Szymon w łóżeczku, nie śpi ale go zostawiłam z nadzieją że może sam zaśnie
no to teraz odnośnie tej ulgi
jeśli macie zamiar rozliczac sie wspolnie z małżonkiem to nic nie trzeba dostarczać do zakładu pracy
dostarcza sie oświadczenie tylko wtedy jak chcecie żeby was zakład rozliczał
i odliczamy nie całą kwotę 1145,08zł tylko tyle miesięcy ile nasze maluchy maja
jak urodziłyśmy we wrześniu to odliczamy 4/12 tej kwoty tj. 381,69
i to jest faktyczna kwota jaką dostaniemy na rękę
[ Dodano: 2008-01-06, 20:57 ]
teraz tylko sie zxastanawiam czy rodząc we wrzesniu odliczamy 4/12 czy 3/12 tej kwoty

no musze jeszcze dopytać M bratową bo ona jest kadrową i to wszystko mi powiedziała
a przy rozliczeniu normalnie rozliczamy sie wspolnie na picie37 i dodatkowo wykazujemy tą ulge na picie O
[ Dodano: 2008-01-06, 21:11 ]
Lalka śliczne fotosy

Hanusia elegancka i słodziutka
Kicia10, a Ty karmisz Kacperka piersią czy modyfikowanym??
bo ja też już mysle o wprowadzeniu zagęszczenia mleczka kleikiem ryżowym
napewno go kupie przy nastepnych zakupach
[ Dodano: 2008-01-06, 21:33 ]
dziewcyzny mam lepszą wiadomość
chyba jednak będziemy mogły odliczyć całą kwotę tj 1145,08zł
musze sie jeszcze jutro dopytać dokładnie
ale juz wyczytałam to w necie:
Wiele osób zachodzi pewnie w głowę, jaka ulga będzie im przysługiwać, gdy dziecko urodzi się np. w połowie roku. Cała? Tylko pół? Zdaniem Andrzeja Marczaka, doradcy podatkowego z firmy KPMG - cała ulga. - W ustawie jest mowa o tym, że ulga przysługuje podatnikom, którzy wychowywali dzieci "w roku podatkowym". Nie ma wymogu wychowywania dzieci przez cały rok. Wydaje się więc, że nawet jeśli dziecko urodzi się 31 grudnia 2007 r. rodzicom będzie przysługiwała pełna ulga - mówi "Gazecie" Andrzej Marczak. - Tak samo to wygląda dziś w przypadku wspólnego rozliczenia się z podatku rodzica i dziecka, które ów rodzic samotnie wychowuje.
[ Dodano: 2008-01-06, 21:34 ]
uciekam już spać
DOBREJ NOCKI