Awatar użytkownika
jasma
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania
Posty: 274
Rejestracja: 07 mar 2007, 10:07

30 sty 2008, 13:15

delicja pisze:jasma ale mnie rozbawiłaś tym przepisem, ale wypróbuję oczywiście :ico_haha_02:


:ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: smacznego :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 5016
Rejestracja: 07 maja 2007, 10:52

30 sty 2008, 16:36

aniulek wypróbowałam Twój przepis bez drożdży i jest super.Robi się szybciutko i pycha :-D

aniulek
Trzy tysiące lat minęło...
Posty: 3286
Rejestracja: 05 gru 2007, 14:16

30 sty 2008, 18:50

Zulcia, to bardzo się cieszę :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 8382
Rejestracja: 07 mar 2007, 15:05

12 lut 2008, 18:52

a jakie dajecie sosy na to ciasto
bo o ile z ciastem nie byloby problemu to nigdy nie umiem zrobic takiego sosu jak w pizzerii

meggi24
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy
Posty: 67
Rejestracja: 12 lip 2007, 10:07

14 lut 2008, 21:31

Moj sos to: przecier pomidorowy z kartonika (najlepiej taki lepszy, wloski), w sezonie zas swieze pomidory, czosnek i ziola, najlepiej swieze (ja mam zawsze w zamrazalce).

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 8382
Rejestracja: 07 mar 2007, 15:05

14 lut 2008, 23:13

a nie jest to za bardzo plynne?

meggi24
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy
Posty: 67
Rejestracja: 12 lip 2007, 10:07

18 lut 2008, 20:49

Jak robie z pomidorow to nie, jesli chodzi o ten z przecieru to niektore sa wystarczajaco geste. A jak robie wieksza ilosc sosu to mozna zrobic go z puszki pomidorow i uzupelnic przecierem

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek
Posty: 4042
Rejestracja: 09 mar 2007, 10:28

18 lut 2008, 21:34

o widzę że wątek dla mnie
mój przepis jest banalny
2szklanki mąki
1/2szklanki wody
drożdże (najlepiej w proszku, ale zwykłe też są ok)
sól
łyżka oleju

ze wszystkiego wyrabiam ciasto, bez robienia zaczynu. Odstawiam na pół godzinki. W tym czasie przygotowuję farsz. Co kto chce. Najczęściej są to pieczarki, jakieś mięsko cebula, papryka i duuuuuuuuużo żółtego sera. Na wysmarowaną olejem blachę rozciągam ciasto. W brzegi zawijam ser, wierzch smaruję koncentratem albo keczupem a na to warzywka i mięsko posypuję startym serem + ziołami. I myk na +/- 30 min do piekarnika

meggi24
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy
Posty: 67
Rejestracja: 12 lip 2007, 10:07

19 lut 2008, 17:37

Ewcik, ja robie praktycznie tak samo tylko zamiast oleju dodaje oliwy.

asiav01
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy
Posty: 1
Rejestracja: 20 lut 2008, 00:12

20 lut 2008, 01:03

A w ilu stopniach zwykle pieczecie pizzę? Ja robię to w najwyższej temperaturze mojego piekarnika, bo słyszałam, że prawdziwą włoską pizzę piecze się w 350 stopniach, ale wiadomo że w zwykłym piekarniku nie ma takiej.

Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość