Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 sty 2008, 16:24

tyna, ależ te nasze dzieciaczki namęczyć się muszą :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2008, 02:18

no masakra jakas
na szcescie my leosia jeszcze nigdy nie nosilismy wnocy
nie ma takiej opcji
bo u niego u tak to nie dziala
on nie uznaje lulania noszenia w pozycji kolyskowej itd
albo smoczek albo cycek badz suszarka
a jak wszystko zawodzi to herbatka hehe

ale nie jest tak zle
dzis spal dobrze
co prawda budzil sie kilka razy ale sam smoczek go uspokajal od razu
cycka dostal dopiero przed 7 rano wiec super

i spal do 9

tak to mozna zyc hehe

bylismy na wazeniu. od 4 grudnia przytl 1 kg wiec chyba niezle co? 7600 gr

my nadal nie mamy lokum do przeprowadzki
mieszkanie na ktore sie nastawilismy , jednak idzie na sprzedaz
dzis adam z kolega pojechal do tego miasta gdzie sie wyprowadzamy szukac chaty na gwalt hehe wracaja dopiero jutro bo nie bylo sensu jezdzic tam codziennie.. 160 km w jedna strone
mieszkanie obecne powinnismy zwolnic juz w piatek ale na szcescie wlascicielka pozwolila nam tu zostac do konca miesiaca jak bedzie potrzeba ufff super!!!
a my ( zona tego kumpla) siedziemy sobie z lelkiem
dzien spedzilysmy na zakupach wiec wesolo i czas ucieka

zaczelam pierwsze pakowanie hehe

Obrazek

buziole i dobrej nocki
jak najmniej pobudek papa

lidziasc
Wodzu
Wodzu

23 sty 2008, 15:36

zaczelam pierwsze pakowanie hehe
czyzby to nowe lozeczko leosia??????
jeju jak on roznie,juz sam siedz.
ja tez chce takiego malego szkraba i to zaraz jak zajde prace!!!!!

my dzis bylysmy z dominika na spacerku nad wisla oto kilka fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

u nas juz lepiej grypa odchodzi w zapomnienie oby pysia nic nie zlapala teraz na koniec :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-01-23, 14:56 ]
a tak wlasnie spia moje skarby najdrozsze.
a jak za raczki sie trzymaja :-D

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2008, 20:08

lidzia sliczny spacerek hihi a spanko slodkie na maxa hehe a czemu pysia w czapce spi?? hihi

leos nie siedzi calkiem sam z podparciem mu sie jedynie udaje ale tez nie na dlugo hehe

ale jest taki sztywny i normalnie jak go sadzam to on od razu staje na nozki.. normalnie smiejemy sie ze dupki nie ma hehe

mam nadzieje ze szybko znajdziesz robotke i zdzaialasz maluszka hehe
powodzenia

a u nas bez zmian hehe
nadal jestesmy samotne, leonek od wczoraj ma dwie mamusie i ani jednego tatka hehe
i za kilka dni brak dachu nad glowa.no istna patologia co?? :ico_olaboga:
:-D

chlopcy nie znalezli nic ... normalnie miazga
tylko jedno mieszkanie odpowiadalo naszym wymaganiom ale zwalnia sie za pozno.. i masakra hehe

jutro maja jeszcze rano jedno spotkanie i mocno na nie licza .. :ico_noniewiem:
ale my sie juz nie napalamy.. hmmm
dlatego tez zostaja na kolejna noc w Bham, bo nie ma sensu wracac taki .. kawal drogi
by spedzic noc w domu i rano znow tam wracac na jedno spotkanie, bo tylko tyle jutro udalo sie ustalic.. hmmmmm

oczywiscie my stesknione zony chcialysmy zeby wrocili dzis mimo wszystko.. i tak dreczylam meczylam adama ze sie zgodzil ale potem przemyslal sprawe i racje mu przyznalam
bo ja tam pojechalabym jutro z nimi tylko rozrywkowo. kumpele odwiedzic itd poplotkowac, w aucie drzemke trzasnac.. hehe
a adam musialby auto prowadzic itd hehe jezdzic, biegac, pytac , zalatwiac hehe wiec niech odpoczywa....

