MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

02 sty 2008, 18:18

dzieki emalia, :ico_sorki: ale ty obeznana jestes :ico_szoking: troche mnie zastanawia, bo taki duzy serwis a nie zamiescili zadnej informacji :ico_szoking: ...postapili bardzo nieprofesjonalnie... gdy na tt wprowadzaja jakies zmiany, to zawsze nas informuja... a tu :ico_noniewiem: ... nie ladnie, oj nie ladnie :ico_nienie:

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

02 sty 2008, 22:15

tak jakos hehe
teraz juz dziala Moniczko
a co reszta porabiala dzisiaj??
jak tam Zulciu sie miewasz?jak zdrowko-chyba choroba juz poszla na dobre??

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sty 2008, 00:25

Hej,witam z wieczorka :ico_haha_02: Ja tylko na chwilunię,bo czas do łózia :ico_oczko:
Kończę brać antybiotyk,więc powoli wracam do normy,zmieniłam syropek ze stodala na prawoślazowy i to był strzał w 10,bo kaszel od razu mniejszy :ico_haha_02:
emalia30, foteczki super!!! :ico_brawa_01:
szczako brzuszek śliczny i coraz większy!!! :ico_brawa_01:
Pozdrawiam wszystkie Majóweczki Obrazek

[ Dodano: 2008-01-02, 23:39 ]
Zobaczcie,co znalazłam :ico_oczko: Tylko wg. którego schematu liczyć? :ico_noniewiem:
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

Co o tym myślicie?papa

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

03 sty 2008, 00:42

hej
ciesze sie Zulciu,ze kaszelek zelżał i jest ci lepiej :ico_oczko:
ten schemat tygodni juz kiedys widzialam-fajna sprawa :-)

zmykam spac
do juterka
spijcie smacznie
dobranoc

Obrazek

Obrazek

MONIKAB fr

03 sty 2008, 08:57

Obrazek

witajcie kochane majoweczki

:ico_olaboga: idzie zwariowac z tymi tabelkami :ico_olaboga:
jakby tak sie zaglebiac i szukac po internecie, to jeszcze wyjdzie ze w ciazy nie jestesmy :ico_szoking: :ico_oczko: :-D

(chodzi mi tu o rozbieznosc w tabelkach)

zulciu, dobrze ze juz ci lepiej, oby chorobska juz sie nie pojawialy

a jak sie maja wasze malenstwa w brzuszkach? moje wczoraj jakies spokojne bylo... ale za to dzisiaj nadrabia od samego rana :-)
lece jeszcze poleniuchowac w lozeczku, do pozniej
Obrazek

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

03 sty 2008, 13:00

Dzien dobry

To dzis moj ostatni dizen laby i od jutra powrot do pracy :(
Nie wiem jak ja to zniose :ico_olaboga: ,kurcze mam takiego lenia,ze szok
A co najgorsze to tez przez weekend bede pracowac-witaj szara codziennosci :ico_zly:
za 3 tyg tydz w Polsce to jakos zleci a pozniej luty,miesiac krotki,po nim Wielkanoc a po swietach juz odliczanko sie zacznie-hehe tak sobie to tlumacze :ico_oczko:

Moniś moja dzidzia jakas spokojna dzisiaj
wczoraj tez nie dawala do wiwatu,chyba ma teraz taki okres
Moj M jak i syn nie moga sie doczekac na takie konkretne kuksance heh,ja zreszta tez

Zaraz pod prysznic ide,a po nim znow tutaj zajrze

Ciekawe jak tam siostra Kot@ka ,moze juz po rozwiazaniu??
Oby szybko i bezrproblemowo urodzila.

Milego dnia kochaneObrazek
do pozniej

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

03 sty 2008, 13:29

Mój Maluszek też był wczoraj bardziej ruchliwy.

