Awatar użytkownika
tyna
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

19 lut 2008, 14:10

ivon pisze:chyba do taty podobny
oj chyba tak, wszyscy to mówią :ico_olaboga: :-)
Duzo zdrówka dla Emilki , niech choróbsko idzie precz :ico_zly:
A Ty Gabrysiu jak się czujesz? Lepiej?
Natashka pisze:az bym go wysciskala
:-D Oskarek też jest prześliczny,więc chyba nie mamy czego sobie zazdrościć :-Dno i ciągle nie mogę się nadziwic jacy Wy we trójkę jesteście do siebie podobni :ico_szoking: jak "klony"-przepraszam za wyrażenie :ico_wstydzioch: :-D
ja to chciałabym miec teraz takie maluchy w jednym wieku :ico_puknij: :-D tak się super razem bawią, szkoda,że wszystkie daleko mieszkamy, bo nasze dzieci razem miałyby raj zabawowy :ico_oczko: no i jak Michaś bawił się z tą Oleńką to ja miałam święty spokój, jak nigdy :ico_szoking: mogłam sobie siedzieć i kawusie pić :ico_brawa_01:

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lut 2008, 17:58

Co tu tak pusto :ico_olaboga:

Martynko, zgadzam sie z Toba,ze dzieciom potrzeba towarzystwa innych dzieci :-) a Maja jest takim dzieckiem,ze na widok dzieci szaleje z radosci...

My wlasnie zjedlismy obiadek, teraz leniuchujemy...

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lut 2008, 09:05

Gabrysiu, najwazniejsze, ze w oskrzelach nic nie widac... Biedna Emilcia :ico_pocieszyciel:

A zakupami pochwale sie po poludniu bo musze najpierw zrobic zdjecia...

Maja dzis wstala o 5.30 bo tatus tłukł sie tak przed wyjsciem do pracy :ico_puknij: i jak wychodzilam przed 7-ma to jeszcze nie spala...

Dziewczynki a ja wczoraj robilam na obiad kotleciki miesno-ryzowe w sosie bolonese, mowie Wam pycha... nawet Maja zjadla pół kotlecika z ziemniaczkami :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
tyna

20 lut 2008, 14:08

ivon pisze:kotleciki miesno-ryzowe w sosie bolonese
no to poprosimy przepis :-D

no i jakoś cichutko tu w tym tygodniu :ico_noniewiem: czyzby dziewczynki poczuły wiosnę :ico_noniewiem: :-)
u nas zmagamy się dalej z Michasia ząbkowaniem dzisiejszej nocy był płacz i noszenie na rękach. teraz dostał panadol i smacznie śpi, a ja niestety musze obiad uszykować, a z chęcią też bym sie drzemnęła, ale nic z tego ,bo jak wstanie to znowu nic nie zrobię....

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lut 2008, 20:22

Gabrysiu, oszczedzaj sie... zdrowka dla zciebie i Emi zyczymy :-)

Martynko to bardzo prosty przepis - przygotowujesz mieso mielone jak na kotlety (ja robilam z 60dkg), dodajesz do tego torebke uparowanego ryzu, formujesz kotleciki, podsmażasz, wkladasz do garnka i zalewasz sosem bolonese ( ja kupilam sos blonese do spaghetti z Winiar, przygotowalam go wedlug przepisu na opakowaniu z tym ze dodalam do niego smietane i łyzke mąki)... dusisz ok. 30 minut... TYLE :-D

[ Dodano: 2008-02-21, 11:56 ]
Hej dziewczynki :-)

Gdzie Wy sie podziewacie?

Ja dzis latam po necie i czytam o mowie dzieci w wieku naszych maluchow... wczioraj kolezanka mnie zestresowala bo powiedziala,ze jej synek tydzien mlodszy od Mai mówi zdania 3-wyrazowe :ico_olaboga: a Maja tylko pojedyncze wyrazy :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
kasiaa1985
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

21 lut 2008, 17:38

Iwonko nie stresuj się, JUlia też mało mi mówi.. same podstawy. Przeprowadzałam rozmowy z rodzicami moich 4-latków co mam w grupie. Polowa z nich zaczynała mowic podtsawy właśnie w wieku 1,5 roku... całymi, pełnymi zdańmi zaczeli mówić przed 3 rokiem zycia... i mowią idealne, bez żądnych wad wymowy- czysto i zrozumiale.
Nie ma reguły :-) narazie nie masz sie cyzm amrtwić ! bo nie jesteś sama

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2008, 10:30

Napisalam posta i go nie ma :ico_zly:

Gabrysiu, dobrze ze sie odezwalas bo ja juz myslalam,ze jestes z Emilka w szpitalu...

Kasiu, dziekuje za pocieszenie... Ty jestes pedagogiem wiec naprawde mnie uspokoilas :-)

Awatar użytkownika
justyna25
4000 - letni staruszek

22 lut 2008, 12:46

witam kochane :-)
W końcu mam czas chwile w spkoju usiąść i coś napisać :-D

Gabrysiu duzo zdrówka dla Ciebie i Emi :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Iwonko ja wiem po dzieciach moich sióstr że każdy z nich w innym tępie zaczoł mówić.Ada już duzo powtarza ma takie słowa i zwroty że cciągle je powtarza a co niektóre słowa uda się jej powtórzyć raz albo dwa i na tym koniec ale myśle ze to już w dobrym kierunku idzie.Ostatnio wstaje rano i pierwsze co to krzyczy baje baje i leci telewizor włączyć :-D .A co to je ,a kto kto je -te zwrotu są na porządku dziennym :ico_haha_01: :-D

a to kilka fotek Ady :-D

Obrazek

Obrazek

z babcią
Obrazek

Obrazek

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2008, 13:51

Hehe ale swietna Adusia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i te niebieskie oczka :ico_haha_01: i wloski nie dosc ze dlugie to jeszcze geste :-D u Mai i rzadkie i krotkie :-D

Awatar użytkownika
justyna25
4000 - letni staruszek

22 lut 2008, 14:00

Iwonko dziękuje :ico_haha_01: włosy to ma we mnie ja mam gęste że czasem nie moge sobie z nimi poradzić :-D

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”