Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 sty 2008, 23:14

leos z moja przyjaciolka z podstawowki i jej synkiem jasiem
Obrazek

adas i jego kuzyn ze swymi dzieciaczkami hihi

Obrazek

Obrazek

zajadamy obiadek mmmm
Obrazek

fela
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

07 sty 2008, 23:15

jasnie pani ksiadz niezly :-D usmialam sie z jego wizyty i pomylki :-D :-D
zebys nie czula sie osamotniona z tymi pomylkami to powiem ci z konrada tez myla i wszyscy mowia ze to dziewczynka,chociaz ubrany jest jak chlopak :ico_oczko: oststnio w tesco na dziale rybnym ,pan pokazywal mu rybke i zabki i mowil zeby sie nie bal bo rybki nie lubia jesc malych dziewczynek :ico_oczko: :ico_haha_01:
i nie przesadzaj tez ladnie wychodzisz na zdjeciach.

magda super ze wyjazd wam sie udal i bawiliscie sie swietnie :ico_brawa_01: a co do basenu to konrad byl zachwycony,szcze golnie ta rzeczka z pradem gdzie myslal ze sam plynie :ico_oczko: pawel zaszalal na najszybszej zjezdzalni i jak wyszedl to nogi mu sie uginaly bo cala krew z predkosci do mozgu mu poszla :ico_haha_01:
konrad niestety stchorzyl z rodzinnej zjezdzalni z tata bo zatesknil za mna :ico_noniewiem: a ja czekalam na nich na dole przy wylocie,nastepnym razem ja z nim zjade :ico_oczko:

a ilonka niestety nie mam fotek z basenu,myslalam ze nie wolno robic,ale widzialam ze inni pstrykali i nastepnym razem porobie kilka.

marta a twoja tesciowa bardzo smialo do franka podchodzi z tego co piszesz.moja mama nigdy nic dla konrada by nie dala dopoki ja bym nie potwierdzila ze moze.strasznie odwazna kobieta,przeciez franio to jeszcze takie malenstwo.

a co do danonkow to nie prawda ze od 3 lat ja konradowi juz dawno podaje serki.jezeli dziecko nie jest uczulone na mleko krowie to chyba mozna wczesniej niz 3 lata.i rano platki wcina na mleku krowim.
z tego co pamietam to hv powiedziala mi jak konrad skonczyl rok ze teraz jak najmniej samego mleka a najwiecej jego przetworow.

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 23:23

wróciłaaaaaaam :-D
tzn. Vikulka śpi a męzulek w pracy i grzecznie na niego czekam :-D

Marta ja nie moge, no same przekleństwa mi się na język cisną :ico_zly: co za pop.....leni lekarze :ico_zly: (tesciowej sie nie czepiam, bo tak bywa że babcie przecholowują z dobrocią i trza im wybaczyć :ico_oczko: )...
Nie jestem kochana specjalistką ale te ciągłe choroby Frania to k.... jak dla mnie ewidentna alergia i to silna :ico_olaboga: :ico_noniewiem: no ale może ja głupoty plotę :ico_noniewiem:
W kazdym razie Martuś, badania na alergię u dzieci do 3 roku zycia są niemiarodajne!!!!!!!!!!!! Uwierz mi, naprawdę... Moga jedynie dać orientację czy coś się zlego dzieje z bariera immunologiczną i tyle! Ale u Frania nawet po ekspresowej reakcji na Danonki widac że alergia jest!! Nie chcę ci nic wmawiac i z calego serca życze by Franio był zdrowy i nie miał alergii... ale kurna z niczego tak ciągle nie choruje :ico_nienie: :ico_olaboga:
Nie wiem co ci doradzić, czy lepiej leczyc go w PL czy w UK :ico_noniewiem: nami teraz się tu porzadnie zajeli i mamy wizyty u specjalistów i poprawa u Viki jest... moze pogadaj z lekarzem lub HV zeby go odesłali do specjalisty w szpitalu i niech tam zobaczą co się dzieje...
A ta płucka to na moje oko z antybiotyków :ico_sorki: bo nikt o tym nie mówi głośno, ale antybiotyki zasluzowuja płuca i oskrzela :ico_olaboga:
A z pracą to wg mnie daj sobie spokój dopóki z Franiem nie będzie wszystko ok. Skup się na dziecku Martuś, bo ono najwazniejsze a praca zawsze jakaś będzie. Lepsza czy gorsza ale będzie.
Tysiąc buziaczków dla Was i zyczenia szybkiego powrotu do zdrowia dla was.

