Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2008, 21:09

zirafka, swietnie ze wszystko ok u synka i u ciebie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ja bede wiedziała w czwartek po godz 17

[ Dodano: 2008-01-14, 20:12 ]
Anetko dzieki za info o ruchach :ico_sorki: :ico_sorki: ja pytałam mojej siostry która ma juz dwójke dzieci o liczenie tych ruchów mówiła mi ze w ciągu całego dnia nie moze byc mniej niz 10 bo tak w ciągu godziny jak maluch raz poo raz kopie i sie wierci jest to traktrowane jako jedna seria czyli jeden ruch ale wiecej sie wypytam lekarza w czwartek .

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

14 sty 2008, 21:25

Dziewczyny. A jak to jest z tymi gazowanymi napojami czy gazowaną woda mineralną?? Nie wolno ich pić w ciąży??? bo ja piję tylko gazowane :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-01-14 ]
zirafka pisze:Mały waży 1400g
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Trochę się przeraziłam bo moja waży ponad 2 kg i boję się że będzie bardzo duża :ico_olaboga:
A ile ważą Wasze szkrabki ???????

Awatar użytkownika
Aneta 30
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 sty 2008, 21:53

zirafka, no to maluszek jest ruchliwy,ale najwazniejsze ze wszystko jest dobrze ciesze sie bardzo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
asiab, nie ma za co akurat czytalam wiec postanowilam wkleic zawsze mozemy poczytac :-)
Moja dzidzia wazy teraz 1833g a ja mam na plusie od poczatku 3,800 kg
Sylwia.O., Twoja dzidzia dobrze wazy bo Ty jestes wyzej niz ja w tyg ciazy kochana nic sie nie martw rosnie Ci malutka prawidlowo :-)
Zycze Wszystkim dobrej i spokojnej nocy
Wyspijcie sie kolezanki drogie Dobranoc :ico_papa:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 sty 2008, 22:27

Aneta 30 to Ty prawie, że nic nie przytyłaś! :ico_szoking:
Sylwia.O. pisze:A jak to jest z tymi gazowanymi napojami czy gazowaną woda mineralną??

Ja słyszalam, ze mozna pić gazowaną wodę mineralną o ile nie powoduje to u Ciebie wzdęć i bóli brzucha. Ale już jak się karmi to nie powinno się pic gazowanych napojów ( choc pewnie o tym wiesz bo przecież jestes bardziej doświadczona )

kamila_torun
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

14 sty 2008, 23:14

Sylwia.O., kochana moj w 28 tygodniu ciazy czyli 18 grudnia wazyl 1500g, jak to lekarz okreslil byl duzo wiekszy od rowiesnikow, bo wielkosc maluszka wskazywala by na dzieciaczka w 31 tygodniu ciazy. moj przybral na wadze 500g przez tydzien czasu, bo tydzien przed wizyta u mojego ginka bylam w szpitalu i maly wazyl 1 kg, a teraz mam wizyte w srode i juz sie doczekac nie moge ile teraz wazy moje malenstwo. pewnie tez tak duuuuzo. niektore dzieciaczki waza mniej niktore wiecewj i nie ma sie czym martwic.

pozdrawiam was mocno i cieplutko

dam wam w srode znac jak bede po wizycie. juz sie doczekac nie moge :-)

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

14 sty 2008, 23:42

zirafka pisze:Ale już jak się karmi to nie powinno się pic gazowanych napojów ( choc pewnie o tym wiesz bo przecież jestes bardziej doświadczona )
No to to wiem bo karmiłam Kubę przez 14 miesięcy i wtedy nie piłam gazowanych ale teraz jakoś nie smakują mi niegazowane a żadnych bóli i wzdęć nie mam.

Kamila-torun. Czekam z niecierpliwością ile waży Twoja dzidzia. A ja się martwię wagą tylko pod takim względem, że jak będzie duża np ponad 4 kg to jak ja ją urodzę :ico_olaboga:

monika83
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

15 sty 2008, 00:39

czesc dziewczyny
u mnie dzisiaj cale popoludnie :ico_prasowanko: dla malutkiej jak zaczelam o 13 tak skonczylam o 18.30,zmeczylam sie troszke
ja chyba kupie monitor oddechu,juz wczesniej o tym myslalam ,a teraz po tym co sylwia napisala o kolezance :ico_olaboga: to jestem prawie pewna.
ja zaparc jak narazie nie mam
i ja tez dzisiaj pilam cole i to 3 szklanki,normalnie nie moge sie powstrzymac teraz ,a przed ciaza wogule mnie do gazowanego nie ciagnelo,a teraz to tylko cola i sprite.
zirafka jak dobrze ze z malenstwem wszystko wporzadku :ico_brawa_01:
co do skurczy to u mnie sie jakos to uspokoilo ja mam 1 albo 2 dziennie i to nie codziennie,np dzis zadnego.
pozdrawiam marcoweczki i dobrej nocki zycze :ico_ciezarowka:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sty 2008, 09:42

Sylwia.O., mój synek 27 grudnia wazył prawie 1700 ciekawe ile teraz wazy pewnie ze 2 kg :-)

kurcze dzis w nocy mnie bolało podbrzusze i nie wiem czy to od wzdec bo sie najadłam wczoraj kapusty kiszonej :ico_olaboga: nie umiem zlokalizowac. I całą noc nie moglam sie ułożyc biodra i uda bolały od spania na boku byłe jeszcze z 5 tyg wytrzymac :ico_sorki: ta końcówka jest bardzo ciezka

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sty 2008, 09:53

Asiab ja tez u siebie zauważyłam ,że nie mogę jeść kapusty pod żadna postacią bo wtedy mam straszne wzdęcia i cały twardy od tego brzuch. A szkoda bo bardzo lubie kiszoną kapustę i bogos lubię ale poźniej się w nocy męczę wiec już zrezygnowałam.
Co do wagi dziecka to teraz ja zaczynam się martwić, że moje maleństwo jest chyba tu najmniejsze!?? I to chłopiec. :ico_szoking:

[ Dodano: 2008-01-15, 08:53 ]
Kurde ta reklama z ta pupą zaczyna mnie powolu wkurzać!!!! :ico_zly:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 sty 2008, 10:06

zirafka, nie martw sie bo waga dzidzi to jego indywidualna sprawa zalezy od genów i wzrostu i wagi rodziców. a poza tym to usg nie jest w stnie podac dokladnej wagi tylko miej wiecej. A twój synek rosnie swoim tempem i najwazniejsze ze rosnie :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”