Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

14 sty 2008, 19:43

zauważyłam że poci mu się główka przy karmieniu
to wybadaj czy moze nie ma miekkiej główki z tyłu
mój Szymon miał w jednym miejscu takie miekkie i lekarka kazała dawac wit. D3 4 krople przez 10dni teraz juz jest wszystko oki i znów dajemy po 2 krople

a ja dałam Szymciowi przed chwila jabłko tarte i wszystko zwymiotował :ico_szoking:
no nie wiem czemu, bo jabłko kupiłam słodkie
ale on jakos niechetnie je jadł :ico_olaboga:
no nic musze probowac powoli go przyzwyczajac

jednak nie bedziemy jesc makaronu z brokulami
bo wpadl do nas znajomy i zamowil maxi pizze :-D

Szymus zasnal, ciekawe ile pospi :ico_noniewiem:

eSKa
4000 - letni staruszek

14 sty 2008, 20:39

Olek też już wykąpany i teraz tatuś daje mu mleczko, ja zaraz ide pod prysznic i lece na "M jak Milosc" :-D
Eve makaron z brokułami pyszny ale następnym razem dodam jeszcze podsmażoną kiełbaskę :-) Dzis tyle tego narobiłam że jeszcze rodzice się załapali.

Kicia Olkowi też przez jakiś czas się głowka pociła przy jedzeniu, kurcze a ja nawet nie pomyślałam ze to groźne :ico_wstydzioch: Musze przyjrzec sie czy nadal mu sie tak poci.

Justyna trzymam kciuki żeby M w końcu po was przyjechał

[ Dodano: 2008-01-14, 19:40 ]
znów dajemy po 2 krople
ciekawe od czego to zalezy mi lekarz kazał dawać po 1 ale czasem i tak wpadną mi 2 :ico_oczko:

Lalka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2008, 21:01

hej dziewczyny
Hani się bardzo poci główka przy karmieniu!!a czemu to groźne?? :ico_szoking:

[ Dodano: 2008-01-14, 20:02 ]
aha co do witaminy D3 to nam kazała dawac 1 krople mimo że Hania ma duże ciemiączko,bo za dużo witaminy d3 szkodzi..
a wcześniej inna kazała dawać silniejszą witamine i t dwie krople ....

[ Dodano: 2008-01-14, 20:06 ]
eve Szymuś słodki!!wg mnie bardzo do Ciebie podobny

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

14 sty 2008, 22:07

Hani się bardzo poci główka przy karmieniu!!a czemu to groźne?? :ico_szoking:
dziewczyny spokojnie, nie zawsze pocenie sie glowki oznacza cos zlego, ale czasem tak bywa ze to pocenie jest wynikiem braku wit d3 i rozmiekaniem potylicy :ico_tort:

Szymus wstał o 19.30, zjadł teraz mleczko z kleikiem i cos mu sie spac chce ale ciezko mu zasnac. M wozi go w wozku a mały cos sobie tam mruczy....
robilam mu juz to odciaganko skorki, ale jego to boli i plakusial troche :ico_placzek:
no ale musze byc twarda bo w moich rekach nadzieja ze bedzie ok, wiec nie bede sie załamywac :ico_nienie:

jutro na 11.00 jedziemy na szczepienie
i zastanawiam sie co powiem pediatrze, bo ona pewnie bedzie ogladac mu siusiaka
ale juz wymyslilam ze powiem ze w niedziele pojechalam do szpitala bo mnie to zaniepokoiło
bo wiecie ja chodze do dwoch lekarzy:
do jednej lekarki prywatnie jak Szymusiowi cos dolega, mam po prostu do niej zaufanie, no i wlasnie dzisiaj u niej bylismy
a w osrodku na szczepienia mamy taka pediatre no wiecie kiedys o niej wam pisalam ze poszlam jak Szymcia kaszlalo a ona powiedziala ze zdrowy a na drugi dzien jak pojechalam do tej drugiej lekarki prywatnie to okazalo sie ze juz zmiany na plucach byly :ico_olaboga:
no i nie chce przyznawac sie w osrodku ze chodze gdzie indziej prywatnie
bo by sie pewnie ta lekarka obrazila, a ona zna cala moja rodzinke i wszyscy do niej chodza wiec same rozumiecie o co mi chodzi.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 sty 2008, 22:11

eve81, jej mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze!! Trzymam kciuki.

