Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

11 lut 2008, 18:48

ja jestem po pracy, ale jestem tak padnieta Obrazek
jeszcze na 19.00 angielski//moze pozniej dam rade cos skrobnac
a jak nie to wybaczcie Obrazek

eSKa
4000 - letni staruszek

11 lut 2008, 20:08

Ja teź sie melduje,
przeczytalam co u was ale pisac będe później bo teraz pora kąpania Olka potem ja wskocze pod prysznic potem M jak miłość :-D a dopiero wtedy zajrze do was i postaram się cosik napisać.
Ale jak czytałam o tych smoczkach to ja też mam Aventa - mleczko i mleczko z ryzem daje przez trojprzepływowy ale na 1 bo na 2 Olo sie krztusi a herbatki dostaje ze smoczka 2 tego dla młodszych dzieci ale jemu to pasuje.

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 lut 2008, 22:02

Hello... więc jeśli chodzi o smoczki to ja musze pojechac na zakupy bo mam 4 smoczki z 1 dziurką i 1 z dwiema i przez ten Marcelina pije soczki, ale muszę kupić 3 do kaszek i mleka. Marcelina nauczyła się dziś piszczeć i jedzie z koksem az miło :) Już śpi a mamusia się Obrazekwstawiła pijąc Martini i jest mi taaak dobrze że szok :)

Ania super że chrzciny się udały... czekamy na zdjęcia :)

Ja zaraz zmykam do wanny a potem... Obrazek pójde spac :) ale jeszcze do was naskrobię :)

eSKa
4000 - letni staruszek

11 lut 2008, 22:44

No teraz cos postaram sie wam napisac ale nie gwarantuje że o wszystkich będe pamiętała wiec już przepraszam

Justynko widzę że twój M. nadal ślepy, ja Cie bardzo proszę kup mu na Walentynki okulary ale taki z grubymi szkłami niech ten osioł przejrzy na oczy. Przepraszam, że tak sobie pozwalam o nim mówić ale nie umie czytać spokojnie tego co piszesz.
Hhehe nie ma jak się zrelaksować przy dobrym Martini , mniam mniam. Chociaż powiem wam że ja od roku w ogole nie mam smaka na takie trunki. A kiedyś dobrego drinkusia lubiłam sobie wypić, a na dzien dzisiejszy nic a nic mnie nie ciągnie.

Dominisia widzę że twój starszy męzczyzna też ci nerwy psuje, no co oni wszyscy poszaleli ??
Oj mam nadzieje że lekarz coś zaradzi na te plamki Jasia.

Ewasiek dobrze robiłsz że zostajesz z Michałkiem w domu, niech on dojdzie do siebie, po co dziecko narażać, na spacerek lepiej wyjść jak będzie cieplej i bez wiatru, tym bardziej że biedaczek tyle przeszedł.

Kocura, fajnie że możesz zaszaleć ze słoiczkowymi zakupami, u mnie bez poprawy jak na razie wszystko beeee, ostatnio otworzyłam przysmak Zuzi czyli ziemniaczki ze szpinakiem no i tak jak myślałam, po dwóch dniach więcej niż pół słoiczka wylądowało w śmieciach. Następna w kolejce czeka jarzynowa z ryżem, aż strach otwierać.
Super że Zuzia ci tak wszystko zjada, ciekawe jak będzie z kaszkami, Olek na własne życzenie żyje samym NANem i czasem dostaje NANR Z KLEIKIEM RYZOWYM.
Jeśli chodzi o kaszki to ja nawet troche się boje je podawac bo po nich pewnie znowu waga pójdzie w góre. No i Olo pije ze smoczka silikonowego za to do spania to najbardziej pasował mu smokuś kauczukowy, ale teraz to już jest bez różnicy, bo jak zaciągnie to nie ma siły żeby mu go zabrać i pomyśleć że jeszcze niedawno pluł smoczkami na odległość.

Napisz z jakiej firmy to Zuzine krzesełko bo nigdzie takiego nie widziałam a fajne jest.
No i fotki jak zwykle bomba, no a ta w podpisie to po prostu rewelacja.

Agnieszka, Daruś chyba w końcu zrozumiał że mama musi się wyspać. Oj i jak ja ci zazdroszcze tych spacerków nad morze.

Aniu cieszę się że chrzciny udane, hehe uśmiałam się z bączków Krystianka.
Tak jak reszta dziewczyn czekam na fotki. I koniecznie zrób zdjęcie synusia podczas picia z kubeczka bo to musi słodko wyglądać.

Eve widzę że zalatana jesteś na maxa. Kobitko ty się nam wykończysz. Ja mam chyba mniej obowiązków bo przynajmniej angielski odpada a taka zakręcona chodze i ciężko mi rozplanować ten czas. Ciągle go mało. Dziś zauważyłam że pranie z kosza już samo wychodzi, normalnie nawet czasu nie ma żeby pralke włączyć.

Mamo zuzi ty też tutaj cos rzadko gościsz ale ty to jesteś usprawiedliwiona, bo przecież masz tyle kaw do wypicia. Ile to jeszcze czasu zostało do twojego powrotu? No i jak tam męzuś sobie radzi? Ale się będzie działo po twoim powrocie już to czuję, mężuś wyposzczony hehe.

