Awatar użytkownika
qunick
Jestem najmądrzejszy na forum!

13 gru 2007, 11:03

karolas, no nie wiem właśnie co z tym katarem i czy to wogóle jest katar :ico_noniewiem: A do alergologa idę w lutym z Zuzią to może wezme też skierowanie dla Niny i mnie przyjmie....
Dziś mi Nina nawet dała pospać - bez przesady - pobudki co 2 h ale za to od razu zasypiała i tylko dwa razy ssała pierś.
Dowiedziałam się wczoraj ze kolejna sąsiadka będzie miała drugiego dzidziusia! :ico_ciezarowka: Ja mieszkam w małym miasteczku i praktycznie jako już 3 pokolenie. Znamy się jak łyse konie, razemspędzałyśmy dzieciństwo i teraz nasze dzieci.

Wszystkeigo naj dla Tobiaszka :ico_tort: !!!

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 14:29

Hejcio !

:ico_tort: Dla solenizantów Agatki, Alicji, Joasi, Patryczka, Tobiaszka i Wojtusia :ico_tort: Rośnijcie zdrowo, bądzcie radosne i niech aniołek przyniesie Wam dużo prezentów pod choinkę!

Dla chorowitków Wracajcie do zdrówka bo na sanki trzeba iść, podobno ma od jutra nam śniego spaść!

:ico_brawa_01: Dla raczkujących, chodzących i ząbkujących :ico_brawa_01:

Dziś na 17 ide do ginekologa więc trzymajcie kciuki. Podobno ma mi dac zdjecie z USG z ostatniej wizyty bo mu się wtedy papier skończył i nie miał jak wydrukowac więc mam nadzieje, że dziś je dostane to wkleje. Dziś najprawdopodobniej USG nie będę miała ale kto to wie. Boję się i stresuje... O rany! Wyniki wyszły mi dobre z czego się cieszę ogromnie!
No to do zobaczenia pewnie późnym wieczorm jak zdam relacje rodzince i mężusiowi i małego uśpię!

Buziaki!

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

13 gru 2007, 15:41

Dla Agatki, Alicji, Joasi, Patryczka, Tobiaszka i Wojtusia najlepsze życzenia miesięcznicowe!!! :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:
Małgorzatka, czekamy na wieści od lekarza!!!
Karolas, Dorota no ja już po fryzjerze!!! Od razu lepiej sie czuje i nawet namówiła mnie moja fryzjerka na malą modernizację fryzurki. Potem powiem meżowi zeby zrobił mi fotę i wkleję. Na pewno wyglądasz super Dorotko!! Czekam na Twoje zdjęcie. A Ty koarolas na pewno zrobisz sobie szałowy fryz!!!

Awatar użytkownika
kelly
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

13 gru 2007, 16:32

sto lat dla :ico_tort: Tobiaszka

katelajdka z niecierpliwoscia czekamy na fotke

Malgorzatko zdjecie Twojej dzidzi w brzuchu tez sie koniecznie musi tu znalezc

a ja zarazilam Tymka. niestety. w nocy spal strasznie niespokojnie, a jak wzielam go do nas do lozka poczulam ze jest bardzo cieply. zmierzylismy mu temp. i mial 38,1. zaraz dostal czopka ale i tak juz byly nici ze spania. rano zarejestrowalismy sie do lekarza i Tymek dostal antybiotyk (amoksiklav + deflegmin). ogolnie ma mokry odrywajacy sie kaszel i katar. pierwsza powazna choroba. i nas w koncu dopadla:(

milego popoludnia Lutowki

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 gru 2007, 17:53

kelly zdróweczka dla Tymusia, znów coś te dzieciaczki zaczynają chorować

Wklejam filmik chodzącego Wojtusia. On juz cały czas tak zasuwa.
http://s235.photobucket.com/albums/ee29 ... IM0830.flv

No i dzisiaj mamy kolejnego ząbka górna prawa jedyneczka :ico_brawa_01:

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 gru 2007, 22:05

Hej

Już po wizycie: Z dzidzią wszytsko w porządku, termin mam na 5 czerwiec czyli możliwe, że zahaczę o maj :ico_oczko:, coś zaniepokioły do moje wyniki z moczy a w szczegołności mam za niskie białko, muszę powtórzyć badania i przyjmowac leki ale poza tym jest w porządku!

Oto USG z przed kilku tygodni 9 tydzień ciąży:
Obrazek

A to USG z dziesiej czyli 15 tydzień ciąży:
Obrazek
Obrazek

Następna wizytya 14 stycznia czyli to już będzie 19 tc! Ale mi to leci, za chwilkę bedę wyczekiwac oznak porodu zbliżającego się porodu!

[ Dodano: 2007-12-13, 21:06 ]
aga0406 :ico_brawa_01: Dla Wojtusia!