eSKa, no ja tez bym się wybrała na solarium ale ja to jak już zacznę to tak na maxa hehe więc lepiej poczekam jeszcze trochę :)

No ja też się na niego wkurw***. Już wyjechał o 19:00 wiec już jest gdzieś w połowie drogi. Ja zmykam do łązienki umyć na jutro już włosy, kupiłam sobie szampon z Nivea co ponoć prostuje włosy, bo prostownice od M zostawiłam w domu... zobaczymy co to za szajs heheh.

KOBITKI TO JA SIĘ Z WAMI ŻEGNAM NA JAKIŚ CZAS!!! JAK TYLKO DAM RADE TO SIĘ ODEZWĘ!! CAŁUJEMY Z MARCYSIĄ!!!

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2008, 22:35

Justyna_Bochnia, szerokiej drogi! I masz wrócić do nas cała szczęśliwa :-)

eve81, walnięcie przez łepek mi sie przydało :-D

Ależ się Zuzance zasnąć nie chciało! Fikała w łóziu na maksa, patrzę sobie na nią, a ona na brzusiu. Więc sobie pomyślałam- jak taka cwana to niech się pomęczy (wyrodna matka!). A dzięcię wyciągnęło łapska spod brzusia, podparło się i sfinksa zrobiło :-D No i oczywiście żyrafki ogląda. Zaskoczyło mnie to dziewczę, nie powiem...

eve81, ja myślę,że jak się weźmiesz za Szymonka to go wyprowadzisz na prostą- na pewno będzie wszystko dobrze!!

Aaaa.... Zuzance z przodu języka z boku zrobiła się taka czerwona plamka. Co to może być??? Mogła się zadrapać?- bo ciągle pakuje rączki do buzi. Albo przytrzasnąć dziąsełkami?

eSKa
4000 - letni staruszek

14 sty 2008, 22:40

Justynko życzę Ci aby ten wspólny pobyt w Wiedniu sprawił że w waszym związku zapanuje upalne lato :ico_oczko: Trzymam za was kciuki :ico_haha_02:
bo ona pewnie bedzie ogladac mu siusiaka
Eve ciekawa jestem co powie na to pediatra z przychodni :ico_noniewiem:
a nóż zaradzi cos innego hmmm.
Ja juz sama nie wiem co jest dobre, odciągać te skórke czy nie :ico_olaboga: Ja na razie nie tykam i chyba nie bede.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2008, 22:48

Hej dziewczyny!!
Jest mama wiec pisze mniej. Ale czytam na bierzaco...

Justyna, milego spedzenia czasu z M. Mam nadzieje ze Wam sie w koncu pouklada, bo taka emocjonalna jazda do niczego dobrego nie prowadzi. A najbardziej za jakis czas ucierpi na tym Marcelka.

Eska, ale fajnie solarka.. ja tez musze pojsc, bo przyda mi sie naswietlenie mozgu promieniami. Tu szaro caly czas, az sie plakac chce. Leje deszcz i wieje :-(

Eve, z siusiakiem pewnie da sie wszystko zrobic tak, aby nie zahaczyc o chirurga. Tu mowia zeby nie odciagac w ogole. Dobrzez ze ja nie mam takich problemow. ;-)

Lalka, pocenie sie glowki to nie jest objaw glowny krzywicy... ale powiedz o tym pediatrze przy wizycie. Ona po ciemiaczku, zebrach i klatce piersiowej pozna czy jest ok. Nell tez sie czasem poci lepetynka przy karmieniu. I ja jej musze dawac 5 kropel vit. D wiec mysle ze dylemat1-2 to zaden dylemat.

