Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sty 2008, 23:35

chyba będę odgapiara i też zrobie takie Olkowi z jego tygryskiem
cieszę się,że Cię inspiruję :ico_haha_01:
Justyna_Bochnia, Marcelinka ma Twoje oczy!
eve81, ale masz fajnie ze swoim mężem! Mój to o niczym nie wspomina, co by chciał... Marzyło mu się cb, to dostał na imieniny, no ale sam je musiał kupić, bo ja się nie znam. Kiedyś to samo było z "piecem" do klawiszy. A ja bym mu chciała zrobić niespodziankę. Wymyśliła mi się dziś koszulka z jakimś Supertatą albo z ich zdjęciem... Pogrzebię zaraz na allegro.
eSKa, co do kolejności... Wczoraj np. Zuzia zasnęła po kąpanku, apotem jej dałam cyca jak spała. Dziś nie mogła zasnąc po zabawie, więc ją umyłam, dałam cyca i zasnęła (ok. 19), a teraz się zaczęła kręcić o 21.20- dostała cyca i śpi. Ciekawe jak długo pośpi jak tak wcześnie zasnęła dziś. Od czasu jak ten system zadziałał to zdecydowanie więcej śpi.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

04 sty 2008, 13:14

Kocura Bura, hehe dziękuję teraz wiem że ma coś po mnie :)

A ja miałam taka ciężką noc że szok, Marcelina obudziła sie o 1:00 i do 3:00 nie chciała spać i płakała tylko wogóle strasznie płaczliwa jest od kilku dnii, ale lakarka powiedziała że jest zdrowa.... już sama nie wiem, teraz lezy na macie i oglada telewizor... oj wiem że nie powinnam jej na to pozwalać ale lezy daleko i mimo to spodląda na Zostać Miss czy cos takiego bo leci na polsacie... a ja zdąrzyłam dziś załączyć pralkę i zmywarkę... muszę sobie coś ugotowac i koło 13:30 idę na spacerek i do sklepu :) mam ochotę na jakieś ciacho i chyba sobie będę musiała podejść do cukierni... a może kawałeczek serniczka.... hhehe

Co do mojego M to powiem Wam że jak wrócił to czuć było że wyposzczony bo dłuuuugo nie spaliśmy oj długo :ico_wstydzioch: a teraz mama mieszka z nim więc może będzie ok. Bo jej powiedziałam że M coś tam kombinuje no i się wkurzyła i powiedziała że o wszystkim mi będzie pisać :-D Wiecie co otwieram dziś lodówkę i taki pojemnik na owoce patrze a tam całą siatka pomarańczy ze swiąt nietnięta :ico_szoking: jedna nawet pokryła się biało szarym korzuszkiem fefe naszczęście M kupił mi ostatnio wyciskarkę elektryszna do sytrusów no i raz dwa pozbyłam się pomarańczy, a jaka dawka witaminy C!!

Mam poodkręcane wszędzie kaloryfery ale i tak zimno jak cholera najcieplej to w łazience chyba wezmę zaraz i farelkę odpalę niech się grzeje :)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sty 2008, 14:12

Ja dziś odpaliłam kompa późno, bo myślałam,że mnie tu czytania czeka fura, a tu nic!
Ja grzecznie dziś pracuję od rana-prasowanko i ptasie mleczko zrobiłam, bo jutro teściowie przyjeżdżają i mamuśka moja.
Zuzinek budzil mi się dziś w nocy często :ico_spanko:

eSKa
4000 - letni staruszek

04 sty 2008, 14:53

a ja miałam dzis super nockę bo jak Oluś zasnął 20.30 tak obudził sie o 6.00 tzn miał jeszcze pobudkę w nocy, słyszałam jak sobie gada ale nie chciało mi sie z łóżka wychodzić :ico_wstydzioch: w końcu nawet nie było po co bo nie płakał. Za to od rana nie umiem sobie z nim poradzić zawsze spał ok 3godz od 11.30 a dzis tylko godzinka i juz nie chce, może dlatego że dzis z nim na podwórko nie wyszlam?? Zaraz włoze go w kombinezon i trzeba będzie isc, jak dziecko przyzwyczajone :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-01-04, 14:19 ]
Wiecie co to jest niemożliwe, tylko włożyłam mu kombinezon, załozyłam czape i dziecko rzuciło taki słodki uśmieszek a jak tylko wylądował w wózku to momentalnie oczy zamknął i spi nawet na podwórko nie zdążyłam z nim wyjść :-D i może dobrze bo teraz u nas -7'C wiec lepiej będzie miał jak pośpi na klatce schodowej tam jest chłodniej niż w domu.
Jak pójde do pracy to biedne babcie będą musiały codziennie spacer zaliczać :ico_oczko: a wiem że teściowa to najchętniej w ogole by z domu nie wychodziła hmm chyba że go na balkon będzie wystawiac tak jak Mamazuzi.

[ Dodano: 2008-01-04, 14:23 ]
Ja grzecznie dziś pracuję od rana-prasowanko i ptasie mleczko zrobiłam
Mniam ptasie mleczko, a to robiłas takie ze śmietany i galaretki??
A ja ostatnio prasowałam 31grudnia ale znowu góra prasowania sie nazbierałą wiec moze dzis wieczorem się zmusze.
Mam poodkręcane wszędzie kaloryfery ale i tak zimno jak cholera najcieplej to w łazience chyba wezmę zaraz i farelkę odpalę niech się grzeje
Jasne że odpal, nie pozwól Marcelince marznąć bo jeszcze sie rozchoruje. U mnie dzis wszyscy w pracy wiec musze sama w piecu palić ale jak na razie nieźle mi idzie -kaloryfery gorące :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-01-04, 14:24 ]
a gdize sie Eve i ewasiek podziewają???

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

04 sty 2008, 17:00

Witam dziewczyny,wczoraj nie byłam na tt bo Lukasz zabrał do pracy laptopa a wieczorem nie mogłam sie dostać.No a dziś od rana ciągle ktoś przychodzi do nas.

Mój maluszek taki marudny od czasu tych szczepionek,wczoraj i przedwczoraj dostał gorączki niedużej,dzisiaj ciągle marudzi :ico_noniewiem: myślałam że może to brzuszek go boli po tej szczepionce na rotawirusa bo w końcu była do picia :ico_noniewiem: Ja również zastosowałam ta metodę jedzonko zabawa i spanie i zobaczymy czy pomoże.
Ewasiek dziękuję za Język niemowląt,już niemoge sie doczekać kiedy ją przeczytam.
Wczoraj bylismy w biedronce i skusiłam sie na body i rajstopki i jeszcze kupiłam gąsieniczkę-zabawkę bo była za 10 zł.Jestem trochę zła bo wzięłam body na rozmiar 74 i są na teraz dobre a myślałam że będą większe :ico_zly: Te rozmiary to w każdym sklepie są inne :ico_zly:
Eska mój mały też zasypia od razu jak tylko założę mu kombinezon,biedaczek tak dawno niebył na dworze ale to dlatego że był chory no a jak wyzdrowiał to dostał szczepionkę i dostał gorączki,już dziś niema ale jeszcze się bałam bo tak zimno.
Justyna Twoja Marcelinka ślicznie wygląda w tej sukienusi :ico_brawa_01: a co Twojego ukochanego to mam takie samo zdanie jak dziewczyny.
Kocura dobry pomysł z tą koszulką super taty,ja myślę że będzie oki,a do tego możesz jeszcze jakieś perfumy kupić :-)
Eve brawa dla Szymcia za ukończone 4 miesiączki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

eSKa
4000 - letni staruszek

04 sty 2008, 17:07

O jeju no właśnie a ja zapomniałam :ico_olaboga:
Więc spóźnione ale szczere życzonka dla Szymcia od Olka z mamą :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2008-01-04, 16:08 ]
zaraz będzie cd pisania ale na razie lece bo mi sie nalesniki palą :ico_szoking:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