Kilka świeżych fotek z Wigilii :)
Obrazek
Obrazek

MONIKAB fr

03 sty 2008, 14:07

dawaj szczako wiecej zdjatek, dawaj :ico_brawa_01: widze ze ciaza ci sluzy :ico_brawa_01:
emalia, moze warto juz pojsc na zwolnienie lekarskie... tak ciezko pracujesz... :ico_pocieszyciel:
ja chyba nie dalabym rady... mi ciezko jest posprzatac wlasne mieszkanie w jeden dzien bo zaraz mam bolesci malo tego ciezko mi juz synka wykapac bo musze sie nad prysznicem schylac... :ico_noniewiem:az wstyd sie przyznac :ico_wstydzioch: podziwiam Cie za wytrwalosc i za dobra kondycje :ico_brawa_01:
a co do tego czasu ktory nam pozostal, to zleci szybko...juz przeciez polowe mamy za soba ! :ico_szoking:
u mnie teraz zaczyna sie okres dosc intensywny, mimo ze nie pracuje ...
ta nieszczesna przeprowadzka,meblowanie, urodzinki wiktorka, czestsze wizyty u lekarza, badania, przedszkole wiktorkowe (bo na okres swiateczny mial dluzsza przerwe)... pozniej juz zakupy na przywitanie dzidzia :-D i wreszcie porod :-D :ico_brawa_01:

dziewczyny , nie pamietam czy ten temat byl juz poruszany tutaj, na naszym wateczku... ale ciekawi mnie czy jakos szczegolnie planujecie porod... tj.. czy chcecie rodzic "rodzinnie", moze w wodzie? ze znieczuleniem? moze cesarke??? piszcie :-)

zaczne ja : w planach mam porod z mezem, tak jak z reszta ostatnio (moj A wyszedl tylko na 10 min. jak zaczela sie "akcja " porodowa z parciem a wrocil jak wiktorka polozyli mi na brzuszku)... porod bedzie naturalny (o ile nie bedzie przeciwskazan), ze znieczuleniem ... i dodam jeszcze : mam nadzieje ze zacznie sie tak jak z wiktorkiem : szybko i ciut przed terminem :-D (3 tyg wczesniej odeszly mi wody)

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

03 sty 2008, 14:45

wiesz co Monia powiem ci,ze najchetniej to zrobilabym tak jak piszesz,ale nie moge :ico_placzek:
za duzo mamy do splacania a jesli Bog daje mi sily(nie wiem jakim innym cudem je mam) by sprzatac te pokoje to bede pracowac tak dlugo na ile tych sil mi starczy
Mysle,ze moze na zwolnienie pojde z poczatkiem maja-to na razie taki zamysl,ale jak sie w zyciu potoczy to druga sprawa-zobaczymy

co do porodu to ja bede z siostra,tak jak przy pierwszym moim porodzie (tym razem z druga),moj M nie chce isc a ja sama zmuszac go nie bede,bo najcudowniejsze jest wtedy to kiedy on sam tego pragnie,nic na sile
choc musze wam dodac,ze gdy rodzilam syna prawie 9 lat temu to wprawdzie maz czekal na korytarzu szpitalnym to i tak wszedl zaraz po porodzie,gdy to syn lezal mi na brzuszku i to lezalam naprzeciw wejscia,wiec wchodzac na sale porodowa pewnie staral sie nie patrzec,ale i tak widzial niezbyt ciekawy widok,krwi,itd,wiem,ze przy nim rodzilam lozysko,a on sam stal kolo syna gdy to go mierzono itd
nie chce znieczulenia i tez mam nadzieje rodzic jak pierwsze silami natury
moj pierwszy porod zaliczam do szybkich: 2 i pol godziny,mam nadzieje,ze i ten takowym bedzie :ico_oczko:

Szczako zdiecia super,o wiecej poprosimy :-D

Po za tym kazda z was moglaby powklejac jakies foteczki :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sty 2008, 15:42

Obrazek
Hurra!!!Moja przyjaciółka urodziła dzis córeczkę o 11.03.Malutka waży 2750 i ma 52 cm :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Musiałam się z Wami tym podzielić!Ale się cieszę!!!
szczako, foteczki super,popieram dziewczynki i też twierdzę,że ciąża Ci służy :ico_haha_02: Więcej!!!
A ja nie wiem jak i gdzie będę rodziła :ico_noniewiem: Mój mąz chyba nie chce,ale poproszę go,żeby był,na sam poród może sobie wyjśc.A jak nie będzie chciał,to siostrę poproszę.Chciałabym naturalnie i bez znieczulenia,bo 500 zł piechotą nie chodzi,ale jak się nie da to trudno.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”