[ Dodano: 2008-02-11, 21:49 ]
Agnieszka a ty pamietaj jutro o torcie,
a Darusiowi już dziś życzę (nie wiem czy jutro tutaj wpadne) dużo zdróweczka i mnóstwo uśmiechu no i żeby tak się wszystko poukładało że będzie mógł tatusia widywać codziennie :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2008, 23:08

eSKa, to krzesełko jest firmy Arti. Chciałam już dawno wstawić link do niego, bo siostra kupiła je na allegro,ale nie ma go. Są tej firmy,ale inne modele.

Kupiłam kaszkę manną i mam kolejny problem. Lekarka mówiła,żeby domieszać pół łyżeczki na 100 ml mleka. A na kaszce pisze,żeby ją gotować w mleku przez 2 minuty. No,ale przecież nie ugotuję jej na mleku nan!!! No, kurde, chyba,że są inne kaszki? Help.... :ico_sorki:

eSKa
4000 - letni staruszek

11 lut 2008, 23:13

Kocura a może ugotuj tę kaszkę na wodzie i potem wrzuć do mleka. Tylko że ja się na tym za bardzo nie znam i tak sobie tylko pomyślałam. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lut 2008, 23:28

eSKa, no i ja tak pomyślała, ale co wtedy z proporcjami :ico_noniewiem: Bo lekarce chyba chodziło o pół łyżeczki sypkiej kaszki na 100 ml mleka. A jak ja ugotuję to pół łyżeczki w 100 ml wody to mleka musiałby być chyba z litr. Nic nie wiem. Może Agnieszka mnie poratuje, bo pisała,że Julci podawała :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-02-11, 22:35 ]
eSKa, znalazłam stronę producenta tego krzesłka. Mamy Alice Cesar
http://www.arti.pl/krzeselko-alice-cesar_prod4.html

Haha, a na stronie pisze,że od 6 m-ca, na ulotce- od 20 m-ca.

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

11 lut 2008, 23:37

KOCURKA ja tylko szybciutko ci mówię, że gotowałam w wodzie ta kaszkę a później dodawałam do mleka, bo nie wiedzialam jak inaczej, ale Jula pila ze smakiem

c.d.n. :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

11 lut 2008, 23:39

Dobra dziewczynki wy sobie jeszcze klachajcie a ja zmykam spać bo jutro pobudka o 5.45 i znowu do pracy. W tym tygodniu w czwartek robię sobie wolne wiec bede siedzieć na tt ile wlezie :-D :ico_brawa_01: DOBREJ NOCKI! :ico_spanko:

[ Dodano: 2008-02-11, 22:42 ]
aaaa wkleiłam kilka nowych fotek Olusia na "bobasach" jak wam się będzie nudziło to tu jest adresik www.bobasy.pl/eska

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

11 lut 2008, 23:52

no to teraz c.d. :ico_oczko:

wogóle to wkur....mnie te reklamy...chyba bo i tak jestem wkur.... :ico_zly:
ale o tym później teraz po kolei

KOCURKA zdjęcia super :ico_brawa_01: z Zuzi to intelektualistka będzie :-D

JUSTYNKA napiłabym się tego Martini razem z Tobą :-D ale nie częstowałaś :ico_oczko: jeszcze troszkę i już stawiam... :ico_brawa_01:

EVE rany a witaminki jakieś bierzesz? Bo padniesz kobietko kochana :ico_olaboga:

ESKA no Tobie też się nie dziwię, że nie masz na nic czasu :ico_noniewiem: ja siedzę w domu i też kupę zaległości mam :ico_olaboga: więc nie miej stresa z tego powodu :-D i już dziękuję za życzonka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: kawałek torta Ci schowam :-D a później specjalnie dla Ciebie wkleję fotkę z tego spacerku nad morze...

a teraz Wam coś napiszę ale usiądźcie wygodnie bo z krzesła spadniecie... :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: ja aż zbladłam....
tak sobie z Julcią jem obiad dziś i pytam co robi z tatą jak on ja zabiera...a ona jak zwykle,że nic, sama się bawi....to już zaczynam mieć nerwa, aha bo Julcia nie zawsze ma chęć do opowiadania, a raczej jej nigdy nie ma..., no i zaczyna mówić tak...a wiesz mamusiu jak tat pojechał do sklepu to posprzątałam wszystkie zabawki do szafy...ja nato...no dobrze a kto został z Tobą w domku...no nikt-odpowiada...ja-to tata pojechał do sklepu i zostawił cię sama w domu...ona-no tak bo powiedzial, że zaraz wróci a jak ja spytałam czy mogę jechać z nim to nie bo zaraz przyjedzie...............
wyobrażacie sobie...mi się płakać chce jak to nawet teraz piszę....nich ten skur....nie myśli, że więcej dam mu moje dziecko, jak mo żna zostawić 4,5 letnie dziecko same w domu...palant....niech on tylko przyjedzie....to nie ręczę za siebie...poważnie :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

tymczasem dobrej nocki wszystkim... :ico_haha_01:
ja jeszcze nie zasnę...nie umiem przestać o tym myśleć...

[ Dodano: 2008-02-11, 23:00 ]
ESKA zdjęcia boskie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: ale Oluś miny łapie :ico_szoking: też pucuś z niego :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”