Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

20 gru 2007, 18:58

szczako, dziekuje tak bardzo na nie czekalam ale teraz to ja nie wiem co mam robic bo dla mnie to jakies takie niezbyt przyjemne :ico_noniewiem: moze po prostu musze sie przyzwyczaic :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

20 gru 2007, 21:15

Obrazek

ja ost tak pozno siadam do kompa,ze pozniej nadrabiac musze sporo zaleglosci

najpierw lista jaka u mnie bedzie na wigilijnym stole:
-barszczyk+uszka z grzybkami,
-sledzie po wiejsku,
-salatka,
-serniki na zimno (jeden to za malo dla lakomczuchow),
-bigos,
-kompocik z suszu,
-pierogi z kapustka i grzybkami,
a do tego jak dostane karpia to i karpik smazony :)

jade do siostry na wieczerze Wigilijna,wiec i ona cos bedzie zapewne miala,jak sledzie wiem w inny sposob,rybe po grecku i moze kutie ,zobaczymy hehe

Co do zestawiku Monia to jest naprawde bardzo ladny :ico_oczko:

Ewelka ja nie mam takiego problemu jeszcze,bo moja dzidzia jest taka spokojna jakby jej nie bylo i tez nie przypominam sobie bym przy pierwszym miala takie odczucia-moze to kwestia jesli o ciebie przyzwyczajenia,to w koncu cos niespotykanego i niedoopisania pieknego :ico_haha_02: ,gratuluje wiec ruchow wyraznych,przynajmniej jestes pewna,ze Kacperek ma sie dobrze a to najwazniejsze.

Co do samych swiat to je lubie,szkoda tylko ze tak szybko mijaja a czlowiek przed nimi sie az tak musi spinac :-D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2007, 22:27

Obrazek
Dziewczynki,witajcie wieczorowa porą :ico_haha_02:
Ja byłam u fryzjera rano,a po południu z córcią i mężem,tak więc na święta wszyscy mamy nowe fryzurki :-D
A teraz jestem wściekła,bo miał chodzić od 18 ksiądz po kolędzie,już 21 a jego jeszcze nie ma.Położyłabym sie już,bo jestem zmęczona a tu nic z tego,bo muszę czekać.Zuzę już wykąpałam i lata w piżamce i w szlafroczku,trudno,nie będę dziecka specjalnie trzymała tak długo jak jutro musi rano wstać do przedszkola.Ciekawe ile jeszcze będę musiała czekać,bo powoli tracę cierpliwość.Jeszcze trochę i ja będę go w szlafroku przyjmowała.Przepraszam za te żale,ale troszku lepiej mi sie zrobiło jak się wygadałam.
Ewelinko nie mogę Ci za wiele pomóc,bo nie miałam tak jak Ty.Może poradź się lekarza,albo załóż na ten temat osobny watek to może inne dziewczyny Ci pomogą,może też niektóre tak miały.Mi kopniaczki sprawiają ogromną przyjemność.
Pozdrawiam was moje kochane i do jutra,buziaczki
Obrazek

[ Dodano: 2007-12-20, 21:29 ]
jak Wam konczyłam pisać to akurat przyszedł ksiądz.O 21.30.Ale dobrze,że nie o 22,bo chyba bym usnęła.Zmykam sie kapać i spać,buziaki

Katka
Wodzu
Wodzu

20 gru 2007, 22:55

Majóweczki, ale u Was dzisiaj smakowicie :ico_oczko:

Ja to po prostu kocham Świeta BN, a Wigilia jest dla mnie najwspanialszym czasem. Razem z M zawsze mamy cudnie udekorowany domek i sliczna choinke, a pod nia prezenciki. Lubie robic prezenty, sprawiac najblizszym przyjemnosc i lubie tez je pakowac :ico_haha_02:

W tym roku , pierwszy raz Wigilia bedzie u nas. Przyjda moi rodzice, tesciowie i Siostra z Mezem. Od lat jezdzilismy najpierw na Wigilie do mnie, a potem do M. W tym roku bedziemy jesc wieczerze wigilijna razem :ico_brawa_01: Całe 8 osób hihi

A jesli chodzi o menu, to bedzie podójne.Jedno przygotuje moja Mama, drugie Tesciowa.

Potrawy mojej Mamy to:
chłodnik (zupa wisniowa ze swojskim makaronem)
smazony karp
kapustka z grzybami i czerwona fasola
kluski z makiem

a Tesciowa zawsze przygotowuje:
zupe grochowa z grzankami
ziemniaki
karp smazony
kapusta z grzybami
makówki

To wsyzystko znajdzie sie na naszym stole i kazdy zje sobie to, na co bedzie miał ochote :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:

Po wierzeczy obdarujemy sie prezentami. A pozniej posiedzimy sobie przy ciachu. Bedzie makowiec i sernik oraz przekładaniec mojej Mamy (ser-mak-brzoskwinie)...

Tylko, zeby Siostrunia mi sie nie rozdwoiła do tego czasu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

20 gru 2007, 23:32

witajcie kochane:) ja tak tylko na chwilunie, jutro nadrobie zaleglosci...
Ewelina... te zawroty glowy moga byc spowodowane tym ze przez uklad krwionosny kobiety ciezarnej przeplywa teraz znacznie wiecej krwi... moze to byc przyczyna twoich "dolegliwosci"... ale oczywiscie nie musi... proponuje jednak konsultacje z lekarzem
(ja mam takie zawroty glowy ale tylko przy gwaltownym wstawaniu :ico_oczko: )

ok kochane, zmykam juz jutro z rana cos wiecej napisze...kolorowych snow :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

20 gru 2007, 23:47

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2007-12-21, 08:06 ]
Obrazek od jutra mam już wolne do 4 stycznia,więc częściej będę tutaj zaglądać,by też prowadzić z wami majóweczki pogaduchy :ico_oczko:

miłego dnia Obrazek

buziaki

Obrazek

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

21 gru 2007, 11:19

Obrazek

witajcie moje kochane :)
emalia, teraz ty bedziesz tu zagladac czesciej... a ja znikam :ico_placzek: i to do odwolania... co prawda jeszcze pare dni z Wami poklikam, ale przed sylwestrem raczej napewno juz mnie nie bedzie... a kiedy znowu wroce? nie mam pojecia... bedziemy miec mase spraw na glowie i sprawy internetowe chyba zostawimy na koniec :ico_placzek: bardzo bede za Wami tesknic moje majoweczki :ico_placzek:

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

21 gru 2007, 11:25

MONIKAB fr, my za Tobą też :ico_placzek: wracaj do nas jak najszybciej

Katka
Wodzu
Wodzu

21 gru 2007, 11:32

oj MONISIU ja tez bede BARDZO, BARDZO za Toba tęskniła

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 21 gru 2007, 11:32 przez Katka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 gru 2007, 11:32

ObrazekWitajcie drogie dziewczynki :ico_haha_02: Co u was?
Ja właśnie jem sobie śniadanko i piję kawkę.Obudziłam się o 8.10,a powinnam o 7,ale zapomniałam nastawić budzik,a Zuza przecież do przedszkola.Zerwałyśmy się jak oparzone i poleciałyśmy,bo dziś ma wigilię.Dzieci miały zasiąść do wigilijnego śniadania.Ślicznie to wyglądało,bo na korytarzu pod wielką choinką były rozstawione stoły przykryte białymi obrusami,gdyby nie to to dałabym sobie spokój i by dziś nie poszła.Ja oczywiście na czczo,bo nie zdążyłam nawet herbatki łyknąć.A obok przedszkola jest sklep,więc musiałam jeszcze zakupy zrobić.I były tego niestety efekty,bo mi sie podczas zakupów słabo zrobiło i ochroniarz mi pomógł,tzn zaniósł mi koszyk do kasy :-D Strasznie miły facet,rzadko się teraz zdarza,żeby ludzie się garnęli do pomocy.A dużo ludzi widziało,że mało nie fiknęłam,ale każdy był zajęty robieniem zakupów.Teraz mam nauczkę,żeby nie lecieć nigdzie na czczo i że nie ma co liczyć na innych.
Prezenty już pokupowane i popakowane,uff.
emalia30, super,że masz wolne i będziesz z nami dłuuugo siedziała na TT.Ja w święta to tylko rano i wieczorkiem,bo nas w domku nie będzie,ale po świętach to już długo :-D
K@tk@, ale pyszności :-D Uwielbiam kluski z makiem,najlepsze robi mój teść.A co to są makówki?Bo nie wiem,a jestem ciekawa :ico_oczko:
Obrazek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”