ja zaczęłam myć Majce ząbki około 14 miesiąca :) najpierw pastą colgate smiles (0-2), a teraz od nie dawna myję jej ząbki pastąnenedent bez fluoru o fajnym jabłkowo-bananowym smaku :)
a ja od pewnego czasu mam problem z Osakrem bo nie chce myc zebow, nie wiem dlaczego, po prsotu tak z dnia na dzien mu sie odechcialo... ...jak mu daje szczoteczke to mi ja chce wkladac do buzi,... sama mu myc nie moge bo zaraz wrzask i zaciska buzie wiec juz nie wiem co robic-przeciez nie ebde na sile mu myla
moja malutka wcale nie chce myć ząbków ani sama ani nie daje sobie umyć ale myśle że w końcu da się namówić ...choć próbuje i próbuje i już obawiam się o te jej małe 5 ząbków
Asia ma dopiero 2 wychodzące ząbki ale juz sie przyzwyczaja do szczoteczki z pasta. Kupiłam tą colgate o której piszecie. I nawet fajnie się szczerzy żeby jej wymyś ząbki a potem daję jej szczoteczke do ręki i sobie ją przygryza. Od pierwszego razu nie protestowała.
Ja niemoge olala brałas tego samego dnia, miesiaca i roku ślub co ja A co do mycia ząbków to nasza matyldzia jak wchodzi do łazienki to obowiazkowo musze dać jej szczoteczke.Lubi myć ząbki, a paste daje jej elmex
My używamy pasty od ok dwóch tygodni, wczesniej myłam jej szczoteczką z wodą przegotowaną, ale u nas to wszystko trwa dość krótko, bo pierwszy ząbek wyszedł jej jak skończyła 10 m-cy tak czy inaczej dzielnie znosi mycie, najchetniej przed lusterkiem
[ Dodano: 2008-03-07, 11:32 ] i też używamy colgate 0-2
ja malemu musze myc zabki na sile, bo dostal pruchnicy dzieki spaniu z butelka, czego nie potrafimy go oduczyc, teraz dwa a nawet trzy razy dziennie w domu jest placz bo on za zadne skarby nie chce sie do szczoteczki przyzwyczaic od samego poczatku nie pozwalal jej sobie do buzi wkladac.