Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2007, 12:09

Obrazek
emalia30, życzę miłej i lekkiej pracy :ico_haha_02:
szczako, cieszę się bardzo,że u dzidzi wszystko w porządku i że hormony tarczycy u Ciebie się unormowały.A co do "wystających elementów" to mogły się schować,hihi.Ale masz rację,na lepszym aparacie lepiej widać i może Wasze maleństwo pokaże kim jest :ico_oczko: Mam podobną sytuację,bo ostatnio pan dr też obstawiał dziewczynkę,ale nie kazał się nastawiać,powiedział,że w połowie stycznia na szczegółowym usg się okaże.Chociaż różnie z tym bywa,bo moja Zuza za nic nie chciała sie pokazać,trzymała w niepewności rodziców aż do 32 tyg :-D
Pozdrawiam Was cieplutko i będę zaglądała w przerwie sprzątania,bo święta za pasem a u mnie bałagan.W dodatku w czwartek mamy księdza po kolędzie,bo u nas zaczynają chodzić przed świętami.

[ Dodano: 2007-12-17, 11:14 ]
Obrazek

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

17 gru 2007, 12:17

Zulcia, widzę, że idziemy łeb w łeb :)
Nawet USG mamy w tym samym terminie :ico_haha_01:
Owocnych porządków życzę.

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

17 gru 2007, 12:24

witajcie kochane :)
ciesze sie ze tabelka sie wam podoba... ja korzystam z niej od samego poczatku ciazy :ico_haha_01: i juz kiedys wam proponowalam ta stronke, ale niewiele bylo chetnych :ico_oczko:
szczako :ico_brawa_01: gratuluje tak cudownej pobudki :ico_brawa_01: i gratuluje perfekcyjnych wynikow badan (ja jeszcze nawet swoich nie wybralam, bo nie mam kiedy :ico_noniewiem: )... moze faktycznie to dziewczynka jest??? :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
zulciu, nie przejmuj sie waga :ico_nienie: nie ma w tym nic niepokojacego...tyle ile my przytylysmy do tej pory, to moja szwagierka przytyla przez cala ciaze :ico_szoking: ... (a sama dzidzia wazyla prawie 4 kg)
Emalia; lekkiej pracy ci zycze i do popoludnia :ico_haha_01:

[ Dodano: 2007-12-17, 11:29 ]
zulcia, te brzuszki sa po prostu urocze... ja widzialam kiedys w sklepie taki album ze zdjeciami kobiet w ciazy (ale te zdjecia to byla prawdziwa sztuka) ...drogie to bylo, wiec nie kupilam, ale na prezent nadaloby sie super... sama tez chcialabym taki prezencik dostac :ico_noniewiem: :ico_haha_01:

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

17 gru 2007, 14:24

MONIKAB fr, gdyby była dziewuszka, to by się Twoje przeczucie sprawdziło :)

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 gru 2007, 14:46

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
To znowu ja :ico_haha_02: Umyłam w kuchni dolne szafki i prawie całą glazurę,jeszcze troszku zostało,ale musiałam odpocząć.Kuchenka też już umyta.Jeszcze tylko lodówka i spokój,a męzu jak wróci niech myje górne szafki,bo ja po taboretach skakać nie będę :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-12-17, 13:49 ]
szczako, a wolałabyś córeczkę? :ico_oczko:
Zobaczcie co ślicznego znalazłam na allegro
http://www.allegro.pl/item283251342_pie ... ezent.html

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

17 gru 2007, 15:22

Zulcia, w sumie to nie wolałabym. Nastawiliśmy się chyba jakoś na chłopaka. Wszyscy dookoła mówią "będzie chłopak", "będzie chłopak", więc chyba podświadomie w to uwierzyliśmy.
No, ale jak to powiedziała pani doktor "jest to, co pan zrobił". Nic nie zmienimy, ale nie nastawiamy się po tym dzisiejszym, bo faktycznie kiepsko było widać na tym ultrasonografie. Zobaczymy za miesiąc.

