edyta29
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

12 kwie 2008, 12:40

Witam i ja u nas też pada nici ze spaceru wywalili mnie z zajęć bo kaszlałam i zarażałam . Madziorka to nie laptop tylko stacjonarny nam laptop nie potrzebny :-)
super że Leluś spokojny i szkoda że ta sąsiadka nie może go pilnować jak ty na zajęcia idziesz bo widać że się lubią.
Frydzia buciki bardzo mi się podobają a co do nocki to nasza może być chyba dzionek cały na powietrzu pomógł ale całej nie przespała oj nie mama za dobrze by się miała jak rano wstałam to mąrz sie pyta czy się wyspałam a ja mu że nawet tak on :ico_szoking: przecież często wstawałaś .
Madziu ja też myslałam nad innym kształtem tortu zawsze piekłam i chyba teraz też upieczę bo taki np. w kształcie misia to 22zł za kilo droooogoooo jak dla mnie a te krzesełko to jakie takie ogrodowe? bo nie zrozumiałam ,a Wiki też katarek ale też jej spływa

Awatar użytkownika
magda26
Trzy tysiące lat minęło...

12 kwie 2008, 15:05

hej hej

My juz po obiadku ...chlopaki poszli uciac drzemke a ja zamiast isc z nimi wolałam do was zajrzec bo pozniej moge nie wiem czasu :):
Od rana sprzatanko zakupy gotowanie ale juz ok luzik dla mamusi....jakies piwko by sie przydalo ale pociesze sie mineralka hehe

Edytko co do tortu jak ja sie pytalam w ksztalcie auta to 2.5 kg 100 zł i chyba auto wezme zaraz stronke wkleje to zobaczycie sobie dla dziewczynki tez super sa :):
A krzeselko normalne mozna nazwac ogrodowe tylko ze dla dzieci :):
http://cukierniawozniak.pl/ wejdzcie na produkty i torty dla dzieci :):

[ Dodano: 2008-04-12, 15:30 ]
Aleksandrowicz cos dla ciebie przepis na torcik dla alergika

Torcik dla alergika
dieta bezmleczna, bezjajeczna, bezglutenowa

Ciasto:
1,5 szklanki mąki kukurydzianej
0,5 szklanki mąki ryżowej (lub ziemniaczanej)
0,5 szklanki kleiku ryżowego
0,5 szklanki kleiku kukurydzianego
0,5 szklanki cukru
1 kostka margaryny bezmlecznej

Margarynę rozpuścić w garnku razem z cukrem. Ostudzić. Dosypać mąki i kleiki i wymieszać. Ciasto będzie się kruszyło ale takie ma być. Porcję podzielić na dwie części. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać połowę ciasta. Dokładnie ugnieść tak, aby warstwa była mniej więcej równej grubości. Piec 10-15 minut w temperaturze 200 stopni

Pierwszą porcję wyciągnąć z tortownicy i tak samo piec drugą część. Drugą część w tortownicy pozostawić. To ciasto po upieczeniu jest jak kruche ale przed upieczeniem jesli nie ugnieciesz dobrze bedzie ci sie rozsypywac. Najlepiej upiec na papierze bo wtedy latwo sie wyjmuje

Masa:
400 ml wody
4 łyżeczki cukru waniliowego (albo wanilia w laskach) -wanilii mozna nie dawac
1 szklanka cukru pudru
200g margaryny bezmlecznej - wyjętej wcześniej z lodówki, żeby zmiękła.
kleik ryżowy Nestle
pół szklanki wiórek kokosowych albo mrozone jagody, albo maliny, albo inne owocki (moze byc gesty soczek najlepiej ciemny jagodowy, pozeczkowy albo wisniowy).

Wodę zagotować, wystudzić dosypać kleik - tyle, żeby masa była gęsta - bardzo gesta powinna sie kleic do lyzki, jak ci wyjda gluty to sie nie martw, rozmiksuja sie pozniej. Wrzucić margarynę, wsypać cukier puder i cukier waniliowy i ucierać mikserem. Kiedy masa będzie już jednolita, wsypać wiórki i odstawić do lodówki. Zamiast wiórek mogą być inne bakalie albo owoce.
Na 2 placki trzeba zrobić masę x2. Wierzch ozdobic owocami. Zamiast wiórek kokosowych moga byc inne bakalie albo owoce.

