mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2007, 01:40

JEj Kocurka nie pamietam jakie ja podawalam Zuzi kilka lat temu, na pewno Bobo vita lub Gerber czy Nestle ale pisalo na pewno OD 4 miesiaca zycia.... Teraz juz zglupialam. Bo jak pisze PO to powinno sie podawac jak dziecko skonczy 4 miesiace....
Wiem ze jabluszko to na pewno mozna i na nim tez pisze PO ? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

16 gru 2007, 08:27

hej mamuśki :-)
ja już na nogach
Szymuś leży w łóżeczku i ogląda te nowe lamki z kubusiem puchatekiem, chyba mu sie podobaja bo non stop na nie patrzy
pewnie zaraz bedzie mnie wzywal na jedzonko
dzisiaj ide do kościola na spotkanie w sprawie chrzcin
M jest w pracy wiec nie pojdzie ze mna
Szymcia zawioze do moich rodzicow bo teściowa pewnie umęczyla by sie bardzo noszeniem
oki, na razie zmykam

[ Dodano: 2007-12-16, 07:28 ]
a jeśli chodzi o te słoiczki ro ja też widziałam w sklepach że pisało po 4 miesiącu
dokładnie zapytam na szczepieniu, ale to dopiero 14 stycznia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
dagmara1709
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

16 gru 2007, 14:23

Hej dziewczyny :-)
Wczoraj byłam na imprezie było nas 8 osób i śmiechy odchodziły i pogaduchy a moja Mała w salonie z nami przez 5 godz :ico_haha_01:
A gdy wróciliśmy do domu i nastała cisza Maja się obudziła i nie spała prawie do 2 w nocy :ico_sorki: przyjaciólka się śmieje,że mam puścić metalice zamiast kołysanek to będzie spała,bo lubi chałas :ico_haha_01:
A ja mam taki metaliczny posmak w ustach -biore antybiotyki :ico_placzek: :ico_placzek: i mam nadzieje,że to od leków.
Bo wiecie ....kochaliśmy się tydz temu i hmmm nie wyszedł na czas i teraz może być ciąża. Dzień póżniej zastanawialiśmy się czy załatwiać tabletkę ,ale stwierdziliśmy,że dwoje na raz było by super,chowały by się razem i takie tam...za jednym zamachem dwa skarby by były .Wiem,że pomyślicie,że zwariowałam ale zawsze chcieliśmy dwoje a nalepiej bliżniaki.
No i poszłam do lekarza w poniedziałek to było 3 dni po tym.. A tu jak by cios w głowe,Takie słowa
W pani przypatku ciąża po 2 miesiącach to zagrożenie pęknięcia macicy ponieważ po cesarce 2 lata trzeba odczekać :ico_szoking:
No i teraz tylko czekać co się okarze.Moja kuzynka urodziła 2 dzieci przez cesarke niecały rok przerwy i nie wiedziałam,że to takie niebezpieczne :ico_olaboga:
Moja szefowa ma dzieci też 11 miesięcy różnicy ale ona poród naturalny hmmmm.....
Na test jeszcze za wcześnie (przepisała mi tabletki antykoncepcyjne )jak dostane @to będę je brała przez bite 2 lata
Musiałam się wygadać.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2007, 14:31

mama_zuzi1980, nie patrzyłam na zawartość słoiczków, tylko od kiedy można i na żadnym nie pisało od tylko po 4. m-cu. Zaraz sobie przejrzę "makulaturkę" to może coś znajdę. Wy też dostałyście paczki w szpitalu? Do mnie jeszcze pocztą teraz przyszło...

[ Dodano: 2007-12-16, 13:46 ]
Obiecane fotki w sukienusi różówiutkiej!
Obrazek
Obrazek

