ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

09 sty 2008, 13:31

eska nic nie szkodzi :-D
super filmik :ico_smiechbig:

eSKa
4000 - letni staruszek

09 sty 2008, 14:38

a co tu taka cisza?? czyżby wszystkie wybrały sie na spacer?
Ja już wcześniej zaliczyłam spacerek po mięsko na obiad :ico_oczko: ładnie świeciło słonko a teraz już gdzieś uciekło :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2008, 15:20

eSKa, filmik rewelacja!
A rzeczywiście byłyśmy na spacerku! U nas cały czas słonko świeci. Potem może jeszcze wyskoczę na sklepy jak mężu wróci.

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

09 sty 2008, 15:59

ja posprzątałam w domku,ciocia była z Hania na spacerku bo pogoda sliczna
fimik super :-D
ewasiek a czemu mieszkasz w szkole?

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

09 sty 2008, 16:36

Cześć dziewczyny,ja już po spacerku,jak zawsze bylismy o 12.
Mamo Zuzi bardzo fajne zdjęcia,Zuzia ma takie błyszczące włosy że myślałam że ma jakiś brokat na nich :-D Ja tez sie zgadzam że masz bardzo ładne dziewczynki :ico_brawa_01:
Eska rozbawił mnie ten film,te pozostałe na tej stronie tez fajne,nie wiem czy patrzałyście.
Eska Kacperek tak samo robi sobie zabawkę z cycka jak Twój Oluś.Takie miny strzela.

Wczoraj mojego małego bolał brzuszek,nie mógł puszczać gazów,masowałam mu ten brzuszek ale nie pomogło,potem włożyłam mu termometr w dupcie tak jak na mierzenie temperatury i trochę poprykał a potem zrobił kupcie ale taką brzydką,kiedy wreszcie mu przejdzie ten brzuszek,tak sie męczy biedak.
Ja Kacperkowi chciałam dawać kaszkę butlą i tez muszę kupić smoczek tylko ja mam butelkę Dr.Brown i za trzy smoczki płacę 12 zł,nie wiem czy wsiąść mu po prostu zrobić większą dziurkę bo mam jeszcze dwa smoczki zapasowe. :ico_noniewiem: jak myślicie? A ciekawa jestem jaki to smoczek aventa co sie przekręca,ciekawy bardzo.
Ja wczoraj kupiłam Kacperkowi książeczkę i mu czytałam to tak gadał sobie.
Oki,ja lecę na zakupy,muszę popatrzeć jakieś ciuszki dla mnie na chrzciny i jeszcze wejść do rossmana.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

09 sty 2008, 18:13

Hej,

Oj jak ja wam wspolczuje z jednej strony tego powrotu do pracy. Wg mnie to jakies barbarzynstwo zeby panstwo stawialo w takiej sytuacji mlode mamy.... Takie dzieci to jeszcze takie malenstwa. Ale z drugiej strony fajnie, wrocicie do ludzi, zatesknicie do domowych obowiazkow ;-)
Kocurka, mi sie wydaje ze powinnas stopniowo eliminowac karmienia i zastepowac jej cyca butelka, ale tak stopniowo zeby piersi zdarzyly produkcje zmniejszyc.

Lalka, no moze Eska ma racje... moze ma jakies klopoty np. z potencja, moze trzeba go czyms podkarmic? ;-) Sa rozne preparaty, a on nie musi o tym wiedziec :-) Na Allegro caly asortyment :-) I mowie powaznie.

U nas noc koszmar!!! Po tym kleiku to Nell chyba brzusio bolal wiec tylko zaszkodzil a nie pomogl :-( Odpuszczam na razie z kleikiem. Niech jej jeszcze uklad pokarmowy dojrzeje. Ja spac nie moglam bo mnie tak gardlo drapalo ze szok, mialam wrazenie ze sie dusze, serce mi walilo jak oszalale.... Tragedia. Dobrze ze jest mamusia to odprowadzila Zuzie do przedszkola, a potem wziela Nell a ja pospalam do... 12.30... :ico_wstydzioch:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

09 sty 2008, 18:19

lalka tu mam mieszkanie z gminy, wyremontowalismy je z mezem, kase nam za to gmina zwrocila. mamy duze mieszkanko, tylko nad glowa klasy lekcyjne wiec czasami jest glosno, ale misio na to nie reaguje, przyzwyczail sie.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