[ Dodano: 2008-04-12, 19:08 ]
a wy gdzie sie podziewacie ...my zaliczylismy juz druga drzemke spacer po parku...kapiel mamy trez za soba ...a teraz Marcinek szaleje tatus je......a ja wam powiem ze czuje sie dzisiaj zmeczona :ico_oczko: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2008, 20:28

Witam wieczorkiem :-D byli ci panstwo co znowu chca aby ponownie pilnowala ich coreczke Age,nie widzialam ja rok ,ale urosla :ico_szoking: :ico_szoking: ona ma 2,5 roku a jest duza i mowi wszystko,i wyobrazcie sobie ze mnie pamieta a rok mnie nie widziala a ona do mnie ciociu ciesze sie ze wreszcie jestem u Ciebie :-D tesknilam za Toba :ico_szoking: ja pierdziele nie zapomniala mnie a byla mala hihi,tak wiec od poniedzialku mam ja pod opieka czasem 2 godz,3 lub 8 zalezy jak jej mama ma zajecia w szkole bo jest nauczycielka :ico_oczko: Wiki dziewczynka zachwycona a Aga niunia co chwile ja wolala dzidziusiu choc tu,dzidziusiu daj zabawke ech super ,dogaduje sie ze hoho!!Narazie do wakacji bede ja pilnowac,a od wrzesnia chyba pojdzie do przedszkola o ile ja przyjmia :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-04-12, 20:30 ]
magda26, torrty ekstra,najfajniejszy to kubus puchatek albo autko :-D

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2008, 22:21

czesc
madzia fajne torciki hihi u nas nie ma z tym problemu bo nawet w supermarkecie do wyboru do koloru hehe ale smaczne to nie sa.. tylko ladnie wygladaja hehe
takze my sie tortem nie martwimy hihi

frydza no to bedziesz miala wesolo.. dwoje dzieciaczkow.. hihi no ale 2,5 letnia dziewczynka juz wiele rozumie,i sama sobie radzi
ja bawilam takiego malucha i do dzis utrzymujemy kontakt choc on ma juz 8 lat
a jego rodzice w wieku moich
swietni ludzie, niczym rodzinka hihi

dzien nam uciekl jak szalony...
wstawac musialam szybko bo juz przed 10
a tak sobie lubie poleniuchowac do pozna w weekend jak adas jest w domu... hihi
polazilismy na szybko po sklepach, poogladalam sobie wozki ale tutaj tylko szaro bure sprzedaja hihi
zdarzylam jeszcze zakupki male zrobic
i pojechalismy na basen,
tam lelek szalal na maxa hihi swirowal wszedzie
jak adam go posadzil nad brzegiem basenu to ten maly rzucal sie do wody, skakal z pozycji siedzacej a my go lapalismy hihi
zanurzylismy go na 2 sekundki pod woda i oczywiscie bez wiekszego wrazenia hihi juz chyba nic go nie rusza w wodzie
jak dobrze troche poplywac
od razu lepsze samopoczucie
tylko teraz sennosc i lenistwo nas ogarnia..
lelek juz swoje odespal a my wciaz na chodzie

zycze milego slonecznego weekendu
papa

Awatar użytkownika
magda26

13 kwie 2008, 10:47

Witam ja znowu pierwsza...ociagacie sie dziewczynki nie ladnie :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

U nas pogoda zapowiada sie pieknie :): wiec dzisiaj spacerek dlugi po parku potem moze z tatusiem obiad jakis bo gotowac mi sie nie chce :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Wiec lece odezwe sie pozniej papapa

Awatar użytkownika
Alineczq

13 kwie 2008, 11:10

Witam z rańca :ico_kawa:

Spóźnione zyczenia dla Leonka :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: Sto lat i duzo zdrówka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Piękne torty ! Mi się podobają lale i boisko :ico_tort:

Frydza foteczki wspaniałe. Fajnie, ze będziesz się opiekowała tą małą, przy okazji Wiki będzie uczyła się wspólnej zabawy, przebywania z innymi dziećmi, a mała Aga tez na tym zyska, bo będzie ciekawie z Wami spędzać czas. Super!!!!
Aha, ładne buciki :ico_oczko:

Madziorka nasz wózek jest super, bardzo się z niego cieszę. Jedynie pasy mnie zastanawiają, bo te szelki co idą z góry (na ramiona) są jakby przykrótkie.. zastanawiam się, ze moze to dla mniejszych dzieciaków, bo ten wózek jest w kategorii wiekowej 0+ . My przypinamy Wanesskę tylko bocznymi i tym z kroku. Sprawdzaliśmy i nie ma szans wylądowania na ziemi. Od tych naramiennych są tam jeszcze jakieś szlufki (chyba poprawnie napisałam) które skracają pas, moze trzeba pasy z nich wyciągnąć? Myślę, ze taka firma jak CHICCO niepozwoli na jakieś gafy z pasami bezpieczeństwa :ico_noniewiem: Ogólnie jest super. Bardzo skrętny, w domu zajmuje mało miejsca, skałada się jedną ręką, po złozeniu stoi samodzielnie, ma oooooooooooooooogromny kosz (jak na spacerówkę) o ile pamiętam Wasz wózeczek, to ta spacerówka ma większy :ico_oczko:
Ale wiesz kazda mama zwraca uwagę na co innego, więc ja mogę zachwalać, a Tobie on moze zupełnie czymś nie pasować...

U nas piękna pogoda i nie wiem co tam w tej prognozie namieszali z tymi deszczami, bo w Wawie wczoraj jak ksiądz kropidłem pokropił z 15 minut popadało ledwo asfalt zmoczyło. Dzisiaj piękne słońce i zero wiatru. Więc niedługo idziemy na spacerek ajkiś, moze sklep.

