :ico_olaboga:

caro

11 gru 2007, 21:00

Cześć dziewuszki! Widzę że dziś dzień skarg i zażaleń? :-D :-D Moja mamcia tez niera doprowadza mnie do szewskiej pasji, jak mnie opiepsza gdy nie chce małego na rękach usypiać wieczorem i płacze, obraża się na mnie , a raz się popłakała i powiedziała,że ona po prostu nie może słuchać jego płaczu, tka typowa nadopiekuńcza babcia :-D
Ja dziś dopiero teraz jestem, bo miałam tak przejebany dzień,że szok, jak mały się obudził. oczywiście o 5-tej :-D to tak mnie bolała głowa,że nie mogłam się podnieść, G, dał mu jesć, poszedł do pracy, ja jakoś go uśpiłąm, położyłąm się spać, ale on spał tylko pół godziny, zaczął płakac a ja znowu nei mogłam wstać, przyszła moja mama wzięłą go do siebie a ja spałam 2 godziny, obudziłam się,a ból wcale nie przechodził, a e to już nie 1 raz mama nakazałą mi iść do lekarz, zadzwoniła po Grześka i pojechlismy, miałam wysokiecisnienie i chyba przez to tak mnie boli ta łępetyna, cały dzien spędziłam w łóżku, G. już nie wrócił do pracy, zwolnił się na cały dzień! Dopiero tera trochę lepiej się czuje, ta głow jak mnie łąpie to nie potrafię normalnie funkcjonować, tak jakby ktoś miściskał ją w imadle!

Syla wielkie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Martynki za pierwsze kroczki

Kolka,Mordko prykro mi,że mamy Was tak potraktowały :ico_placzek: :ico_placzek:

Delicja W końcu pochwaliłąś się córą :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i ten rozejm z teściową jednak tylko chwilowy

Więcej już nie pamiętam....................

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa

11 gru 2007, 21:17

tak sie zastanawiam...czy my tez bedziemy takie???? z pokolenia na pokolenie slyszy sie narzekania na tesciowa czy matke...a przeciez za kilka-kilkanascie lat same zostaniemy tesciowymi...a matkami bedziemy juz do konca zycia... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kolka

11 gru 2007, 21:34

Widzę że dziś dzień skarg i zażaleń?
Normalnie super to ujęłaś :ico_brawa_01: Ja dopiszę, że jeszcze i wniosków, bo doszłam do wniosku, że z moją rodziną to też dobrze na zdjęciu :ico_zly:

Mordeczka
:ico_szoking: :ico_szoking: No, tego to się nie spodziewałam... Nie wiem co mam powiedzieć, ale dobrze powiedziałaś mamie :ico_olaboga:

A nasi rodzice to chyba do dziś mają nas za nie wiele większe dzieci niż nasze własne :ico_olaboga:

U mnie nastąpił jeszcze ciąg dalszy historii :ico_zly: Przyszedł ten jeździk (jestem w szoku, bo wczoraj go wysłali) No i mama tup tup szybko na górę zobaczyć co to i jak. ledwo wyciągnęłam go z kartonu i już komentarz: o jezu... to za małe na dla niej! No to mówię, poczekaj- kółka chociaż założymy... Poskładaliśmy go w końcu, posadziłam małą a ta oczy- wiadomo, szok, bo nie wie jeszcze gdzie jest, co i jak. Mamusia w tym czasie już stwierdziła, że do nonono, tyle pieniędzy wywaliliśmy na darmo a małej i tak się nie podoba. I kilka jeszcze takich komentarzy i zepsuła nam całą radość. Julce też, bo mała wyczuła nosem atmosferę... Za chwilę przyszła moja siostrzyczka... 15 sekund nie była i powiedziała, że Julka w nonono ma taki samochód, i dla niej najlepsze coś co może szarpać itd. kolejna co wie, czego potrzebuje moje dziecko. Sama kupiła Julce klocki na gwiazdkę- będą jak znalazła na 1,5 roku :ico_puknij: Ja już zaczęłam warczeć, ale one we dwie tylko się nakręciły i dalej... Ponieważ nie lubię się kłócić przy dziecku zacisnęłam cierpliwie zęby... siostrzyczka dojrzała laptopa Julki (zapomniałam wam napisać, że mała dostała go w niedzielę po bratanicach R, ma zepsuty dźwięk i porysowany, ale jej to w niczym nie przeszkadza, żeby nawalać w niego :ico_oczko: ) Pyta się jak to działa itd. zaczęłam jej tłumaczyć. No i pytanie o muzykę... Kiedy powiedziałam, że głośnik zepsuty to zaczęło go krytykować, ojjeju, jakie badziewie, do nonono z taką zabawką. No to jej grzecznie powiedziałam, że zabawka jest dla Julki a nie dla niej, jak ma chęć to proszę, niech kupi z dźwiękiem a od tego się odczepi bo on ma już z 7 lat i swoje przeżył a w ogóle niech sobie stąd idą już, bo i tak za dużo powiedziały jak na jeden dzień...
No i tak to moje drogie... Wysłałam R po piwo, bo muszę się zrelaksować. Firanek nie kupiłam, bo gazetka była nieaktualna już. Zajebiście po prostu.

