Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

13 lut 2008, 18:39

asika82, super, że u małego wszystko dobrze i spory ten Wasz synuś, brawa, że tak ładnie rośnie, mamusia nie duża, ale tatuś za to nie mały :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-02-13, 17:42 ]
asika82 pisze:zastanawiam się czy trzeba ją prać przed pierwszym użyciem? jak Wy robicie?

Trzeba prac i prasować jak wszystkie rzeczy maluszka przed pierwszym użyciem :ico_oczko:
W nowych rzeczach jest wiele chemii i kurzu a w praniu zawsze się cześć wypłuka a reszta się zniszczy w wysokiej temperaturze w trakcie prasowania :-)

asika82
4000 - letni staruszek

13 lut 2008, 18:44

Szczerze współczuje Małgośce jak wszystko jest dobrze z malcem to nawet człowiek nie zdaje sobie sprawy z tego jakie ma szczęście. Oby jakoś przetrzymały ten miesiąc i Tosia urodziła się zdrowa. Nawet jeśli wcześniej przyjdzie na świat to o niczym złym nie musi świadczyć. Nasza Kamila też wcześniak a zdrowa jak rybka. Oby z Tosią też tak było.

[ Dodano: 2008-02-13, 17:46 ]
Mamamonia dla mnie sukieneczka śliczna, jakbym miała córunie też takie słodkie bym kupowała.
Myszka dzieki za porade, będe prała.

[ Dodano: 2008-02-13, 17:55 ]
Megi gratuluje mieszkanka, 4 pokoje to spore musi być. Ile ma metrów i na którym piętrze?

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

13 lut 2008, 19:04

asika82 pisze:Nawet jeśli wcześniej przyjdzie na świat to o niczym złym nie musi świadczyć.

Dokładnie, jeśli Tosia będzie zdrowa i silna to będzie ok, miesiąc w tą czy tą różnicy nie zrobi, moja bliska koleżanka miała termin na początek listopada a urodziła na początku października i Julcia zdrowa jak rybka, u Małgośki też będzie dobrze :ico_oczko:

Widze, że zdjęcie w podpisie zmienione, super a i M chyba zgolił zarost :-D

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

13 lut 2008, 19:13

asika prać koniecznie :ico_haha_01: A jak ta pościel jakościowo? Bo ja miałam tam kupić ale ostatecznie padło na Glucka bo słyszałam że gatunek słaby materiału w tej pościeli Mamo Tato... Za to na fotkach mi sie bardzo podoba i już nie mogę się doczekać kiedy ja pokażesz.

Dzięki za komentarze sukieni. Fakt że jest słodka, ale ja często nie mogę się takim właśnie oprzeć szczególnie dla małej bobaski pyzuli :-D W szoku jestem że dopiero dziś odkryłam ten sklep Next :ico_olaboga: Musze jeszcze poszukać żółtego letniego kapelusika do niej.

Biedna Małgośka... Oby te kilka tygodni jeszcze wytrzymały, a potem już dobrze na maxa będzie. wierze w to mocno i życzę zdrówka!

Awatar użytkownika
meggi_24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lut 2008, 20:17

asika82, mieszkano ma 57m i na trzecim pietrze... troche te pietro mi nie pasuje, ale jakoś przezyje to :-)

Co do prania to ja tez wszystko pralam i prasowalam.. a pralam w proszku JELP.
A to ciekawe z tą siarą co piszesz... ja ją już mam od kilku tygodni.. termin wg miesiaczki mam na 4 kwietnia a wg USG wychodzi mi za każdym razem na 12 kwietnia

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

13 lut 2008, 20:19

Emma szyjka zamknięta i na swoim miejscu. Nie skraca się.
A co do Małgośki to troszkę wyolbrzymia z tymi wodami. Jakby coś się działo bo jest za mało wód to by ją do Poznania wysłali. Za każdym razem tak robią jeśli kobieta ma mało wód to u nas na oddziale nie zostaje. I jeśli ma małowodzie to zapewne u nas porody by jej nie wywołali bo by się bali. To mała mieścina i dlatego od razu wywożą do Poznania.

[ Dodano: 2008-02-13, 19:20 ]
A to ciekawe z tą siarą co piszesz... ja ją już mam od kilku tygodni.. termin wg miesiaczki mam na 4 kwietnia a wg USG wychodzi mi za każdym razem na 12 kwietnia

No ja mam już siare od 20tc :ico_noniewiem:

asika82
4000 - letni staruszek

13 lut 2008, 20:36

Myszka_ pisze:chyba zgolił zarost :-D
o tak już dawno bo zaczął jak Rumcajs wyglądać.
Pościel śliczna, zobaczymy jak upiorę czy nie straci na wyglądzie ale jak przyjechała to byłam zdziwiona, że taka ładna.
O z tą siarą taki mi ginek powiedział a jak będzie to musimy poczekać jeszcze troche :-D

[ Dodano: 2008-02-13, 19:38 ]
meggi_24 pisze:na trzecim pietrze... troche te pietro mi nie pasuje
oj to będziesz wózek dzwigać! A macie już wózek, ile waży bo może nie będzie tak żle?

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 lut 2008, 09:35

heja wrocilam :-D :-D doczytam was pozniej bo widze ze troche popisalyscie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

14 lut 2008, 10:08

Witamy Cię Edit z powrotem :ico_brawa_01:

Troszkę się wkurzyłam bo jak zapisywałam się do szkoły rodzenia, na stronie internetowej widniała informacja, że uczestnicy szkoły dostaną gratis poduszki do karmienia. Wczoraj jak weszłam sprawdzić adres przed dzisiejszymi zajęciami, tej informacji już nie było... Szkoda by było, bo zdecydowałam się na tą szkołę, mimo iż jest droższa niż inne, biorąc pod uwagę tą poduszkę - zawsze to jakiś zwrot kosztów... Jak myślicie? Powinnam się upomnieć na dzisiejszych zajęciach jeśli temat nie zostanie poruszony przez organizatora?

Emma
Maniak forumowy
Maniak forumowy

14 lut 2008, 10:21

mamamonia pisze:mimo iż jest droższa niż inne, biorąc pod uwagę tą poduszkę - zawsze to jakiś zwrot kosztów... Jak myślicie? Powinnam się upomnieć na dzisiejszych zajęciach jeśli temat nie zostanie poruszony przez organizatora?

Ja bym się upomniała, przecież to TY za to płacisz to i masz prawo wymagać.
edit53, witaj.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”