Kocur sobie pojechał, a mi tak smuuuutno :ico_placzek: Wiecie czasami są momenty, ze myślę, ze lepiej by mi było bez niego, ale jak wyjezdza czuję taką pustką i nie wiem jak bym bez niego zyła :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
Jego wyjazdy dla mnie są jednie tym dobre, ze mogę sobie łazić po sklepach tak długo jak zechcę i zrobić w domu to, czemu on się sprzeciwia (hehe g:hmm ) np. posadzić kwiatki na balkonie :-D

Magda bardzo pobieznie czytałam i chyba przoczyłam :ico_sorki: ale z postów dziewczyn zrozumiałąm, ze coś u Was złego się dzieje.. Kurde.. Zyczę Wam by wreszcie nastały spokojne dni :ico_oczko:

Lecę ułozyć Dziunię do snu, bo marudzi potwornie i juz sama się układa do podusi :ico_spanko:

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2008, 11:27

MELDUJE sie :-D wyspana Wiki wczoraj w ciagu dnia miala 1 drzemke i w nocy dobrze spala :-D takze bedzie tylko w dzien raz nynac i chyba to dobre rozwiazanie :ico_oczko: U nas cos sie chmurzy :ico_noniewiem: ale mamy w planie wyjsc :-D Jak moja tesciwa sie dowie ze bede mie jeszcze jedno dziecko do opieki to chyba zawalu dostanie :ico_olaboga: :ico_olaboga: MADZIORKA dobrze ze szalenstwa basenowe sie udaly i Lelus zadowolony :-D ALINKO :ico_pocieszyciel: :ico_pocieszyciel: kocur szybko wroci i nadrobicie stracony czas!!Trzymaj sie kochana :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Alineczq

13 kwie 2008, 11:56

No i parę foteczek wkleję :)

Nie mozemy się nadziwić jakie pozycję Dziunia przybiera podczas snu :ico_haha_01:

Obrazek

Pieluszki moje ukochane!!!!
Obrazek

Pani na włościach :-D
Obrazek

Nie mogłam się powstrzymać hehe. Tak czekam az będę jej pleść warkocze, robić kucyki, spineczki i opaseczki kupować :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2008, 12:31

Alineczq, sliczna Waneska ,piekne pozycje przybiera i kucyczek ech super,my juz mamy 2 opaski zakupione :-D

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 kwie 2008, 20:51

hej mamuski

lelek cos dzis markotny.. i na dodatek ma goraczke jak sie okazuje 38 hmm mam nadzieje ze nie rozwinie sie to w nic powaznego :ico_olaboga:

wlasnie kapie sie z tatusiem bo juz tak marudzil ze nie moglismy dluzej czekac...

nasz dzionek pomieszany
pogoda zmienna
do poludnia mocno grzalo
a potem nagle pokropilo powialo itd aby popoludniu na nowo wyszlo sloneczko
i tak jest prawie codziennie , ciezko wyczuc co bedzie za godzine na zewnatrz

pospalam sobie dzisiaj do 11 hihi
adas wstal szybciej z lelekiem , sprzatali, jedli , bawili hihi
obudzili mnie kiedy wparowali do pokoju adas z odkurzaczem a lelek gdzie? u tatusia a plecach w chuscie i tak sobie slodko razem po domu smigali z odkurzaczem i mopem hihi

potem adam zostawil nas na 2godzinki
bo rozpoczal znow intesywne latanie za pilka
otwieraja tutaj polska lige pilki noznej hihi
nie musze dodawac ze adasko happy hihi

popoludniu pojechalismy z lelkiem do super duzego rodzinego swietnego pubu
pelno dzieciakow, ludzi i zimnego piwa hihi

a na obiad dzis pierwszy raz wykorzystalismy naszego woka
i wyszla nam super chinszczyzna !!!
fajnie ze razem z wokiem dostalismy i ksiazke z przepisami
bedziemy testowac wszystko hihi

na dzisiaj tyle
zmykam sprawdzic co u chlopakow
buzka

alinko waneska z kucyczkiem the best!!!

frydza od kiedy zaczynasz opieke nad agusia? bo nie pamietam
moze rzeczywiscie wikusia za dlugo spala w ciagu dnia i dlatego w nocy byla marudna oby to byl wlasciwy trop

edytko ta kolezanka ktora opiekowala sie lelkiem nie jest nasza sasiadka tylko wspollokatorka
alinko super ze jestes zadowolona z wozeczka.. ja juz swiruje na ten temat
i teraz mam na oku swietny.. do ktorego mozna w przyszlosci dokupic gondole
tylko oczywiscie mam swira i buszuje na necie w poszukiwaniu kolorku.. ciezko znalezc zielony. a jest taki ladny
ale jakby co to wezme pomaranczowy i juz.. strasznie mi sie podoba
ogladalam go na zywo
tylko w sklepie sa tylko szare kolory i cena duzo wyzsza

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”