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2007, 16:04

HEj kobitki, ja dzis sie wzielam za kuchnie i mezu jedzie okna :ico_brawa_01: Cale szczescie ze to nikogo tu nie dziwi ze niedziela i okna :ico_sorki: Obiadek mam z wczoraj wiec jest ok.
Dzis mialam poranek na odsypianie i wstalam o 12.00 :-D Jak maz przyniosl mala do pokoju myslalam ze padne jak ja ubral :-D No wiec: bluzeczka w pomaranczowo-czerwone cieniutkie prazki, razaco zolte rajtuzki i do tego hit!, sukieneczka typ princeska pomaranczowa w czerwone truskawki :ico_szoking: :-D No czad po prostu, moje dziecko razi :-D Mezu powiedzial ze ma dosyc ROZOWEGO :-D I to jego bunt:) Musze zrobic zdjecie :-) Ale nic nie mowie, nie smieje i bron boze nie przebieram, bo wiecie jacy mezczyzni sa wrazliwi, potem nie bedzie chcial ja w ogole ubierac. Jakos dotrwam do wieczora :-)

Dagmara, no to mas nielada klopot :ico_olaboga: :ico_olaboga: Miejmy wiec nadzieje ze nie jestes w ciazy :ico_sorki: Nie wiem dokladnie jak to jest w przypadku cesarek, ale mysle ze takie pekniecia macic nie sa czyms czestym a odsetek ciaz w mniejszym niz 2 lata odstepie czasu na pewno wysoki.

Kocurka, sliczna Niunia :-)

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

16 gru 2007, 19:17

Czołem Laseczki :)

Kocura Bura, Pięęęęęęęęęęęękne zdjęcia!!!

Nie spotkałam się ze słoiczkami które daje się po 3 miesiącu wszytskie są po 4 meiisącach adlatego bo po skończonym 4miesiącu podaje się dziecku mleko następne czyli tą "2" ( jak ktoś modyfikowanym karmi) Bo podobno w czwartym miesiacu układ trawienny dziecka jest już na tyle dojżały żeby przyjąć jakieś pokarmy inne od mleka... tak mi to w szpitalu tłumaczyli na odziale jak była pogadanka... i tak to zrozumiałam.

My z marcelina wstałyśmy jakieś 40 minut temu tak nam się dobrze spało, teraz czekam na telefon od M, ale jestem nabuzowana mam ochotę się z nim pokłócić a że nie mam z kim to pewnie pokłócę się z nim :-D :-D Tez tak czasem macie że jesteście jak granat zaczepno obronny...? Ja tak mam że czasem mam z byle powodu komus coś wygarnąć :ico_puknij: Taki juz ze mnie świrusik :ico_zly: :ico_wstydzioch:

dagmara1709, Pierwsze słysze zeby po cesace trzeba było odczekać az 2 lata, no ale skoro tak Ci powiedział lekarz to może faktycznie... chociaz ja to już nie mam zaufania do tych lekarzy :ico_nienie: .

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2007, 20:58

Hmmm, wlasnie jestem po literaturze w internecie na stronach Bobovity, Nestle oraz Gerber. Wszystkie produkty sa PO czwartym miesiacu (musieli wiec to zmienic od czasu gdy Zuzol byl maly), i widocznie powinno sie czekac z kleikiem nawet do konca 4 miesiaca... Aleeee..... w tabeli zywieniowej Gerber pisza ze juz od poczatku 4 miesiaca mozna wprowadzac pierwsze proste posilki. Tu link:
http://www.gerber.pl/index.html

Tak wiec rozne sa zdania i chyba to dziecko powinno powiedziec czy jest gotowe na cos nowego, prawda?

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

16 gru 2007, 21:18

hej dziewczyny
ja jeszcze daje nan1, ale jak mi sie skonczy zapas tak kolo stcznia to przejde na nan2.
a co do deserkow, to daje malemu jabluszka albo marchewke z jabłuszkiem i nic mu sie nie dzieje a poza tym to ja mu tego nie daje w duzych ilosciach, pol sloiuczka na dzien, czasmi mu wogole tego nie daje, to zalezy czy maly ma ochote ;)
A pisalam dzisiaj egzamin, mam nadzieje ze zdam ;)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 gru 2007, 22:45

ewasiek, napewno zdałaś egzamin!
A z tym jedzonkiem to tak jest,że pewno wolą napisać,żeby później podać, bo jakby coś się podziało to firma nie miałaby za wesoło,a tak to dla pewności... I tak wszystko zależy od dzieciaczków.
Jutro Kraków, pobudka przed 5. Kontrola w klinice- proszę trzymać kciuki!

eSKa
4000 - letni staruszek

17 gru 2007, 11:16

To niemożliwe ze ja dziś pierwsza :ico_szoking: :ico_szoking:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”