Awatar użytkownika
zuzaz89
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka
Posty: 178
Rejestracja: 06 lut 2008, 17:37

Piersi z Kurczka Panierowane w krakersach i śmietanie Pychaa

08 lut 2008, 23:40

*2płaty piersi z kurczaka
* Maślanka
* Krakersy (solone)
* przyprawy
* tłuszcz
* woreczek

Piersi pokroić w poprzek włókien na grubsze plastry, zalać maślankąi przyprawic.
Wsadzic na pół godzinki do lodówki. Krakersy wsadzić do woreczka i pokruszyć. Piersi wyciągac po kolei z miski,(niech trochę obkapią) i panierowac w tych krakersach. Położyć na wysmarowanej tłuszczem blasze i wsadzić do rozgranego piekarnika. Piec ok. 20 minut na 180-200 stopni. (jeżeli danie się je z ziemniakami, można je polać tą przyprawioną maślanką)
Pyszne Polecam!!!

Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!
Posty: 2039
Rejestracja: 27 cze 2007, 08:37

09 lut 2008, 09:50

a ja to kiedys robiłam, niestety, smazyłam na patelni (podobno mozna), ale chyba wyszły mi za tłuste

Awatar użytkownika
zuzaz89
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka
Posty: 178
Rejestracja: 06 lut 2008, 17:37

09 lut 2008, 16:38

no lepiej dlatego blachę wysmarowac lekko tłuszczem czy się nie przyklejały
Przepyszne mi wyszły takie wyjątkowo miękkie chyba dzięki tej śmietanie i chrupiące dzięki krakersom

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3084
Rejestracja: 05 sie 2007, 12:58

01 lip 2008, 18:03

ja robię w piekarniku i układam na pergaminie i nic się nie przykleja

Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość