Awatar użytkownika
dagmara1709
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

22 gru 2007, 13:24

hej laseczki
U mnie już wszystko dopięte na ostatni guzik,nawet obrusy poprasowane i koszule na święta gotowe:)
Mąż poszedł na ostatnie zakupy,a ja mam czas dla siebie,bo Maja śpi :ico_haha_01:
Gardło mnie boli i katar się leje :ico_placzek:
ściągnełam z neta kołysanki Turnała i mała je chyba lubi,bo tak uważnie je słucha :ico_haha_01: i zasypiia :ico_brawa_01:
teraz idę gotować obiadek
(wiecie zaczynam mieć pietra,bo powinnam w poniedziałek dostać@ a tu żadnych objawów) hmmm no poczekam jeszcze a jak nie dostane to po świętach zrobie test

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

22 gru 2007, 16:22

WCIEŁO MI POSTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napise potem jeszcze raz.

[ Dodano: 2007-12-22, 15:52 ]
Więc tak....

Włosy wyszły mi takie sobie zdjecia nie posyłam bo baterie w aparacie mi szlag trafił, nie jestem zbytnio zadowolona z włosów no ale trudno.

mamo_Zuzi nie przejmuj się garnkiem, zawsze można kupić nowy pozatym ida święta i nie trzeba się stresować wszystkim!!

dagmara1709, będzie dobrze zobaczysz!! Zreszta po ciąży moga wystąpić nieregularne @ z tego co się orientuję :) Kurcze moze mi pomożesz z tym prasowaniem bo mi się z ponad tygodnia uzbierało tego prasowania + jeszcze obrusy i serwetki. A kołysanki śliczne prawda..? Ja Marcelinie dawno ich nie puszczałam bo sobie o nich zapomniałam!

Wogóle to już dzis będe wam musiała złożyć życzenia kochane!! Będę tu na TT dopiero koło 7 stycznia. Ale będę z Wami myślami secrem i wogóle.....!!

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

22 gru 2007, 18:00

Witam dziewczynki,przez te przygotowania do świąt nie mam czasu pisać a na dodatek Kacperek dalej ma te biegunki.Byłam wczoraj u lekarza i kazała odstawić antybiotyk ale dziś jeszcze trochę popuszcza.Moja mama sprawdzała mu dziąsełka i mówi ze ma już mu ząbki idą,może to od tego ma biegunkę,no nie wiem.
Ja dopiero dziś ubrałam swoją choinkę,później zrobię zdjęcie.
Dagmara ja miałam dostać okres we wtorek i tez nic tylko że ja biorę tabletki antykoncepcyjne i to może dlatego jeszcze niema :ico_noniewiem:
Dziewczyny zdjęcia maluchów są śliczne,wszystkie takie słodziutkie tylko wycałować,hehe.
A co do tego przesypiania całej nocy,Kacperek budzi się 3 razy czasami 2 a nieraz to potrafi co chwilka się budzić.

eSKa
4000 - letni staruszek

22 gru 2007, 18:20

sie manko :ico_haha_02: Widze ze przygotowania do świat pełną parą, choinki przystrojone, włosy pofarbowane no i garnki przypalone :-D
Ja też w koncu doczekalam sie choinki, kupilismy dzisiaj ale ubierac będziemy jutro.
Własnie kuzynka farbila mi wlosy i teraz czekam az wyschną i zobaczymy jak wypadnie na moich włosach ta "szkarłatna róża" :ico_oczko: - zdjecie włosów i choinki już wkrótce :-)
Mnie też przeraża wizja zakupów szczególnie jak widziałam dzis te nabite parkingi pod Auchan :ico_olaboga: , obmysleliśmy z męzem plan ze wykąpiemy Olka i uśpimy, babcia zostanie z nim w domu a my wieczorkiem skocyzmy na zakupy liczymy na to że koło 20.30 będzie mniej ludzi (ale my naiwni jesteśmy :-D )

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 gru 2007, 18:59

liczymy na to że koło 20.30 będzie mniej ludzi
czego Ci życzę! Ja dziś chciałam iść na spacer pod Carrefoura zobaczyc jakie kolejki, hahaha! Ma bć dziś otwarty do 23 (albo do 24) i M. wybiera się właśnie przed zamknięciem, brakuje mi jeszcze paru rzeczy.
A oto nasza choinka w światełkach!
Obrazek

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

22 gru 2007, 21:19

hej dziewczyny jestem taka wsciekla :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: ze chyba zaczne plakac. pojechalismy dzisiaj do tesciow i po drodze wpadlismy w dziure i kolo do wymiany :ico_olaboga: najgorsze to to ze rano mielismy jechac do kielc, chyba zaczne wyc :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
m vma jutro jechac za tymi kolami moze wieczorem dotrzemy do kielc.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

22 gru 2007, 21:33

hej dziewczynki
jakos teraz mam mniej czasu dla was :ico_placzek:
pewnie to przez te zblizające sie swieta no i chyba nie moge nacieszyc sie rodzenstwem...hihi

eska i jaka zupke w koncu zrobilas z uzyciem blendera??

mama_zuzi1980 i jak zakupki warzywne, wszystko juz kupione??

Justyan_Bochnia mam nadzieje ze z M juz wszystko oki, i prosze sie nie denerwowac na siebie przed świetami :ico_sorki: :ico_nienie:

a jeśli o skóre Szymcia, to na twarzy może tak tego na zdjeciu nie widac, ale naprawde okropnie to wyglada, wogole na calym cialku ma takie czerwone plamy przesuszonej skóry, az mi go zal normalnie :ico_placzek:
Wklejam to zdjęcie na którym Mała śpi, tylko nie zwracajcie uwagi na fotelik nie jest w najlepszym stanie.
super słodziutka Marcelka
a gdybys nie wspomniala o foteliku to nawet pewnie bym na niego nie zwrócila uwagi :ico_oczko:

a kolorek i ja chetnie zobacze jak wyszedl :-D
Oczywiscie kolejny garnek spalilam...
kochana i czym Ty sie przejmujesz??
garnek rzecz nabyta wiec prosze sie tym nie stresowac :ico_nienie:
a wiadomo jak z dziećmi ciezko cos zrobic bo trzeba miec oczy w drugim pokoju
ale nic sie nie martw dasz rade ze wszystkim

Nell to dzis mnie az nieco niepokoila... duuuzo spala, malo jadla, taka jakas lekko placzliwa byla, miala zaczerwienione oczka ze az jej temp mierzylam, ale nie miala :ico_sorki: No i pierwszy raz mi usnela na macie :ico_szoking: dziwne....
może miała po prostu taki senny dzień
przecież nam też sie to zdarza
napewno Nelcia zdrowa i wszystko jest ok
Ja również złapałam jakieś przeziębienie :ico_placzek: katar i gardło boli :ico_olaboga: na same święta,hmm może przejdzie,bo mąż kupił kupe lekarstw.
no ja tez mam takiego nerwa na to moje gardło ze az ryczec mi sie chce :ico_zly:
mam nadzieje ze nam przejdzie i swieta beda zdrowe!!!
ściągnełam z neta kołysanki Turnała i mała je chyba lubi,bo tak uważnie je słucha :ico_haha_01: i zasypiia :ico_brawa_01:
ja też mam te kołysanki dla Szymcia, ale on jakos zbytnio na nie nie reaguje
jak ma spac to po prostu spi, a i tak go musze pobujac na kolanach
(wiecie zaczynam mieć pietra,bo powinnam w poniedziałek dostać@ a tu żadnych objawów) hmmm no poczekam jeszcze a jak nie dostane to po świętach zrobie test
no ciekawe co tam wykombiniowaliscie z M :ico_oczko:
czekam z niecierpliwoscia na wiadomosc
no ja tez po cesarce jestem i lekarz mi mowil ze do nastepnej ciazy musze odczekac przybnajmniej 1,5 roku
wiec ja świadomie nic nie planuje
kupilismy dzisiaj ale ubierac będziemy jutro
no ja wprost nie moge sie doczekac tej waszej choinki
juz wiem ze bedzie cudna
ale oczywiscie czekam na foty :-D
wieczorkiem skocyzmy na zakupy liczymy na to że koło 20.30 będzie mniej ludzi (ale my naiwni jesteśmy :-D )
no niestety musze przyznac racje
pewnie wiele ludzi mysli tak jak Wy..hihi
ja nawet nie chce myslec co dzieje sie teraz w hipermarketach
nienawidze tych przedswiatecznych kolejek :ico_zly:

a u mnie dzisiaj cały dzien w rozjazdach
z samego rana pojechalismy do moich rodzicow bo ja z siosta chcialam wyskoczyc na targ uzupelnic brakujace prezenty
M zostal z Szymciem u moich rodzicow
no na targu udalo mi sie tylko kupic koc dla teściowej i jeszcze brakuje mi prezentu dla teścia i szwagra :ico_olaboga:
aa wiecie co jeszcze dzis kupiłam...figurke kotka zrobionego z makaronu :ico_szoking:
normalnie jest extra
facet sprzedawał po 2zł różne takie zwierzątka
ja znajde chwilke do zrobie fotke i wkleje
kotek wisi na choince :ico_haha_01:
pozniej pojechalismy do szwagra na imieniny
a z imienin M pojechal do pracy na noc a ja spowrotem do moich rodzicow
no i o 19.00 bylam juz w domku
Szymcia juz uspilam i ja zaraz do kąpieli wskakuje i do lozeczka :ico_spanko:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 gru 2007, 22:04

JA dopiero teraz mam chwilke. rano pojechalismy do Centrum handlowego i sie rozeszlismy, J z Zuzia a ja z Nell. W sklepie z zabawkami spedzilam kolo godziny wybierajac prezenty dla dziewczynek... kolejka przez cala dlugosc sklepu :ico_olaboga: ale dosc szybko szla. zuzi kupilam wysniona sukienke z bajki o ksiezniczce, marzyla o niej tak bardzo, i choc to cholernie nie praktyczne i tylko do zabawy w domu to niech ta wigilia spelni jej marzenia, do tego cienie do oczu hihi, dla dziewczynek, dla Nelci mialo byc nosidlo ale nie bylo koloru i kupilam jej zabawke na wozek bo nie mialam. Mamuni sweterek i szliczek a tacie koszule i szaliczek... Dla J. jada bluzy z Polski :-) A i dla rodzicow kupilismy taka wielka bombke i dedykacja ktora robia na zamowienie (a propos polacy je sprzedawali na rynku z rekodzielami :-) ) Wiem ze poszalalam z prezentami, ale jestem tak wdzieczna moim rodzicom za to ze tyle do nas jada i nam tyle polskim pysznosci nawioza ze nie mialam zamiaru czegokolwiek dla nich zalowac....

Oczywiscie w miedzyczasie grzalam mleczko dla malej w McDonaldsie i ja karmilam. Wrocilismy do domku o 16.30 i J pojechal kupic choinke, stoi juz w salonie ale ubierzemy jutro. Obiecalam malej ze z babcia ubierze :-)

Ja sprzatalam, J. zastawilam gary no i kochani dzis ok. 24.00 przyjezdzaja moi rodzice :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: tak sie ciesze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Ciekawe jak Nelcia na nich zareaguje :ico_noniewiem: :ico_haha_01:

aaaa, wicie mamy zywego karpia :-) J. myslal ze kupil juz zabitego i jedziemy w nsamochodzie a tu cos uderza i uderza, myslelismy ze Zuzia cos puka ale to nie ona. Okazalao sie ze karp w bagazniku buszowal :-) W domku tak nam sie go szkoda zrobilo bo sie meczyl to wzielam do starej wanienki Nell nalalam wody i J. go tam wpuscil i teraz plywa. Zuzia nazwala go Wacek.. No i teraz ciekawe kto go zabije :ico_noniewiem: Ja nie, J. powiedzial ze nie ma mowy bo on kocha zwierzeta ;-) a Zuzi mowi do J. "Tatusiu daj mi palke to go walne w leb" , no wiecie... normalnie nie wierzylam ze moja kochana wrazliwa corcia takie rzeczy mowi :ico_szoking: juz jej wytlumaczylam ze to zwierzatako zywe i je boli itp... a ona mowi "Ale ja lubie jesc rybki to musimy ja zabic ", jaki praktycyzm, co? ;-)

Dobra, ide wygonic Zuzie spod prysznica i jeszcze czekam na kuzynke ma wpasc podrzucic prezenty pod choinke dla dziewczynek :-)

aaa i kupilam farbe, mamusia mi zrobi jak za starych dobrych czasow :-)

Eve, ciesz sie rodzenstwem poki sa, potem bedziesz nadrabiac na TT :-)

Kocurka, Twoja choinka powalila mnie na kolana, jest przepiekna w tych swiatelkach :-)

Justyna, juz nie zloscie z tym Twoim M..... na pewno sie kochacie tylko temperamenty chyba macie identyczne (jak ja i J. )

Dagmara, trzymam kciuki aby okres sie pojawil!!!

Kiciu, moze faktycznie ta biegunka to od zabkow?

Eska, kurcze no w takim momencie to kolo :ico_olaboga: obyscie jutro wszystko ladnie naprawili i do Kielc zajechali!!! Trzymam kciuki!!!

A gdzie Eska?

[ Dodano: 2007-12-22, 21:08 ]
acha, kupilam Nell sukienke na Wigilie w H&M. Kochane, powalila mnie na kolana. Cuuudo. Zrobie fotke pod choinka malej to potem wkleje. :-)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 gru 2007, 22:54

ewasiek, co za głupi pech! Mam nadzieję,że dotrzecie do Kielc szybciej niż przed nocą- napewno będzie dobrze!
wiecie co jeszcze dzis kupiłam...figurke kotka zrobionego z makaronu
niesamowicie jestem ciekawa tego cuda! Koniecznie wklej fotkę!
mama_zuzi1980, u Ciebie już dzis zaczynają się święta- rodzice przyjeżdżają! Długo zostaną? No i czekam na fotki Nelci pod choineczką!
Ale z tym karpiem numer :ico_haha_01: A z Twojej Zuzi to się uśmiałam! Co sobie będzie przyjemności Dziewczyna odmawiać :-D Możesz tatuś Wam pomoże? Chyba,że mamusia taka bojowa?

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

22 gru 2007, 23:06

Kochane moje Tiktakówki!! Skończyłam Prasować zaraz zbieram sie pod prysznic, balsamik i do wyrka. M już jedzie wiem że i tak się pokłócimy jest mi przkro ze nie spedze już drugich świąt Bożego Narodzenia z rodzicami!!Kalendarz nie doszedł... haleczka schowana czyli z niespodzianki nici... no chyba ze ładnie poprosi. A tak dostanie portwelik. Będzie mi Was brakowało w te święta!! Cieszę się że jesteście takie radosne!! I bardzo mi miło że Was poznałam i że jesteście zawsze kiedy tylko chcę się wygadać i zawsze napiszecie miłe słowo które odrazu podnosi mnie ne duchu... wiem że z każdym problemem mogę tutaj zajrzeć i wiem że zawsze nie pozostaniecie obojętne wobec problemu....

Nie mogę się z Wami połamać opłatkiem ale mogę pozyczyć Wam tutaj :

KOCHANE MOJE,
Z OKAZJI ZBLIŻAJĄCYCH SIĘ ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA
PRAGNĘ Z CAŁEGO SERCA ZYCZYĆ WAM, WASZYM DZIECIACZKOM NO I MĘŻUSIOM ORAZ CAŁYM ALE TO CAŁYM RODZINOM ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIAT I ZEBY TEN WYJĄTKOWY CZAS NAPEŁNIAŁ WASZE SERCA WZAJEMNA MIŁOSCIĄ, ŻEBY WASZE DUSZE ZAWSZE JAŚNIAŁY TAKIM BLASKIEM DOBROCI ORAZ ŻEBY NIGDY NIE ZABRAKŁO WAM WIARY ... TEGO KOCHANE KAŻDEJ Z OSOBNA I WSZYSTKIM NARAZ!! ODE MNIE MARCELINKI I M PEWNIE TEŻ. WESOŁYCH ŚWIĄT KOBITKI I SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA!! KOCHAM WAS!!!!!

Obrazek

[ Dodano: 2007-12-22, 22:08 ]
Pobeczałam się normalnie... ale mi się zyczonka ułożyły.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”