09 sty 2008, 18:32

ja dopiero teraz mam wolną chwilke
bo od 12.00 w rozjazdach
najpierw wybralismy sie prze 13.00 na spacerekw strójeczkę :-D
poszłam zapłacic OC samochodu M a pozniej do ośrodka po recepte na szczepionke
jak juz to załatwilismy to szybko do domu nakarmic Szymcia
po karmionku siup do samochodu i pojechalismy kupic 3 kartony fajek na wyjazd do UK
no i do apteki w CH bo tam najtaniej
kupiłam tez butelke NUKa i smoczek do "papek" (dzieki ewasiek za podpowiedź :ico_oczko: ) no i juz wracamy a ja w aucie chciałam załaożyc ten smoczek do papek na ta butelke i okazało sie ze nie pasuje bo butelka ma smoczek szrokootworowy :ico_szoking: a ja kupiłam ten do papek jakis taki mały :ico_olaboga:
no to szybko poinformowalam o swojej pomylce M i jeszcze zdążyl zawrocic na swiatlach
i spowrotem do sklepu wymienic butelke, na szczescie udalo sie wymienic i wzielam w zamian butelke szklaną, podobno te szklane sa trwalsze :ico_noniewiem: no zobaczymy..

eska jesli chodzi o to moje nocne karmienie to mnie tez sie wydaje ze Szymon wcale nie budzi sie z głodu bo on troche cyca pociagnie i zasypia, chyba po prostu tak sie przyzwyczaił :ico_placzek:
a jesli chodzi o to zeby go przetrzymac to próbowałam ale zaraz sa jeki i ryk, a jak podchodze do łożeczka to on ma wielkie oczy i tak patrzy na mnie zeby go wziąść :ico_szoking: musze normalnie jakis system wymyslic na mojego syna bo nie wyobrazam sobie takiej zarwanej nocy a rano do pracy :ico_olaboga:

aa i juz wam pisalam o tym ze probowalam tez zeby Szymon sam zasypial w łożeczku
i robilam tak jak radziala ta zaklinaczka dzieci w "jezyku niemowlat" bralam go na rece dopiero jak zaczal plakac, ale on przy ktoryms razu tak sie rozbeczal ze nie moglam go uspokoic dobrze ze te moje cyce sa w pogotowiu to jakos go uspokoiły :ico_sorki:

zaraz maja przyjechac do nas znajomi wiec uciekam jeszcze cos przekasic

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

09 sty 2008, 18:34

Ewasiek to masz super,tak blisko do pracy.
Mamo Zuzi to niedobrze że zaszkodziło,może ja tez jeszcze poczekam skoro Kacperka tak pobolewa brzuszek :ico_noniewiem: A problem ze smoczkiem już rozwiązałam bo byłam w rossmanie i kupiłam smoczek canpol babies,2 smoczki za 2.99 i pasuje do tej mojej butelki,tylko nie wiem czy Kacperek będzie przez niego pił bo ma całkiem inny kształt niż tamte,ale może załapie po czasie.
Patrzałam na koszule i spodenki dla siebie i znalazłam koszulę czerwoną taką śliska zawiązywaną pod szyją,szukałam na allegro żeby wam pokazać ale niema takiej no i nie wiem czy ją kupić,niemoge sie zdecydować,muszę mamę zaciągnąć żeby oceniła jak wyglądam,hihi.
Eve robiłaś test :-D

[ Dodano: 2008-01-09, 17:41 ]
EVe ja tez próbowałam tak usypiać i sytuacja taka jak u Ciebie,a może Szymek chce po prostu żebyś go wzięła na ręce,może potrzebuje twojej bliskości po prostu,a jak go usypiasz?Bo ja zasypiałam Kacperka na rękach to tez mi sie ciągle budził i płakał. Ale teraz staram sie żeby zasypiał na bujaczku,narazie.

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

09 sty 2008, 19:30

kicia z jednej strony to dobrze bo blisko, a czasami mialam dosyc, bo zawsze "ty na miejscu to ty przyjdziesz, zrobisz" czasami mialam dosyc, a i jeszcze teksty "ty nie masz rodziny to masz duzo czasu" te mnie najbardzoej denerwowaly. teraz sie skonczyło :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”