Piękny ten album!!
Zaraz podeślę siostrze, żeby mi kupiła ;)

I niech Ci mąż pomaga, bo Ty już po tabotretach NIE MOŻESZ, a nie, że nie chcesz :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

17 gru 2007, 15:33

Hej Dziewczyny! Ja melduje sie po weekendzie:)
Leniwa jak zawsze ale moj rozrabiaka w brzuszku chyba zaczyna szalec coraz berdziej :ico_haha_01: przynajmniej czuje go coraz wyrazniej!
Emi kochana mam do ciebie wielkie pytanie? nie bedziesz miala nic przeciwko jesli moj synus odziedziczy imie po Twojeku synkowi :ico_haha_02: bo moj mezus uznal ze bardziej podoba sie mu Kacperek niz Kamilek wiec postanowilismy zmienic nasz plan :ico_haha_02: Tak sobie tylko mysle ile razy on go jeszcze zmieni :ico_haha_01: :ico_haha_01:
My kolejna wizyte mamy 10 stycznnia no i mam nadzieje ze nasza pani doktor nie zmieni juz opcji na dziewczynke :ico_haha_01:

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

17 gru 2007, 15:41

szczako, twoj brzusio taki czubaty... podobno taki ksztalt maja brzuszki z dziewczynkami w srodku :ico_oczko: az sama jestem ciekawa jak to bedzie u ciebie :ico_noniewiem: :ico_haha_01: (osobiscie nie sugeruje sie ksztaltem :ico_oczko: ale raczej przeczuciem )
zulcia, piekny ten albumik :ico_brawa_01: to tez cudny prezent pod choinke moze byc
ja zalozylam swojemu wiktorkowi album tylko z samymi zdjeciami... album jest zatytulowany "pierwszy rok z zycia WIktora B. " i zawiera najpiejniejsze zdjecia az do pierwszych urodzin... na koncu albumu zalaczona jest przezroczysta koperta z wloskami wiktorka ktore obcielismy mu po raz pierwszy dokadnie w dniu jego pierwszych urodzin...
trzymam tez w pudelku identyfikator ze szpitala, klamerke z pempuszka i okularki z fototerapii (jak mial zoltaczke)... a takze test ciazowy :-D
czasem jak na to wszystko popatrze to az sie cieplutko robi na serduszku... taki malutki byl kiedys moj skarbek a teraz konczy wkrotce 3 lata :-)

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

17 gru 2007, 16:00

MONIKAB fr, ja znowu słyszałam, że z czubem to chłopaki :ico_haha_01:
I tak to właśnie jest z tymi przesądami. :ico_oczko:

Ja też trzymam test ciążowy i prowadzę pamiętnik z ciąży, a dodatkowo dostałam od siostry własnoręcznie zrobioną księgę. Tu zdjęcia jeszcze sprzed wypełniania:
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Katka
Wodzu
Wodzu

17 gru 2007, 16:15

Kochane Majóweczki :ico_haha_02:

Tak bardzo sie ciesze, ze u Was i Waszych maluszków wszystko gra.Że rosna sobie w Waszych brzuszkach wsłuchujac sie w bicie Waszych serduszek. tak bardzo sie ciesze, ze te malenstwa daja Wam tyle radosci i szczescia...

Dzisiaj miałam przepiekny sen.Sniło mi sie nasze dziecko.Nasza wyśniona Gwiazdeczka...Trzymałam na ręku slicznego kilkumiesiecznego chłopczyka i nikt nie musiał mi mówic, bo czułam to całym sercem...To był nasz synek... Obudziłam sie taka rozanielona, dosłownie z usmiechem na ustach, byłam taka szczesliwa...

Po chwili jednak zrozumiałam, ze to tylko sen...

I nie wiem czy to jeden z moich ANiołków przyszedł do mnie czy tez widziałam nasze dzieciatko, na które tak czekamy ...

Buzka dla Was kochane

Zulciu Dziekuje :ico_haha_02:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”