mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2008, 17:22

Dopiero teraz patrze ze nie ma mojego posta z poludnia :ico_zly:

Eska, ale fajny Olus, jakie ma faldeczki na noziach, no boskie po prostu :-) Niezly brunet Ci rosnie ;-)
No i brawa za spanko :ico_brawa_01: To chyba choroba zawodowa mamusiek, "nadgorliwosc" ;-) Ale powoli kazda sie uczy ze czasem trzeba odpuscic i mniej sie przejmowac (hehe i kto to mowi ;-) )

Kiciu, to dobrze ze Kacperek juz jest zdrowszy. A z tym kapaniem to jak to jest. Nie mozesz liczyc ze tatus sie malym choc chwile zajmie?

Ja tam sie mocze namietnie codziennie :-D

Eve, dobrze ze nie siedzialas u rodzicow, te chorobska to sie strasznie szybko przenosza :-(

My z mezem przezywamy drugi miesiac miodowy, tfu, tfu, nie zapeszac :-D

Mamusia u mnie caly czas jest, wiec wiecie ja tak z doskoku pisze bo nie chce aby bylo jej przykro.

Lece pic herbatke i jesc serniczek z brzoskwiniami :-)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

05 sty 2008, 20:34

ale tu cisza dzisiaj

gdzie sie laseczki podziewacie???

mój Szymon zasnął o 19.00 ale mam nadzieje ze obudzi sie zaraz na kąpanko i mleczko :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2008, 20:49

Cześć Dziewczynki!
Przeżyłam nalot dwóch babć i dziadka :-D Ale spoko, spoko! Jedzenia nawiozły i ciasta, na tydzień starczy. Zuzia happy. Niedługo pójdziemy się kąpać (w ramach zabawy!) i pomalutku spanko dłuuugie (mam nadzieję....).

A ja jestem bardzo zadowolona, bo kupiliśmy szafkę do naszej malutkiej łazienki. Taki słupek wysoki i bardzo pojemny.

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

05 sty 2008, 21:06

Mój maluch to dziś cały czas śpi,jak poszliśmy na spacer o 12.30 to obudził się dopiero o 17.30 :ico_szoking: wcześniej budził sie na jedzonko i dalej lulał.no i teraz znów zasnoł,szok.
Mamo Zuzi to nie jest tak że ja się nie kąpię :ico_oczko: tylko że zazwyczaj jest to szybki prysznic i nawet nie zdążę się posmarować balsamem bo już mały się budzi i trzeba iść.Łukasz zajmuje się małym dużo tylko że Kacperek jak zaśnie to co jakiś czas budzi się z płaczem i tylko u mnie się uspokaja,dopóki nie przyjdę to będzie płakusiał :ico_placzek: Myślę że problem polega na tym że usypiam go na rączkach,próbuję go nauczyć żeby zasypiał sam,ale to ciężko idzie :ico_placzek:
Ale tu dziś pustki.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2008, 21:08

Wiecie laski, jednak net nie dziala mi jak trzeba. Cos z systemem nawalilismy wczoraj. Moze ktos wie jak sie wykasowuje systemy operacyjne? Bo teraz mamy 3 winowsy xp na naszym kompie.... :-( I wirusy z tamtego windowsa wciaz buszuja po naszym kompie :-(

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2008, 22:59

mama_zuzi1980, niestety, informatyk ze mnie żaden...

Zrobiłyśmy sesyjkę z Zuzką :-)

Mamusia-Kocura
Obrazek
Moja córcia ma dłuuugie włosy
Obrazek
Szczęśliwość mojego dziecięcia
Obrazek

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 sty 2008, 01:42

hej dziewczyny
eska ,kocura super dzieciaczki :-D
jak jest u was z siadaniem?bo Hania już od kilku tygodni sama sie podciąga ale słyszałam że mam jej nie pozwalać siadać ..
we wtorek mamy szczepieni na penumokoki i 2 dawkę tej obowiązkowej a na rotavirusy nie szczepimy bo biegunki wywołuja tez bakterie i to bardziej szczepionka dla dzieci źłobkowych a po drugie trzeba podac wszystkie dawki do 20 tż w jakims tam odstępstwie więc jak Hania miała 9 tygodni to lekarka powiedziała że się już nie załapie
oki idę spać bo dziś tj 6.01 mamy chrzest tzn Hanusia ma
dobranoc :-D