Awatar użytkownika
karolas
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 gru 2007, 23:28

KATELAJDKA,DOROTA,KELLY no i ja nie mam dobrych wiesci, moja królewna ma nawrót zap. oskrzeli :( :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Normalnie pediatra zalamana ze znow musiła antybotyk przepisac szok jutro miną dopiero dwa tygodnie od poprzedniego zap.oskrzeli zalledwie tydzien była naprawdę bez kaszlu i bez kataru bo byłam z nia na kontroli :( i coo. Jest tragedia dosłownie, mam zmienic pulmonologa i ma sie wziasc za ustawienie melci na pożądne wziewy zeby ją ochraniac bo inaczej takie częste nawroty oskrzeli prowadzą do astmyyy ale sie tym przejełam wam powiem :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Teraz Kacpi sie uspokoił i jedzie na wziewach własnie to Melcia wariuje ja oszaleje dosłownie.No nic na wtorek jestesmy umowieni do pulmonologa tego starego jeszcze to mu naświetle jak sie sprawy mają i tyle.
U niej jest problem tego typu ze strasznie duzo produkuje tej wydzieliny-kataru i nie umie zwalczac tego, od razu dzis od 5.00 zaczęła kaszlec tak normalnie jak kzdy kaszle jak jest chory a juz o 12.00 w poludnie wysłuchałam te zmiany oskrzelowe takie charakterystyczne szmeryy :( i od razu pojechałam do lekarza.
Do innego pulmonologa jestesmy zpisani na 4.01wiec do stycznia nie moge czekac.
I tak sie porobiło ach dziewczyny 4 lata z kacpim ciągle cos a teraz młoda szaleje ale i tak odpukac daje rade wyleczyc ją w domku bo z kacpim kazda choroba konczyła sie szpitalem ;) ale pocieszenie hahahahah nie no dla mnie spore bo jednak co w domku to w domku.
MALGOSIA ale fajnie jest zobaczyc znow zdjecie z USG jeny zazdroszcze ci nawet wiesz brakuje mi brzuszka i tego wyczekiwania ach i pomyslec ze juz tego zaszcztu nie dostąpię-super kochana ze wszystko oki, ale podglądnij płec na następnej wizytce co? hahahahahahah jak piszesz ze to juz bedzie 19tydz. to juz moze byc widac hi hi hi nie zrzera cie ciekawosc bo ja bym nie wytrzymała,,pamiętasz jak czekałam na kazde usg byle by wiedziec czy Amelusia napewno jest hahahahahaha :)
KELLY duzo zdroweczka dla tymusia takze
AGA0406 brawa dla wojtusia superancko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
KATELAJDKA prosze o foteczkę :)

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

14 gru 2007, 00:27

JA tak tylko na chwlke bo padam na twarz. Ale zdążyłam przeczytać obecną stronkę.
karolas jakie to niesprawiedliwe że Twoja MAlcia ciągle chorusiana! To biedne maleństwo powinno tryskać zdrowiem a Ty cieszyć się tym a nie ciągle coś! Trzymam kciuki zeby mimo wszystko szybko wyzdrowiała. Jednak jakimś pocieszeniem jest ze nie lądujecie za każdym razem w szpitalu.
małgorztka super zdjątko! JA tez czekam na to jaka Twoja dzidzia bedzie mieć płeć, hihi:) Choc tak naprawde to nie ma większego znaczenia na siłe Twojej miłości:))

Wklejam kilka zdjęć z dzisiejszego wieczoru. Bartoszek robił takie miny że muszę wkleić więcej:
Tutaj ja sama:
Obrazek

Tutaj mina którą ostatnio sie nauczyl robić. Do tego raczył nas podczas obiadu i normalnie umieraliśmy ze śmiechu!!! Myślałam ze nie skończę jedzenia jak widzialam jak śmiesznei marszczy oczka i nosek a do tego szczerzy ząbki!!! A ja niesety wyszłam jak kojot, hihi
Obrazek

Tu chytry uśmieszek, hihi:):
Obrazek

A tu z tatą tez piękna minka:
Obrazek

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 gru 2007, 09:27

Hej
karolas a juz miałam nadzieję, że to tylko katarek. Kurczę tak szkoda mi tej Amelci czy dzieci nie mogą po prostu być cały czas zdrowe? szybkiego powrotu do zdrowia dla Amelci :ico_buziaczki_big:

katelajdka super fryzurka a minki Bartoszka po prostu rewelacja :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: Nie dziwię się ze obiadu zjeść nie mogliście. Minka zabójczo rozbrajająca

Małgorzatka super ze wszystko w porządku i z tobą i z dzidzią. Masz rację, że już nie długo będziesz sie do porodu przygotowywać. Ten czas tak szybko leci, aż trudno uwierzyć, a tu lada chwila naszym brzdącom roczek stuknie :-D

Awatar użytkownika
qunick

14 gru 2007, 11:28

karolas, wpółczuje biednej Melci! Ja wiem ze w takich sytuacjach człowieka pcha do działania bo najgorzej wkurza bezsilność. Baź dobrej myśli i wymuś wysiłek umysłowy na tym pulmunologu! Niech Was nie traktuje tasmowo!
katelajdka, śliczna ta minka Bartusia!
Małgosiu śliczna fasolka! Dobrze że wszystko w porządku!

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”