Awatar użytkownika
Jasnie Pani :)
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 23:24

a co do danonkow to nie prawda ze od 3 lat ja konradowi juz dawno podaje serki.jezeli dziecko nie jest uczulone na mleko krowie to chyba mozna wczesniej niz 3 lata.
fela ja bym sie nie bala danonkow dac Lusce, ale jej nic nie jest, a Fran alergik i w dodatku nie wiadomo od czego. Luska juz normalny jogurt jadla i nic sie nie stalo, ale jakbym miala z na jakies problemy to nic na mleku krowim bym nie podawala do kilku lat.
mowil zeby sie nie bal bo rybki nie lubia jesc malych dziewczynek
hehe, zeby mu na psychice nie siadlo :ico_oczko: Luchon jezcze maly to mu wszystko jedno dopoki wszyscy sie nia interesuja i po raczkach caluja (caly czas je nadstawia :ico_oczko: )

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 23:26

jejus, Marta przeczytałam to co napisałam (w przypływie emocji) i nie zdziwię się jak będziesz na mnie zła za to powyzej :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 23:26

A ta płucka to na moje oko z antybiotyków bo nikt o tym nie mówi głośno, ale antybiotyki zasluzowuja płuca i oskrzela
A z pracą to wg mnie daj sobie spokój dopóki z Franiem nie będzie wszystko ok. Skup się na dziecku Martuś, bo ono najwazniejsze a praca zawsze jakaś będzie. Lepsza czy gorsza ale będzie.
a tu sie podpisuje rekami i nogami

Awatar użytkownika
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 23:27

jejus, Marta przeczytałam to co napisałam (w przypływie emocji) i nie zdziwię się jak będziesz na mnie zła za to powyzej
nie mysle, zeby miala sie obrazic, bo przeciez jej tam nie naublizalas :ico_oczko: :-D

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 sty 2008, 23:42

Jasnie Pani ksiądz pewnie jak wyszedł od ciebie to niezłego buraka se strzelił za pomyłkę :-D my tez mamy koledę a na niej poważną rozmowe o slubie kościelnym (tylko pod tym warunkiem ksiadz udzielił Viki chrztu :ico_olaboga: )...
co do Danonków to można podobno dawac dzieciaczkom od 6 miesiąca zycia o ile nie mają alergii na białko mleka krowiego...

Fela ale musieliscie miec dobra zabawę na tym basenie :-D nastepnym razem strzelaj fotki ile się tylko da :ico_sorki:

Madziorka no to fajowo ze weekend się udał :ico_brawa_01: zdjęcia pierwsza klasa :ico_brawa_01: a kiedy wy wracacie do UK??

Ilonka zdjęcia Vinee sa wspaniałe :ico_brawa_01: dzięki za odpowiedź o szczeniaczku, tak właśnie myslałam ze na 8 miesieczniaka to on będzie ciut za mądry... no nic, kupię go Vikuli za kilka miesięcy :-D

Emilka widze że i ciebie skusiła nasza klasa :-D dzieki za zaproszenie :ico_sorki: a jak tam przygotowania do wielkiego dnia?? prezent zakupiony dla Natusia??

