zubelek pisze:jasne,tylko się cieszyć,że nie chce butelki.Zuza też nigdy z niej nie piła.Doiła cyca a picie dostawała ze szklanki .
A ile miała Twoja córeczka, jak dałaś jej pić ze szklanki? Pytam, bo mam ten sam problem z przestawieniem na butelkę, tylko, że mój syn mam troszke więcej jak trzy miesiące. Dodam, że w kwietniu, kiedy Antoś będzie miał 5 miesięcy wracam na cztery godziny do pracy i nie wiem jak podczas mojej nieobecności podać mu moje mleko?
[ Dodano: 2008-02-29, 09:35 ]kasiekk pisze:po co uczyć na butlę,naucz na niekapka
Kacper też nie chciał butli i pił z niekapka
A jak było wieczorem? Tez pił mleko z nie kapka? Bo ja się zastanawiam co zrobić z wieczornym mleczkiem, kiedy odstawię małego od piersi (będzie miał wówczas około 7 m-cy).
[ Dodano: 2008-03-02, 13:46 ]Wracam do tematu uczenia picia z butelki.
Któraś z was zaproponowała, żeby nauczyc z niekapka lub łyżeczki. Ok, spróbuje, ale co z karmieniem nocnym? Kiedy dziecko przesypia całą noc? Czy to nie jest indywidualna sprawa? I co zrobić kiedy w końcu odstawię od piersi a on będzie się jeszcze np raz budził w nocy, przecież nie nakarmię go w nocy z niekapka...
Napiszcie jak to jest u was, szczególnie pytam mamy, których dzieci nie piły nigdy z butelki.