Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

06 sty 2008, 21:12

wiecie co zrobiło mi sie zimno na ustach chyba to nie zaszkodzi dzidzi ? :ico_noniewiem: ze dwa lata juz nie miałam a dzis mi wyszło strasznie mnie swedzi :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

06 sty 2008, 21:46

asiab pisze:mam pytanie czy lekarze karza wam liczyc ruchy ?
Pierwsze słysze. Zresztą jak to policzyć .
zirafka pisze:I tak w normie to powinno ich być mniej więcej 10 na godzinę.
O matko to ja w życiu tyle nie mam. Bo sa takie dni że dzidzia rusza sie dosłownie kilka razy na na kilka godzin. Chyba to jest raczej indywidualna sprawa.
zirafka pisze:No i zakupiłam już rożek
Pokaż :-D
My na wyjście ze szpitala mamy kombinezonik i można dzidzie jeszcze w koc zawinąc dodatkowo. Pamiętam że jak Kuba się urodził (3500 i 58cm) to jak go wkładaliśmy w kombinezon normalny z nóżkami (62 rozm) to i tak Kubuś był taki mały że nawet nie było mowy żeby noga weszła w nogawkę. Cały Kubuś zmieścił sie w tułowiu kombinezonu hihi Także o żadnej gimnastyce nie było mowy.

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2008, 09:41

Witam :ico_ciezarowka: marcóweczki
dzis zaczynam 8 miesiąc i 32 tydzień z tej okazji stawiam :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

basia24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 10:14

WITAM WAS
mi lekarka tez nic nie mowila o liczeniu ruchow,ale slyszalam o tym. u nas pogoda nawet fajna jest duzo sniegu ale jest cieplo,juz niedlugo ja bede na 8 miesiacu. ide troche posprzatac,pappa :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 11:20

Witam
ja juz po drugim sniadanku stawiam ranna :ico_kawusia: czestujcie sie to jest ineczka z mlekiem :ico_haha_01:
unas jedna wielka chlapa :ico_szoking:
Co do tego liczenia tych rochow to ja czytalam o tym ,ale moja ginka nic nie kazala liczyc moja malutka jak sie rozbryka to w ciagu 10 minut naliczylam 10 tych wszystkich kopniaczkow przeciagniec :ico_haha_01: to chyba dobrze
Zycze milego dnia :-)

Kamila1982
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

07 sty 2008, 11:29

HEJ DZIEWCZYNY!
U NAS SNIEG A RACZEJ CHLAPA Z WCZORAJSZEGO SNIEGU :ico_placzek: NIGDZIE Z DOMU NIE WYCHODZE BO SLISKO JEST I LATWO SIE WYWALIC...
MY JUZ MAMY MEBELKI DO POKOIKU MALUSZKA-NIEKTORZY NIE URZADZAJA POKOIKU ALE MY I TAK MUSIELISMY KUPIC SZAFKI BO MEBLI NIE MAMYPOWOLI SIE DOROBIMY :ico_haha_01: -A MALUSZKOWE CIUSZKI NIE MOGA BYC W WORKACH(TAK JAK NASZE)
NO I ZAMOWILISMY LOZECZKO Z MATERACYKIEM+2 KOMPLETY POSCIELI. NA PEWNO W TYM TYGODNIU PRZYJDA.
Z MEZEM ZASTANAWIAMY SIE NAD WOZKIEM-WIEMY ZE NA PEWNO CHCEMY GLEBOKO-SPACEROWY I Z PRZEKLADANA RACZKA.ALE TYCH WOZKOW JEST TYLE ZE ZAWROTU GLOWY MOZNA DOSTAC :ico_olaboga: .

NP MEZOWI SIE TAKI PODOBAL Z TAKO ALE ON WAZY 20KG :ico_olaboga:
DZIEWCZYNY DORADZCIE JAKI WOZEK KUPIC BO WAGA JEST ISTOTNA PRAWDA??

Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 11:33

Kamila1982 pisze: JAKI WOZEK KUPIC BO WAGA JEST ISTOTNA PRAWDA??

oj z tymi wozkami to zeczywiscie jest wybor duzy ale 20 kg to kolos zalezy tez na ktorym pietrze sie mieszka.Ja dziekuje nosic taki ciezki wozek gdzies na pietro :-)

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2008, 11:41

co do wózka my juz wybraliśmy u nas taki w sklepie kosztuje 749 i moim zdaniem jest wygodny oraz nie jest az tak ciezki 14 kg http://www.allegro.pl/item291477104_naj ... _w_wa.html mi sie podoba niebieski

[ Dodano: 2008-01-07, 10:53 ]
chyba mnie zaraz cholera wezmie z tymi reklamami na tt :ico_szoking: :ico_szoking:

a i zgadzina jedna wczesniej miałam ją tylko wieczorem a dzis juz od rana mnie pali :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_zly: :ico_zly:
mój mąz powtarza mi ze synek bedzie miał czupryne na głowie ze ho ho moja siostra tez miała straszna zgage w ciązy i córa sie urodziła z takimi włosami najdłuzszymi na noworodkach wszystkie położne podziwiały mozna jej było kitki robic :-)

Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 12:36

czesc, dziewczyny. Własnie wróciłam z zakupów. Fajnie jest na dworze, nie ma wiatru, mrozu, tylko troszkę chlapa sie zrobiła.

Mąż dał mi bojowe zadanie: mam przejrzec na allegro to, co mamy kupic dzidziusiowi. Strasznie to wszystko drogie, zwłaszcza w zwykłych sklepach. Wiecie co, juz zaczęłam grac w lotka, trzeba sobie dac szansę, prawda?

O tym liczeniu ruchów tez słyszałam i czytałam, podobno warto to robic w ostatnim m-cu ciąży. Moja gin nic nie mówiła. No i raczej nie da sie tego policzyc. Nasza córcia wykorzystuje kazdy moment, kiedy sie połoze. Dzis po raz pierwszy miałam wrazenie, ze gdzies mnie tam podrapała. No i chyba sie przekręciła.

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

07 sty 2008, 14:19

Kamila1982 pisze:DZIEWCZYNY DORADZCIE JAKI WOZEK KUPIC BO WAGA JEST ISTOTNA PRAWDA??
Wagag jest istotna jak mieszkasz na którynmś piętrze. Ja mieszkam w domku i w sumie to nigdy wóżka do gory nie podnosiłam także mój może być cięzki. Rączka przekładana też jest baaardzo przydatna. No i ja nie chcę na tych ruchomych kółkach bo sam wóżek na nierównościach jeździ w caly świat (ale słyszałam że te kółka można blokować chyba) Na szczescie ja wóżka nie muszę kupowac bo mam po kubie
Dona pisze:No i chyba sie przekręciła.
moja dzidzia też się chyba przekręciła.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”