dla Igusi i
dla Karolka!!!!!sto latek!!!!!
Kate,sliczna fotka w podpisie...my juz jakis czas tem z rajstop zrezygnowalismy choc jest chlodniej niz u Was....
[ Dodano: 2008-04-14, 11:14 ]
Kate...wydaje mi sie ze dziecku zimno nie bedzie a Ty musisz sie przelamac zeby nie zalozyc dodatkowych ocieplen skoro Mat ma potowki
...sasiadka nasza np. nie moze sie przemoc zeby zalozyc 4miesiecznej Hani krotkiego rekawka...caly czas ma podkoszulke i bluzke na to nawet w domu gdzie jest cieplo...dla mnie to naprawde niezrozumiale skoro dziecku jest zle,poci sie,porusza sie...a jak ma juz potowki to juz wogole....lepiej jak dziecko jest chlodniejsze niz za cieple....My traktujemy Maye jak normalnego zdrowego ludzika,ubieramy sie tak samo,ona sie intensywnie porusza wiec nie moze byc ubrana cieplej niz np.ja....gdybym ja lazila po czworakach tyle co ona kiedys to po przejsciu kilku metrow bylabym zgrzana jak szczur...dzieciom naprawde nie jest tak zimno jak czasem sie rodzicom wydaje....ale kazdy ma swoja rodzicielska intuicje....
[ Dodano: 2008-04-14, 11:34 ]
aha a wiem o co mialam Was zapytac...bo sie normalnie wkurzylam lekko ostatnio...
widze ze w niektorych regionach kraju sa popularnie dziwne zabawy z dziecmi-dziwne jak dla mnie bo dla innych to normalne...znacie takie cos jak"barum barum cyk"????to zderzanie sie z dzieckiem glowami?....dla mnie to chore...powaznie ...u nas takich zabaw sie nie uczy dzieci...mnie tak nie wychowano.....a jedna z dziewczyn ktore byly na tamtym roczku uparcie uczy swoja corkę zderzac sie glowami....i nawet sie cieszy jak mala pomylila glowe ze scianą i walila glowa w sciane
.....tamta dziewczynka jest duza jak na swoj wiek i bardzo silna...i niewyobrazam sobie ze kiedys Maya dostanie z gowki od niej...chyba wyjde wtedy z siebie...bo tego ucz rodzice
...wczoraj bylismy u kuzynki i ta tez chciala sie w ten sposob bawic z Maya...ale Maya odeszla bo nie wiedzilala o co chodzi....ale juz mialam na koncu jezyka zeby upomniec kuzynke
....no kurde...potem sie oglada jak dzieci w zlosci wala glowa w sciane albo w podloge
[ Dodano: 2008-04-14, 12:58 ]
a Wy pewnie na spacerkach?...u nas wlasnie lunelo wiec ze spaceru nici