Będę potem. Bądźcie i wy, to razem się poużalamy na cały świat :-D

[ Dodano: 2007-12-11 ]
M0rD3CzKa, ja na pewno nie będę :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :-D

[ Dodano: 2007-12-11 ]
http://www.allegro.pl/item279011597__km ... _rose.html co sądzicie o tych spodniach? :ico_noniewiem:

syla75
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

11 gru 2007, 22:38

KOLKa sztruksiki fajne a koruś to smoczek czy uspokajacz jak ktowoli :-D
a co do rodzinki to właśnie najlepiej jak najdalej od nich ja najchętniej to bym sie gdzies przeprowadziła

[ Dodano: 2007-12-11, 21:43 ]
a martynka nie spi co chwilke sie dusi kaszlem i katerem byłam u lekarza niby czysto nie dała antybiotyku ale mała sie strasznie męczy nie może oddychać w dzień lepiej bo sie rusza znowu nocka nie przespana dawałam jej kaszke wieczorem i zaczeła kaszleć i sie zwymiotowała

Awatar użytkownika
Blanka26

11 gru 2007, 23:02

oj dziewczynki mialam iść spać, chociaż mąż dziś jeszce nie spi ze mną, ale w tej sytuacji nie mogę was zostawić :ico_nienie:

[ Dodano: 2007-12-11, 22:02 ]
lecę chlapu chlapu zrobić

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

11 gru 2007, 23:18

delicja, oj biedny moj maly :ico_olaboga: Ulewanie hmmmm - jak nie zageszcze mleczka to uleje ale generalnie coraz lepiej. Tylko niektore syropki ulewa :ico_noniewiem:

A mieszkanie jest super duze bo 4 pokoje,kuchnia i lazienka do rbienia - ale jest bardzo stare i wymaga duuuuuuuuuuuuuzego remontu - ale wole to niz ciasnote w Sopocie :ico_noniewiem:

mordko - dobrze zrobilas :ico_brawa_01:

kolka - brak szacunu :ico_zly:

kamelek - witaj :-D

katrin - dzisiaj byl program na TVN Babiniec o tesciowych i synowych - nie tylko twoja taka pier..... :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Blanka26

11 gru 2007, 23:27

Rybciu nie od razu kraków zbudowali, wszystko sobie powoli zrobicie, ale będziecie mieli własne piękne mieszkanie. 4 pokoje :ico_haha_02: super :ico_brawa_01: a jaki Anrzejek będzie zachwycony, 4 pokoje tylko dla niego :ico_brawa_01:
no widzisz mniej ulewa, to super, teraz już będzie tylko lepiej

a babiniec i ja oglądałam :-D jedna kobieta pluła teściowej do zupy :622: :-D

[ Dodano: 2007-12-11, 22:29 ]
kolka kurcze a twoja siostra dolała oliwy do ognia. jak można krytykować coś czego się nie kupiło :ico_zly: niech wreszcie coś porządnego kupią Julci, i wtedy mogą sobie resztę krytykować.

[ Dodano: 2007-12-11, 22:31 ]
moja gangrena nie krytykuje wprost, bo nic nie kupiła i wie, że by z grubej rury dostała :-D ale wkurwia mnie jak jej np. M coś powie, że zamierzamy Oli kupić,a ta z tym swoim pytaniem po co wam to????albo gdzie będziecie to trzymać tak jak było z fotelikiem

[ Dodano: 2007-12-11, 22:33 ]
nie zapomnę nigdy jak kupiliśmy wózek, ta przylazła z pracy i : och jaki wielki,
no tak nonono mogłam przecież dla lalek kupić nie??taniej by było

[ Dodano: 2007-12-11, 22:34 ]
caro :ico_nienie: Ty się oszczędzaj dziewczyno, bo takie wysokie ciśnienie jest bardzo niebezpieczne. A te bóle głowy, to takie jednorazowe, czy miewasz je częściej????

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

11 gru 2007, 23:40

hehe - podobaly mi sie komentarze tej blondynki.....Szapolowska czy jak jej tam???

[ Dodano: 2007-12-11, 22:46 ]
caro - wlasnie - zapomnialam do ciebie odpisac - gula jedna ze mnie :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Ja mialam takie bole napadowe po porodzie.Codziennie bolala mnie glowa i mezus na sile pchal mnie do lekarza - ale jakos nie bylo czasu :ico_noniewiem: Balam sie,ze moze jak parlam to cos tam mi gdziec peklo czy cus - krwiak itp...

Ale jakies 3 m-ce temu mi przeszlo :ico_szoking:

Lekarz mi mowil,ze to moglo byc od anemi - po porodzie mialam dosc spora,bo stracilam bardzo duzo krwi ale po Tardyferonie ( zelazo) mi przeszlo. Tzn poprawily sie wyniki i za jakis czas bole glowy ustaly.

Moe zrob sobie badania????

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”