Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

02 sty 2008, 18:35

I jestem super zadowolona, bo wreszcie wiem, o co jej chodzi. A ona teraz taka radosna i prawie wogole nie marudzi.
brawa dla mamusi i córeczki :ico_brawa_01:
najwazniesze że obie zadowolone

ja myśle że u nas też taki system działa
może nie tak idealnie, ale zazwyczaj jak Szymuś jest najedzony a zabawa mu sie znudzi to stwierdzam że śpiący, no ale sam raczej nie zasypia, tylko wkładam go do wózka daje pieluszke i miśka troche z nim pojeżdze po domku i zaraz odlatuje :-D
Mamusie cycowe- ile razy karmicie swoje pociechy?
ja średnio 4-5x w dzień i w nocy ok. 2-3x

eSKa
4000 - letni staruszek

02 sty 2008, 18:36

Kocura :ico_szoking: :ico_szoking: ja też tego nie wiedziałam i musze to wypróbować, czyli jak to ma być? Najpierw jedzenie potem zabawa (zabawa tak długo aż dzidzia sie zmęczy??) a jak zaczyna marudzić to spanie, dobrze zrozumiałam??
Mamusie cycowe- ile razy karmicie swoje pociechy?

Moje karmienie cycem ogranicza sie do karmienia nocnego tzn o 4.00 i 7.00 i jeszcze po południu jak Oluś budzi sie po dłuższym spaniu ale np dzis zaraz po cycach wypił jeszcze 80z butli. Wiec ja zaczynam sie zaliczać do tych mam butelkowych :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sty 2008, 18:44

Najpierw jedzenie potem zabawa (zabawa tak długo aż dzidzia sie zmęczy??) a jak zaczyna marudzić to spanie, dobrze zrozumiałam??
dokładnie tak!
Mnie to nadal zaskakuje,że to działa!
ja średnio 4-5x w dzień i w nocy ok. 2-3x
to w sumie ja tez tak, do 8 razy na dobę. Tylko jak schemacik zaczął funkcjonować to te przerwy przy cycu stały się dłuższe i jakaś nie mogę się przyzwyczaić... I już się zaczęłąm zastanawiać, czy ona na pewno nie głoduje... Ale nadet jak często była przy cycu to i tak nie jadła, bo zaypiała. A ja głupia matka się użalałam nad sobą,że moje dziecko to tylko przy cycu zaśnie :ico_puknij:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

02 sty 2008, 18:55

Kicia super zdjątka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Kocurka ja nie czytalam tej ksiazki choc ja mam na kąpie (jak ktos chce to moge wyslac) ale misio tez tak ma, jedzonko, zabawa a potem chwilke marudzi do spania. Ale różnie to w czasie sie rozklada czasami to w sumie 3 czasami 4 godziny.

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

02 sty 2008, 19:02

KOCURKA :ico_brawa_01: za sposób na spanie :ico_haha_01:

EVE to powodzenia na rehabilitacji :-) a co do spania z tatusiem, to przekorne te nasze dzieciaczki :ico_oczko:

ja mojego Darka jeszcze całkowicie pionowo nie sadzam, bardziej jak MAMAZUZI na półleżąco, nienawidzi wręcz pozycji leżącej :ico_haha_02: a wogóle preferuje noszenie go na pionowo, o wtedy jest w raju :ico_szoking: a mi ręce odpadają :ico_olaboga: dba chyba o moją kondycję :ico_oczko:
co do karmienia do je z 4 razy w dzień i z 3 w nocy ale bywa i więcej :ico_noniewiem: czasem jeszcze oprócz kropelek Bobotic, na te gazy, daję mu raz albo herbatkę Plantex, albo rumiankową, ale nie zawsze, bo jak weźmie butlę, to później denerwuje się przy piersi, a miałam zapytać, bo EWASIEK ostatnio napisała, że dała kaszkę, ciekawi mnie jaką, bo może ja na noc bym się powoli zdecydowała, bo pospałby mały dłużej :ico_noniewiem: z Julcią to z tego co pamiętam był Nan z kleikiem ryżowym, ale nie pamiętam od którego miesiąca, ale takie kaszki z malina chyba są od 4 :ico_noniewiem: nie wiem....no tak ale czy one nie mają nic z mleka krowiego :ico_noniewiem:

Darek to szybko śpi...właśnie pospał 8 min... :ico_olaboga:

KICIA :ico_brawa_01: za fotkę

[ Dodano: 2008-01-02, 18:05 ]
aha...Darek namiętnie ssie gryzaka...

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

02 sty 2008, 19:09

ewasiek ja bym prosiła o "Język niemowląt"to mój mail justa-cz@o2.pl
Mojemu maluszkowi już sie ząbek wyrzyna,już kawałeczek zębusia ma na wierzchu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Musze znikać bo mały sie obudził.

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

02 sty 2008, 19:15

KICIA :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: to moze i mój będzie miał zęba :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: no tak pcha wszystko do buzi i trze o dziąsła :ico_szoking:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

02 sty 2008, 19:25

Mojemu maluszkowi już sie ząbek wyrzyna,już kawałeczek zębusia ma na wierzchu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
brawo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
to będzie nasz pierwszy ząbek na wątku :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
nie pamiętam od którego miesiąca, ale takie kaszki z malina chyba są od 4 :ico_noniewiem: nie wiem....no tak ale czy one nie mają nic z mleka krowiego :ico_noniewiem:
są kaszki po 4 miesiącu i możesz przecież je zrobić na tym mleku bebilon pepti bo tam pisze że wystarczy dodać mleko modyfikowane :ico_oczko:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

02 sty 2008, 19:52

Ja daje mu kaszke ryzowa z bobowity ona jest po 4 m-cu, no moj misio juz skonczyl 4 m-ce wiec powolutku mu zaczynam dawac ta kaszke, ale mu nie mieszam mleka, tzn. nie daje mu kaszek mleczno-ryzowych.
Kicia juz ci wyslalam maila, miłego czytania :)

eSKa
4000 - letni staruszek

02 sty 2008, 19:58

Mojemu maluszkowi już sie ząbek wyrzyna,już kawałeczek zębusia ma na wierzchu
o jeju to brawa dla Kacperka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: No prosze jeszcze niedawno nasze dzieciaczki w brzuszkach siedziały a tu już pierwsze ząbki sie pojawiają :ico_haha_02:

Ewasiek wyślij mi też prosze "Jezyk niemowląt" :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Sylwia1981@poczta.fm

Eve a jeśli chodzi o spanie Szymcia przy tatusiu to następnym razem moze wybierz sie na zakupy jak maly sie obudzi tylko daj cyca i zmykaj :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-01-02, 19:00 ]
Agnieszka nie pozwól nam czekać zbyt długo na aktualne fotki twojego synusia :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-01-02, 19:02 ]
a to nowe foteczki Olusia

Obrazek Obrazek

a tutaj taki rozczochrany ;)

Obrazek

[ Dodano: 2008-01-02, 19:27 ]
Darek to szybko śpi...właśnie pospał 8 min...
:-D :-D :-D :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”