juz glupawke łapiemy z bezradnosci hehe
zaproponowalysmy swym facetom by nam wykupili jakies 3 tygodniowe wycieczki, i po powrocie juz zamieszkany w jakies chatce ktora do tej pory z pewnoscia uda im sie znalezc hehe

a potem podalam argument do tego by wrocili dzis.. i powiedzialam adasiowi ze jutro przeciez walentynki wiec musimy byc razem... :ico_szoking:
bo przeciez dla zakochanych walentynki sa caly rok a nie tlyko 14 lutego. wiec moga byc rownie dobrze jutro jak i za 3 tyg
tym go zagielam..hehe
adas przyznal racje ale .. jednak nie wroci :ico_placzek:

ale ja jestem durna i niemadra hehe

dobrze ze leos grzeczny... i ze mamy neta

jak dwa nalogi siedzimy wpatrzone w monitory a lelek sie buja na chustawce hehe

taki dzis dzien spiacy, i zmulony na maxa
lazilysmy po sklepach i normalnie brakowalo werwy do przymierzania ki wyszukiwania hehe
poza tym malo towaru i nic specjalnego
ale udalo mi sie kupic dobra prostownice za polowe ceny hehe

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 sty 2008, 08:45

lidziasc super foteczki! No właśnie czemu mała śpi w czapusi? I widzę, że dwa smoczki posiada :-) Ja posiadałam na każdym palcu jeden i szósty w buzi :-D
ja tez chce takiego małego szkraba i to zaraz jak zajde prace!!!!!
Nooo, takie Maluszki są wspaniałe tylko szkoda, ze tak szybko rosną :-)

madziorka kurczę ale się porobiło z tym Waszym mieszkankiem. Już sobie wyobrażam co przeżywacie :ico_olaboga:

tyna z tym spaniem mój Wojtuś miał tak samo na początku spał po 3-4 godziny a potem się mu odwidziało w 5 miesiącu i co 2 godziny by jadł przez całą dobę, a jak poszłam do pracy to zaczął przesypiać całe noce jedzonko o stałych porach i tak jest do teraz.

A u nas pogoda wietrzna i nieciekawa. Dzieci szaleją w domu jak nigdy. Wojtuś przytrzasnął paluszek drzwiami i meega śliwa na czole :ico_olaboga: normalnie za mało im miejsca :ico_olaboga:

lidziasc
Wodzu
Wodzu

24 sty 2008, 10:16

czemu pysia w czapce spi??
bo u nas zimno :ico_placzek:
właśnie czemu mała śpi w czapusi?
hihi nie no zartuje..
mysle ze ona zazdrosci ze nie ma wloskow dlugich i kucykow.dlatego na glowe ubiera ciagle rajtki albo czapki i z umilowaniem je nosi a czasem nawet do spana nie pozwala sobie sciagnac :ico_noniewiem:
I widzę, że dwa smoczki posiada Ja posiadałam na każdym palcu jeden i szósty w buzi
hihi przedtem obowiazkowo byly 3 jeden w buzi i w kazdej raczce.tak sie nauczyla...
ale teraz ja oduczamy.tylko z wlasnego lenistwa tak dlugo to trwa

ALE DZIS BYLA PIERWSZA NOC BEZ SMOCZKA!!!!!!!!
noc bez suuuuuuuuuuuper BALAM SIE ZE BEDZIE KOSZMAR
zasnac ne chciala musialam sie tez polozyc i zgasic tv .
wczoraj po scianie szedl pajak,dominika go widziala i sie go wystaraszyla
potem jej nagadalam ze pajak zjadl bibi i nie ma :ico_haha_01:
pytala co chcwilke gdzie jest bibi i walkowalismy temat o pajaku.
seba dla wygody chcial juz dac zeby spala bo"taka jest slodka ze smoczkiem" :ico_puknij: :ico_puknij:
nad ranem plakala troche,a dzis pytala gdzie bibi.
zobaczymy jak usypianie w dzien sie odbedzie.smoczki pochowalam,seba bedzie z nia sam to zeby jej nie dal :ico_oczko:
ile trwa oduczanie?pierwsze 2 dni najgorsze?? wiecie moze?????

na 14 ide do tej pracy na probe i zobacze co to dalej bedzie???

aga0406, dzieci to zawsze broja a siniaki sa nieuniknione.syn mojej kumpeli mial ze 3 tyg podbite oko boo mu pilka odskoczyla a wygladal jak 7 nieszczesc i nic tylko pasowalo go zglosic jak "przemoc w rodzinie" :ico_oczko:

madziorka hihi, mam nadzieje ze panowie dzis wroca z dobrymi nowinami!
a wy ze znajomymi razem planujecie zamieszkac??czy tylko w jednym miescie?

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 sty 2008, 10:45

wygladal jak 7 nieszczesc i nic tylko pasowalo go zglosic jak "przemoc w rodzinie"
dobre!!! :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

Smoczki czasem dzieciom łatwiej przychodzi takie odstawianie. Widziałam w Super Niani że smoczki też można "wysłać" do wróżki i potem wróżka "przysyła" coś w zamian np. przytulankę.
U mnie było tak z butelkami starszego Synalka - miał dwie do 6 roku, z jednej pił a druą mniejszą smyrał się smoczkiem po buzi :ico_puknij:, no i któregoś dnia było otwarte okno przyszła wróżka pod naszą nieobecność i zabrała....ani jednej łzy nie uronił ani raz nie wspomniał przy spaniu o nich. Fakt dokonany - nie ma i nie będzie :-)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 sty 2008, 11:23

z jednej pił a druą mniejszą smyrał się smoczkiem po buzi
hahahaha!!! Ja się niedawno dowiedziałam od mamy,że ja tak miałam ze smoczkiem- jeden ssałam, a drugim się smyrałam po buźce. Podobno długo to trwało, aż pewnego dnia dziadziu spalił je w piecu (dziadkowie mnie wychowywali jak mama wróciła do pracy). Ale brutalnie :-D
na 14 ide do tej pracy na probe i zobacze co to dalej bedzie???
praca? jaka? coś mi umknęło chyba.... napisz!!!

Awatar użytkownika
tyna
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

24 sty 2008, 12:10

własnie Lidzia chyba tutaj nam sie nie chwaliłaś :ico_noniewiem: :-)
Aga ja co noc mam nadzieję,że będzie ze spaniem Michała lepiej,ale "nadzieja matką głupich" jak mówią : wcześniej Michał budził się o 4.00 , a ostatnio zaczął budzić się o 2.00 i tak z nim męczę sie do 4.30 :ico_olaboga: chodze juz na rzęsach prawie, dobrze,że mężuś kochany chociaż w weekend mnie wyręcza :-)
Smoczek u nas tez narazie do usypiania jest, w dzien może nie istnieć, ale na noc to koniecznie. Narazie go nie oduczamy, bo i tak mamy okropne problemy z usypianiem.
madziorka mam nadzieję,że szybko uda Wam się jednak mieszkanie załatwić :-)

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

24 sty 2008, 12:41

ja to w ogóle jakaś ie w temacie jestem!! Niby czytam na bierząco, a ciągle coś mnie zaskakuje, a to przeprowadzki, a to nowe prace :ico_olaboga: Nic nie wiem, kto jak z im i dlaczego :ico_olaboga: przydałoby się chyba trochę odpoczynku :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-01-24, 11:42 ]
Czy na pewno wiecie jak "obsługiwać" dziecko? http://www.joemonster.org/art/8612/Inst ... gi-dziecka

Wróć do „Kącik dla rodziców”