Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 sty 2008, 13:24

Małgorzatka nie można, przyłączam się do opinii dziewczyn. Później sobie odbijesz :-)

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

23 sty 2008, 14:05

Małgorzatko ja sie podpisze pod dziewczynami, ze gorących kąpieli nie wolno, ale ja sie w wannie kąpałam ( z tego względu, ze mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu i nie ma tu prysznica) ale nie kąpałam sie w goracej wodzie tylko w ciepłej, wiec uważaj na siebie i maluszka, powodzenia :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2008, 14:50

Małgorzatko popieram to co powiedziały dziewczyny.Ja też jestem wielbicielką długich i gorących kąpieli w towarzystwie książki (rekord to prawie 2 godz.)Jednak na czas ciąży zrezygnowałam i biorę 2 x dziennie prysznic,a na krótką kąpiel w ciepłej wodzie pozwalam sobie raz w tygodniu.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 sty 2008, 21:20

Ja się kąpię w wannie, tylko pilnuję, zeby woda nie byla za ciepla, a wanna oczywiscie czysta.

aga0406
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 sty 2008, 09:03

Anuszka pisze:kąpię w wannie, tylko pilnuję, zeby woda nie byla za ciepla, a wanna oczywiscie czysta.

Ja też tak robiłam przez całą ciążę i pierwszą i drugą i było oki. Woda może być właśnie ciepła ale nie gorąca żeby parzyło.

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

27 sty 2008, 00:19

Witaj,
możesz brac kąpiel, ale nie w gorącej wodzie tylko letniej, najlepsza temperatura to 36-38 stopni, tak jak dla dzidziusia i te kąpiele nie powinny byc dłuższe niz 15 min. a dlaczego to już dziewczyny wystarczająco opisały to nie będę się powtarzać :ico_oczko: mogę odadac jeszcze tyle, że możesz zasłabnąc a wiadomo, wtedy dużo do nieszczęścia też nie potrzeba...
Ja nie mam prysznica więc biorę kąpiel, ale przestrzegam tego aby była jak najkrótsza i woda nie była za gorąca, noi jak bierzesz kąpiel nie zamykaj się w łazience bo gdybyś zasłabła żeby domownicy nie mieli problemu z dostępem do Ciebie!! i zawsze powiedz np. mężowi, że idziesz się kąpać i że jeśli dłuższą chwilę CIę nie będzie lub nie będzie Cie słyszał niech sprawdzi czy u Ciebie wszystko ok :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Stokrotka76
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

11 lut 2008, 19:53

Też słyszałam ze kąpiele w gorącej wodzie nie są dobre w ciąży ja sama tego nie przestrzegałam wylegiwałam się w gorącej wodzie ze wzg. na straszne bóle kręgosłupa i tylko to mi pomagało (nie miałam żadnych dolegliwości po kąpieli) Nawet do szpitala jak pojechałam na poród brałam 30 minutowe gorące prysznice 2-3 razy dziennie (w szpitalu) połoznami powiedziała ze dzięki temu może zaczne rodzić i nic się nie stało, nawet poród miałam wywoływany ale i tak skończyło się CC ale to zależy od organizmu każdy ma inny mnie ani dziecku to nie zaszkodziło (tylko uspokajało i odprężał się mój mały nie kopał tak bardzo podczas kąpieli, bo jak się wycierałam znowu walił we mnie jak w bęben nawet żebra i plecy mnie bolały) a innej mamusi może zaszkodzić wiec lepiej dostosuj się do tego, co mówią dziewczyny nie ma, co ryzykować jak urodzisz wtedy będziesz się wylegiwać w wannie do bólu
Życzę Ci szybkiego porodu i dużo radości z dzidziusia
:ico_dziecko: :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:

justineWW
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

18 lut 2008, 11:53

Ja również kąpiele zażywam w wannie ale jak większość z was pilnuję aby woda nie była za gorąca( choć uwielbiam gorące kąpiele) wręcz tylko ciepła. I nie wyleguję się godzinami tylko szybka kąpiel, później sobie odbiję. A teraz naważniejsze jest dziecko.

Awatar użytkownika
Izunia
Wodzu
Wodzu

18 lut 2008, 12:10

Myszka_ pisze:mogę odadac jeszcze tyle, że możesz zasłabnąc a wiadomo, wtedy dużo do nieszczęścia też nie potrzeba...

o dokladnie!

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

22 lut 2008, 22:52

a ja bralam tylko prysznice bo z wanny nie moglam wstac :ico_wstydzioch:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”