Kocurka, ale fajny kreciolek z zuzi , Nell jednak jest leniuszek :-)

Acha, Dzwonila Dominika! I kazala Eske i Eve, bardzo, bardzo przeprosic (pewnie sama to jeszcze 5 razy zrobi). Az sie boi dziewczyna na forum wrocic bo boi sie ze na nia zle jestescie. ;-) A sprawa byla taka ze nie miala komorki szwedzkiej i numerow do was. W Chorzowie byla tylko tydzien. Nawet do mnie dzwonila ze stacjonarnego... Teraz dopiero uzmyslowila sobie ze ja jej moglam przeciez wasze nr podac. Juz bardzo teskni i miala dzis wracac ale odwolali jej lot z powodu mgly wiec wraca w czwartek. :-)

[ Dodano: 2008-01-14, 22:14 ]
Kocurka a to u Zuzi to moze plesniawka jakas? Moze bylo biale i sie zdrapalo i teraz jest czerwone. Po w plesniawkach tak jest. Nie zaszkodzi posmarowac aftinem.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sty 2008, 11:44

Śpiochy!!!
Albo Wam dzieciaczki dały pospać albo wręcz przeciwnie- odsypiacie teraz noc :ico_noniewiem: Oby to pierwsze. U nas nie obyło się dziś bez nocnego karmienia o 1, ale tak to spoko- spanko od po 20 do 7.
a to u Zuzi to moze plesniawka jakas?
chyba nie pleśniawka. Zaczyna znikać i robi się bledsze- wygląda jakby to było od zmiażdżenia, uderzenia albo zadrapania.

[ Dodano: 2008-01-15, 11:12 ]
Popisy Zuzi!
Obrazek
Obrazek
a kiedyś zasnęła tak
Obrazek
i jeszcze takie fajne
Obrazek

eSKa
4000 - letni staruszek

15 sty 2008, 12:24

Mamo zuzi a ja własnie się zastanawiałam co się z Tobą dzieje, że sie nie pojawiasz :-D Ale teraz wszystko rozumie, korzystaj na maxa z obecności mamy bo później znowu tylko my ci zostaniemy :-D
U nas nie obyło się dziś bez nocnego karmienia o 1, ale tak to spoko- spanko od po 20 do 7.
No to się Zuzinka wyrobiła :ico_brawa_01: Super!

U mnie na szczęscie nocki wróciły do normy, czyli pobudka koło 6.00 , a ta ostatnia z tyloma pobudkami pewnie byla spowodowana zbyt dużą ilością wrażeń. Mimo że Olus pozwolił na spanie to ja dziś jakoś nie umiałam, nad ranem miałam całą głowe myśli :ico_olaboga:

Eve myślałam też o tobie i Szymciu i czy ty też moze o tej godzinie już nie spisz :ico_oczko: Zastanawiałam się czy ty kąpiesz Szymka o stalej porze, bo może on nie ma stałego rytmu dnia i dlatego nie dotarło jeszcze do niego że w nocy (czyli po kąpaniu) trzeba spać dłużej.
Ja staram się żeby każdy dzien wyglądał podobnie tzn kąpanie, spanie, jedzenie, spacer - wszystko o określonej godzinie , wiadomo że mały poślizg się czasem zdarzy ale staram się tego za bardzo nie zmieniać.

A wy dziewczynki też trzymacie sie określonych godzin?

[ Dodano: 2008-01-15, 11:34 ]
Kocura ale cudne foteczki :ico_brawa_01: Zuzia już taka duuuza, ale nam rosną te dzieciaczki :ico_olaboga: i jaka akrobatka, takie wygibasy :ico_szoking: :-D Hihi widze ze łapka w buzi to u was też standard :ico_oczko: , Olek prawie jej nie wyjmuje, ostatnio nawet podczas picia z cyca wcisnął se jeszcze palucha do buźki :ico_puknij:
ooo i Zuzia ma taki sam kolorowy sześcian, czyżby też z Cannpola :ico_haha_01: no i pościel w żyrafki :ico_haha_02:
Ostatnio zmieniony 15 sty 2008, 14:06 przez eSKa, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”