Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

08 sty 2008, 16:51

kasi.k każde dziecko jada inaczej i ma swoje potrzeby. moja Ola też ma monotonna dietę, ale kiedyś zacytowałaś (chyba Ty) słowa pewnej lekarki: ma całe życie na próbowanie nowych smaków. I zgadzam się z tym :-) ważne by miała dostarczane wszystkie składniki odżywcze. i tak Ola je:
8.30 mleko
ok.11.30 kaszka z owocami na wodzie robiona z przecierkiem, jabłkowa, gruszkowa, lub kleik na wodzie z przecierkiem. Na mleku nie mogę tego robić, bo karmię ją łyżeczką, a jak czuję zapach nutramigenu, to mnie wydziera :ico_olaboga: a na wodzie małej smakuje jeszcze bardziej. Raz jej spróbowałam na mleku i zareagowała tak samo jak ja :-D poza tym wolę na wodzie, bo po nutra ma zaparcia
ok.14.30 obiad z kleikiem lub sinlackiem (inaczej nie zje)
ok.17.00 sinlac sam
ok.20.00 mleko
także też mało urozmnaicone ale coż zrobic, jak to lubi to je
w międzyczasie pije soczki marchwiowe i owocowe. w czwartek wprowadzamy śliwkę. :-)
caro nadżerkę lepiej wyleczyć :ico_nienie: ja też się boję ale jak mi zaproonuje zabieg t się zgodzę. a nie proponował Ci lekarz wymrażania???podobno mniej boli :ico_noniewiem:
I Ty kiedys mówiłaś, że Oskarek niejadek :ico_haha_02: teraz to się chyba zmieniło z tego co czytam :ico_haha_02:

caro

08 sty 2008, 17:19

delicja pisze:I Ty kiedys mówiłaś, że Oskarek niejadek teraz to się chyba zmieniło z tego co czytam

zmieniło się sporo :-D :-D ,lubi nowości, ale nie słoikowe :ico_noniewiem:, ale że pamiętałaś o tym... :-)

Agi odliczonko jest na Noworodkach i niemowlętach,

IM
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

08 sty 2008, 17:40

Witam po dlugim czasie.

Kasik Mateusz tez w tych samych porach je i tak samo
Daje mu mleko z kleikiem ryzowym albo kukurydzianym
Ma uczulenie na wszystko gdzie w składzie jest banan nawet kaszka, robi luzniejsze stolce i czesciej

Mateusz w ciagu dnia ma 3,4 drzemki po godzine lub wiecej tylko musi być cisza.W nocy ma 3,4 pobudki na cyca.

Mam troche niciekawa sytuacje w pracy bo sa zwolnienia

Mordeczko jak tam plany na odwiedziny południa.Czy tatus jeszcze jest w domu?

Kari jakie bys mi proponowała zrobic paznokcie i jakie sa ceny bo maz chce zebym sobie zrobiła , a najwazniejsze czy sie opłaca.

Mroweczko dobrze ze jest juz dobrze z Erykiem, bardzo wysoką miał gorączke

Ja jeszcze nie byłam na 3 szczepieniu bo ciagle jest przeziebiony jak juz jest lepiej to corka sie rozchoruje i tylko patrzec kiedy mały bedzie chory.

Kolka wspolczucia moze powinnas zrobic tak ze jak przyjda bez zapowiedzi ubierasz sie i wychodzisz bo miałas inne plany
Ze tez ludzie nie rozumieja ze człowiek chce odpoczac

Ja sie nie odzywam z tesciem bo ostatnio wystawił mi jezyk jak na panienke z lasu a wogule to mnie wk...

Katrin co mozna zrobic jak chcac połozyc dziecko do łózeczka nie moge sie schylić
Prosze o rade.

Delicja ja tez zaczełam studia na chemi ale sie nie udało i skonczyłam licencjata na zarzadzaniu.

hektorka
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

08 sty 2008, 18:34

Witajcie
Kasi.k Kamil je podobnie jak Kacperk Mordeczki i też słoiczki bo moich dań co mu ugotowałam nie ruszał a z taleza tez nieraz podje dziś nawet dżem truskawkowy prubował i bardzo mu smakował.

caro, no pirwszy guz, teraz to wielki siniec na czółku.

delicja, ja również miałam nadżerke ale przed ciązą i ją usunełam, było bezboleśnie. A co to jest ''sinlac sam ''
no i mały nie daje mi tu posiedzieć, wieczorkiem wpadne narazie laseczki

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

08 sty 2008, 18:50

witam kochane :ico_sorki:

Najpierw zdjecia i filmik a potem bede odpisywac :-D

Tu filmik z pierwszych sekund Jedruli na hustawce :ico_brawa_01:

http://www.wrzuta.pl/film/eWfVZEMoe7/

Tu zdjecie - zadowolony,ze hej - po haki sama dzis poszlam :ico_noniewiem:

Obrazek

Tu krzeselko - naprawde fajne - po mojej siostrzenicy :-D

Obrazek

Tu z profilu - widac kosz na zabawki - zarabista sprawa - zwlaszcza jak sie mieszka w jednym pokoju z dzieckiem i nie ma miejsca na zabawki :P

Obrazek

Tu moje dziecko z zabawka z Ikei - nioe wiem jak to sie nazywa - to cos po prawej stronie - druty a na tym klocki - bawi sie tym godzinami :-D

Obrazek

A tu pozazdroscilismy Julce i tez sie pochwalimy jak stoji :-D

Obrazek

Co do jedzenia -to u nas podobnie jak u Kai.s - na sniadanko butla ( czasami kaszka ),potem danonek i grzanka,obiadek,po poludniu jablko lub inny deserek i wieczorem mleczko albo kaszka.W miedzyczasie biszkopcik albo flipsy kukurydziane.
No i zauwazylam,ze ostatnio ma wieksze zapotrzebowanie na jedzonko :ico_szoking:

Kolka, brak slow - co za rodzinka - ale ja sie nie odzywam - moja nie lepsza :ico_wstydzioch:
Julka fajnie ywglada :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

agi, dobrze,ze Majutek juz lepiej :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

caro, jeszcze nie ma internetu dlatego nie bedzie mnie przez tyle dni :ico_placzek:

delicja -ja podobno nie mam nadzerki ale przez cale zycie mialam zapalenie tylko 3 razy a po porodzie juz 2 zaliczylam :ico_noniewiem:

IM, witaj :ico_brawa_01:

hektorka, ucaluj kamilka ode mnie :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-01-08, 17:52 ]
aha - no i skoczek kacperka - czaderski :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Blanka26

08 sty 2008, 20:57

Rybciu :ico_brawa_01: dla Andrzejka, pięknie stoi, a jaki dumny z siebie :ico_brawa_01: a z huśtawki jaki zadowolony :ico_brawa_01:
a z tymi zapaleniami, no właśnie ja też już miałam 2 :ico_placzek: najgorsze jest to, że nie ma żadnych objawów
dzięki za zdjęcia fotelika, bardzo ładny i jak nowy, a ten kosz masz rację bardzo fajna sprawa. ja zabawki Oli trzymam w torbie z papieru :ico_noniewiem:
danonki :ico_noniewiem: kiedy moja Olcia zje danonka
hektorka sinlac, to taka kaszka, napisałam sam, bo na tej kaszce można przyrządzać różne potrawy, dodawać owoce
to moja Ola dużo je :ico_noniewiem:
IM ale ja mam nadzieję, że ty jesteś bezpieczna w pracy

kasi.k ale dajesz Viki taki zwykły pszenny chlebek????

agi cieszę się,że Mai już dużo lepiej.

idę chyba na film

Awatar użytkownika
Kolka

08 sty 2008, 22:11

Rybcia brawa dla Andrzejka suuuper facet z niego! A jaki uśmiech ma słodki :-)
A ja do ginekologa wybrać się nie mogę... jak sójka za morze :-) A też powinnam zobaczyć co tam we mnie słychać.

Delicja widać Ola tyle potrzebuje jedzonka :-) Kosz i ja muszę kupić albo coś, bo narazie taki duży karton mamy a Jula zdążyła go zaatakować i się rozwalił i bałagan się robi.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

09 sty 2008, 00:28

dzieki za komplementy dla Andrzejka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Zegnam sie juz z wami,bo rano jedziemy i nie bedzie czasu na TT :ico_placzek:

Trzymajcie sie cieplo i tesknijcie za mna - ja za wami bede :ico_olaboga:

Wracamy ok 20 stycznia :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
M0rD3CzKa

09 sty 2008, 09:56

czesc :-D troszke pozmienialam w odliczanku...mam nadzieje ze bedzie sie podobalo..i zrobilam tak bo...gdybym wrazie nie mogla wejsc na TT to ...suwaczki za mnie beda aktualizowac daty same :-D

[ Dodano: 2008-01-09, 09:55 ]
o rany :ico_olaboga: zapomnialam :ico_olaboga: Kacpi stawia ciacho :ico_tort: :ico_tort: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_zdrowko: :ico_zdrowko: :ico_kawusia: :ico_kawusia: z okazji 8 mcy :-D :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-01-09, 10:00 ]
Kolka, nie wiem czemu ale mi wychodzi 89 dni do urodzin Julki a u Ciebie jest 90 :ico_noniewiem: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kolka

09 sty 2008, 11:30

Heyo

Wszystkiego najlepszego mój drogi zięciu :ico_prezent: :ico_buziaczki_big:

Mordko ja też nie wiem czemu tak się dzieje. Zobaczymy, czyj suwaczek dobrze liczy 7 kwietnia :-D

Rybciu oczywiście, że będziemy tęsknić :ico_haha_02:
Ojjj musze zmykać. Papa

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”