Gosia ja mam jakąs kamerę Philipsa ale nie moge jej znalezc na necie :ico_olaboga:

Felicity ale zabiłaśmi haka :-D normalnie głowkowałam że hej kim jest Dominika... na szczęscie wkleiłaś zdjęcia na naszej klasie i mnie oświecilo :-D

a wiecie, ze Oscarek Majorowej (nie wiem czy ją pamiętacie/kojarzycie :ico_noniewiem: ) w piątek będzie mial roczek :ico_szoking: :-D a pamiętam jakby wczoraj jak dostałam od Kasi smsa że urodzila... jejuśku, ale ten czas mija....

[ Dodano: 2008-01-07, 23:09 ]
a dla Lucy, Jaśnie Pani, Madziorki i Marty mam specjalnego niusa pod tytułem "Oto co was dziewczyny czeka" czyli sposoby na spędzanie wolnego czasu i angazowanie mamy do zabawy :-D bo wiecie dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny gdy przyjdzie wam biegac za waszymi dzieciaczkami lub pilnowac by nie wyrżęły glowa o cósik :ico_oczko: :-D

Nauka schodzenia z sofy (styl na głowkę) :-D
Obrazek
Free image hosting by http://www.holdthatpic.com/

Wykorzystywanie kazdej rzeczy by tylko wstać :-D
Obrazek

Spacer po domu :-D
Obrazek

Stanie przy wszystkim co tylko się da :-D
Obrazek
Obrazek

Misje rozpoznacze (jak to zepsuć) :-D
Obrazek

Rozkładanie mebli na części pierwsze :-D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Robienie rodzicom porządków w domu :-D
Obrazek

hihi, bądzcie gotowe :-D a najlepiej juz teraz róbcie przygotowania do cięzkich czasów :ico_oczko: :-D

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 sty 2008, 01:17

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

08 sty 2008, 10:17

Kasik kochana mi trzeba cos głupiego palnąć zebym sie obraziła :ico_oczko: ja sie nie obrażam za Wasze rady tylko słucham ich z cierpliwością i analizuje, bo skoro pediatra mi mówi, ze danonki moge dac mu spróbować na łyżeczke dopiero po roku czasu i czekac na "efekt" a moja tesciowa wie lepiej no to o czym tu gadac i miała racje widocznie Fran jest uczulony na mleko krowie :ico_olaboga: bo przeciez lekarka mówiła ze musze obserwowac i uwazac na niego :ico_olaboga: i tak sobie mysle ze ten kaszel moze byc spowodowany np uczuleniem na kurz albo dywany ????? musze sie tym zajać bo zal mi maluszka :ico_olaboga:
a komu mam sie radzic jak nie Wam???? rady naszych mam moze sa dobre i dawane z troską, ale kiedys nie było alergii i wole słuchac kogos kto sie z tym juz styknął :ico_oczko:
Jasnie jak ksiądz mogł cos takiego powiedziec o synówce????? :ico_puknij:
a po drugie podpisuje sie pod tym co napisałas: co zrobic zeby tak wyglądać jak Madzia????? po primo schudnąć !!!!! :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
wiec kochana bierzmy sie za schudnięcie bo ja sobie obiecałam do kwietnia 10 kg :ico_szoking: i jeszcze tu w Polandzie przytyłam i ciągle słysze cos w stylu :" ale jestes gruba" :ico_olaboga:
aha: mam do Was pytanie: co moge oprócz deserków, obiadków, soczków i herbatek, kaszki wprowadzic Franowi????? czy jeszcze za wczesnie zeby co innego dawac????? bo on mi coraz mniej mleka pije ( 3 butle dziennie) ale tych innych rzeczy tez mi nie je za bardzo :ico_olaboga: moze zębole ida, ale moze powinnam juz co innego dawac a nie wiem???? :ico_olaboga:
no i pochwale foty wszystkie bo sa boskie :ico_brawa_01: lubie oglądac fotosy :ico_brawa_01: Ilonka sie ucieszy :ico_brawa_01:

Wróć do „Pozostałe”