04 sty 2008, 19:38

Mam poodkręcane wszędzie kaloryfery ale i tak zimno jak cholera najcieplej to w łazience chyba wezmę zaraz i farelkę odpalę niech się grzeje :)
a wy mieszkacie w bloku?? bo tam zazwyczaj to gorąco :ico_noniewiem:
a gdize sie Eve i ewasiek podziewają???
jestem jestem
czytałam was w ciągu dnia tak na szybko bo dzisiaj taki zakręcony dzien
moje rodzeństwo poleciało juz do UK wiec same wiecie...pożegnania
choć za 2 tyg znow sie zobaczymy bo my sie do nich wybieramy :ico_brawa_01:

rano zaliczyłam zakupki
myślałam ze będą jakies fajne wyprzedaże a tu kicha totalna
niby są obniżki ale brak jakis fajnych ciuchów
kupiłam tylko Szymciowi body w C&A 2 szt. 12,90zł, a sobie tunikę, taka nawet fajną wiązaną z tyłu za 17,90zł
aaa i jeszcze w rossmanie misia na koniku co jak sie mu nacisnie łapke to on na tym koniku sie buja i gra świąteczną melodię :-D była przecena z 59,90zł na 9,90zł :ico_szoking:
Jestem trochę zła bo wzięłam body na rozmiar 74 i są na teraz dobre a myślałam że będą większe :ico_zly:
no te rozmiary są dziwne
ja kupiłam na 6 miesięcy i juz ubieram w nie Szymka :ico_szoking:

uciekam bo Szymcio leży na brzuchu na moich nogach a ja klikam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 sty 2008, 20:11

Oj, to prawda z tymi rozmiarami body. Ale ja sobie otworzyłam w Biedronce i pooglądałam. Kupiłam na 6 m-cy i w sumie na Zuzię też będą już dobre, ale to dobrze, bo mało ma z długim rękawem. A dziś kupiłam 2 pary rajstopek- całkiem przyzwoicie wyglądają, ale jeszcze za duże zdecydowanie.
Dziewczyny, te kombinezony, co były po 29,90 teraz są na wyprzedaży po 19,90. I naprawdę są fajne, na grubym polarku. Ale mi już niepotrzebne. Były też takie duże kombinezony,ale nie wiem, kto to kupuje, bo przecież takie dzieciaki już chodzą :ico_noniewiem:
eSKa, http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=958
pychota! Ja na spód daję biszkopty nasączone sokiem wiśniowym (tzn. mam słoik wiśni i to taki sok, a nie taki słodki z butelki).

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

04 sty 2008, 20:44

Kocura Bura, no to biedronkowe zakupy udane :ico_brawa_01:

a wiecie co sie stało
tyle co do was napisałam ostatniego posta i poszłam z Szymkiem do kuchni zrobić mu herbatki bo dostał czkawki i daje mu tą herbatke a on nie napił sie ani łyka tylko zwymiotował i to tak bardzo że az mu nosem leciało
kurde ale sie wystraszyłam :ico_olaboga: podejrzewam że to smoczek z butelki sprowokował mu te wymioty bo co innego???
okropnie to wyglądało, teraz mój maluszek śpi
zjadł cyca i 90ml butli

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

04 sty 2008, 21:42

Eve możliwe że to przez smoczek zwymiotował.
Kocura a można to ptasie mleczko zrobić z mleka niesłodzonego?Czy musi być słodzone?
Ja też otwierałam te body ale w sklepie wydawały sie takie duże,a jak przymierzyłam do innych w domu to są takie jak na 68.Chyba muszę zabierać ze sobą jedna parę żeby porównywać :-D
Eve ty to lubisz te zakupki co? :-D :-D
A ja dziś sie coś źle czuje,gardło mnie boli jak nie wiem.Wiecie może jakie tabletki na gardełko można używać??

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”