Awatar użytkownika
tyna
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

07 sty 2008, 17:55

Dzisiaj urodziny naszej Asi jakoś do nas nie zagląda, ale życzenia i tak dostanie :ico_oczko:

Asiu wszystkiego dobrego, niech układa Ci się jak najlepiej w życiu osobistym i w pracy

:ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_prezent:

Awatar użytkownika
kasiaa1985
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 18:32

czesc dziewczynki :-D

ja juz po pracy... odczuwam jakąś wene ostatnio do pracy z dziecmi... :-D

a propo tego nabiału Natalko.. ja JUlci codziennie podawałam Danonka i kaszke i oczywiscie mleko i czasem ejszcze jakis ser topinoy... to wszystko jednego dnia. Kieyś tak całkiem nieswiadomie powiedziałam o tym temu lekarzowi co do Julii przyjezdza. I powiedział mi że nie nalezy takiemu malchowi podawac za duzo nabiału bo to na coś tam negatywnie wpływa ... nie powiem na co bo zapomniałam :ico_wstydzioch: ale wiem ze ostro to negowal. Zatem juz nie podaje jej codziennie jogurcików czy serkow :-)

Dla EMI tysiace buziaków :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Natashka
Miss zgubnych kilogramków

07 sty 2008, 18:38

ja malemu daje codziennie jeden serek i do tego pije mleko modyfikowane i czasem zje np serek zolty z chlebkiem wiec ilosc nabialu nie jest wg mnie przesadzona i chyab to w sam raz...
a dlatego pewnie lekarz negowal bo przeciez takim malym dzieciom nie zaleca sie picia kroweigo mleka bo niby obciaza (chyba) nerki z tego co wiem, a co za tym idzie inne nabialy tez..
moja lekarka tez wciaz mi mowi zebym nie rezygnowala tak predko z modyfikowanego mleka
wiec poki co nie rezygnuje , ale serki i jogurty i tak mu bede dawac.... bo lubi zwyczajnie a tyle ile je to bez przesady :ico_oczko:
a to ze pisalam ze dosc sporo , bo mialam na mysli ze roznego rodzaju zle sie po prostu wyrazilam

Awatar użytkownika
tyna

07 sty 2008, 19:09

Co lekarz to opinia, pamiętam,że chyba Justynka pisała kiedyś,że jej lekarz kazał dawać Wiktorii deser mleczny po każdym posiłku. Chyba nie ma co za bardzo naszych dzieci ograniczać jeśli coś lubią :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kasiaa1985
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 19:15

ja sie zdziwiłam jak mi ten lekarz powiedział że on jest nawet zwolennikiem podawania dziecku 1,5 rocznemu zwykłe mleczko krowie :ico_noniewiem: ale ja jeszcze pozostane przy tym modyfikowanym :-)

a co do tej wysypki JUlci to chyba faktycznie te "bakterie z niej wychodziły" bo juz dzis ma mniej tych krostek mimo ze lekarstwo caly czas podaje w tej samej dawce. Jakby to było uczulenie to by podobno juz cala była obsypana...

dziewczyny macie jakis pomysł co 4 latek moze zrobic dla babci i dziadka za prezent ??? procz laurki... musze cos wymyslic a kompletnie nie wiem co... wiec moze pamietacie co kiedys wy robiłyście...

Awatar użytkownika
Natashka

07 sty 2008, 19:23

super ze Juleczce schodzi wysypka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i oby juz wszystko bylo w porzadku

to prawda co lekarz to co innego, a matka i tak wie co najlepsze dla dziecka bo je obserwuje codziennie, kiedys dzieci pily krowie mleka od urodzenia jak matki nie karmily, jadly chleby i wiele innych rzeczy, co prawda nie bylo chemii w tym wszystkim tyle co teraz ale nie wazxne....
jednak najlepsza zasada wszystko z umiarem :ico_haha_01:

Kasiu nie mam za bardzo pomysłow, ale moze dzieci moga malowac na kubkach bialych specjalnymi farbkami, albo na koszulkach :ico_haha_01: -czy to dla starszych bardziej :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
dorotex83
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

07 sty 2008, 20:49

Kasiu a taka laurka ze zdjęciem wnuczka/wnuczki - zawsze coś innego

ja również podaje Oliwce codzinnie jakiś jogurt, bo zauważyłam że lepiej robi po tym kupkę i
mnie to lekarka straszyła skazą białkową ale mam nadzieje że jak do tej pory już nie wyszła to nie wyjdzie :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kasiaa1985
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 21:12

z tym nabiałem to temu lekarzowi chodzilo nie o skaze bialkową tylko o coś takiego, że za dużo się jakiś komórek czy czegoś tam w organizmie wytwarza i to na coś tam zle wpływa.. ach sama nie wiem- nie pamietam :-) Julka codziennie dostaje kaszke, no i przeszłam na podawaniu Danonka albo Monte co 2 dzien.
dawałyście juz waszym skarbom to Monte?? Julia je uwielbia.. a mi to tak bardzo smakuje ze jej zawsze podkradam :-D

Rozmawiałam z nasza kochaną Justysia i prosiła was bardzo gorąco pozdrowić.

[ Dodano: 2008-01-07, 20:14 ]
Natalka z ta koszulką i kubkiem świetny pomysl, ale troszeczke za drogi...

Dorotko ja tez juz mysłalam o zrobieniu serduszka z masy solnej i na to przykleic zdjecie dzieciaka...

Awatar użytkownika
dorotex83
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

07 sty 2008, 21:30

Kasiu ja daje monte i waniliowe i kakaowe - smakuje jej bardzo - zresztą mnie też

:-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
Natashka

07 sty 2008, 21:31

Kasiu bardzo fajny pomysl z ta masa solna :ico_brawa_01:
albo ramki dzieci moga na zdjecia zrobic, ja kiedys jak bylam mala to z kartonow wycinalam aby byly sztywniejsze apotem oklejalam i takie tam rozne ozdoby dawalam
nozke mozna tez z tylu dokleic aby stalo
moja babcia ma do tej pory zdjecia moje w takich 2 ramkach hehe :ico_haha_01:

monte akurat Oskarowi jeszcze nie dawalam ale znajac zycie bedzie mu bardzo smakowalo on uwielbia takie rzeczy

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”