Awatar użytkownika
eve81

06 sty 2008, 06:56

ja na nogach
a mój syn lezy wózku obok, nie da mi juz pospać :ico_placzek: :ico_spanko:
mam nadzieje ze jednak za chwile mi uśnie bo jak nie to normalnie :ico_zly:

[ Dodano: 2008-01-06, 05:59 ]
Kocura Bura, świetna sesja, kurde jak ja lubie oglądać fotki :ico_brawa_01:

mama_zuzi1980, ja też nie pomogę w sprawie systemu, ale może poszukaj w necie, tam napewno znajdziesz jakas instrukcje
mam nadzieje ze to szybko rozwiążecie bo jakos nie wyobrazam sobie ze mogłabys nie pisac do nas :ico_nienie:

Lalka, udanej imprezki i koniecznie wklej fotki z chrzcin :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-01-06, 10:06 ]
A CO TU TAKA CISZA???
WSTAWAć śPIOCHY :-D

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

06 sty 2008, 12:53

Mamo Zuzi ja nigdy tego nie robiłam ale wiem że to trochę roboty przy tym jest,mi zawsze robił mój brat albo kolega.
Kocura Zuzia ma zabójczy uśmiech,fajne zdjęcia.Ty zawsze masz jakieś pomysły na zdjęcia,hehe. :-D
A co do tych szczepionek to każdy lekarz chyba mówi inaczej,ja tez chciałam teraz szczepić na pneumokoki to powiedziała na babeczka że to później,bo mały nie jest w żłobku to już teraz nie trzeba.Lalka są tylko dwie dawki na rotawirusa w odstępie 6 tygodni i trzeba zdążyć przed skończeniem pół roczku.A może to zależy jaką szczepionką się szczepi,no nie wiem :ico_noniewiem: .

Próbowałam wczoraj żeby Kacperek zasnoł sam w łóżeczku i nie udało się :ico_placzek: tak sie rozpłakał że nie mogłam go potem uspokoić ale dziś już zasnoł sam :ico_brawa_01: a wczoraj odkryliśmy że ma łaskotki pod paszkami,ale sie chichrał,a my razem z nim :-D
A moje gardełko w opłakanym stanie,już ledwo co mówię.

Awatar użytkownika
eve81

06 sty 2008, 13:01

wczoraj odkryliśmy że ma łaskotki pod paszkami,ale sie chichrał,a my razem z nim :-D
to brawa dla Kacperka
mój Szymcio chyba jeszcze nie ma bo ostatnio cos go łaskotałam a on tylko patrzył na mnie wielkimi oczami co ja mu robie..hihi
A moje gardełko w opłakanym stanie,już ledwo co mówię.
a próbowałaś płukać wodą z solą????
to naprawde pomaga!! mnie też często gardło szwankuje i juz teraz nie biore antybiotyków bo odkryłam ze ta płukanka solanką pomaga :ico_sorki:

dzisiaj Szymuś jeździł w wózku na brzuszku, ale super wyglądał
i jak mu sie podobało, wszystkich widział i obserwował heh
chyba tak z 20min jeździliśmy :-D , pozniej juz go połozyłam normalnie po stwierdziłam ze moze sie zmeczył :ico_oczko:

u nas dzisiaj dzien w domu
nigdzie nie chce mi sie wychodzic bo beznadziejna pogoda, nie dosc że temp. dodatnia to jeszcze deszcz pada :ico_olaboga:

jeszcze mam dylemat bo dostalismy propozycje pojscia na zabawe karnawałową 26 stycznia, cena atrakcyjna 150zł od pary, ale tak sie zastanawiam bo 25 wracamy z UK wiec nie wiem czy bedziemy miec siłe zeby jeszcze hasać na parkiecie :ico_noniewiem:
z jednej strony chciałabym isc a z drugiej jakos tak dziwnie mi sie zdecydować :ico_puknij:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”