witam po pracy
powiem wam,ze co do tej listy rzeczy dla dziecka to napewno w pierszym okresie tak jakies 3 miesiace beda potrzebne te pajacyki,spioszki,kaftaniki,moze ze 3 czapeczki bawelniane wszystko,jakies skarpetunie,kocyk,nozyczki do paznokci,mojemu malemu nie zakladalam takich rekawiczek na raczki,ale za to systematycznie obcinalam paznokietki,szczotke do wyczesywania ciemieniuski i oliwke do tego,gruszke do noska,akcesoria do kapieli plus srodki czystosci,kremik sudocrem,do pepuszka na samym poczatku spirytus i nie bac sie tylko solidnie patyczkiem z wacikiem wysuszac i jak opadnie to w srodku wymywac-to dzidzi nie boli

,reczniki ze dwa z kapturkiem,pieluchy tetrowe jesli macie ochote uzywac plus do tego majteczki z folii,ale ja wolalam pampersy a od 9 miesiaca sadzalam malego na nocnik-ustawialam sobie zegarek w nocy po 3 razy do 4 w zaleznosci ile pil w ciagu dnia i jak juz mial roczek to byl bez pampersow i mi wolal pokazujac na nocniczek,wiec dlugo nie musialam wydawac na to pieniazkow

,do loczeka ta oslonke na szczebelki jak najbardziej a wracajac do pieluch to jakbyscie nie uzywaly tetrowych to i tak kupcie pare takich pieluch sa mile dla dzieci do tulenia,moj i moje siostry uwielbialy chodzic z taka pielucha i ja tulic i spac z nia,jak takze moj siostrzeniec i bez smoczka od poczatku
chusteczki wilgotne jak najbardziej,ale musicie wyprobowac firme,ktora wam najbardziej bedzie odpowiadac ,rozek mnie osobiscie sie do niczego nie przydal a mialam kupiony i oddala nowiusienki,waciki i sol fizjologiczna do przemywania oczek,osobny wacik do kazdego oczka

,butelki do plynow,podgrzewacz do pokarmu i taki termos trzymajacy cieplo na spacerkach-tez jesli chodzi o butelki to kwestia dopasowania-trzeba probowac i sprawdzac,termometr do uszka,a do wanny zbedny-łokieć sie niezawodnie spisuje,wanienke i do niej taka wkladke by latwo myc malenstwo,przewijaka nie mialam i obylam sie,dla was samych to ze 3 biustonosze odpinane do karmienia plus wkladki laktacyjne ,majteczki jednorazowe do szpitala i po,koszule z guziczkami dobra do karmienia,piżama sie nie spisuje,plyn do higieny z kory debu polecam,po za tym oprocz wozka i jakis jeszcze do niego rzeczy i fotelika do autka jesli sie jezdzi nic nie trzeba - kwestia osobistych potrzeb a te co wymienilam dla mnie osobiscie sie sprawdzily
Mam nadzieje,ze moje rady jakos ci
Szczako pomoga
sciskam i lece cos zjesc
do pozniej