emalia30,
wybacz wiedzialam ze masz urodzinki i mialam pisac ci posta ale zajelam sie czyms i wylecialo mi z glowy
Przyjmij wiec spoznione ale z glebi serca zyczenia,duzo zdrowka powodow do radosci dumy z dzieci rozwiazania klopotow finansowych no i najwazniejsze zeby twoja kruszynka szczesliwie i w zdrowiu pojawila sie na swiecie
szkoda ze ja niemam prawka
a no wlasnie ja tez
mmmhhhh pomyslimy jeszcze jak to zorganizowac ale bez sensu z tymi autobusami
z Dublina jedzie do nas 2,5 godz
kurcze a moze Mikusia jednak cos z tego bedzie co??czasami testy zawodza
dokladnie moze byc niski poziom tego hormonu na "g" nie pamietam i nie potwierdzic
tak samo miala moja kolezanka zrobila tes i nic a potem piersi wlasnie tak ja bolaly wiec zeobila ponownie po jakims czasie i byla ciaza
ale jesli ktoras miala by ochote tzn najlepiej po zgadaniu obie w tym samym czasie wpasc do Dublina i odwiedzic nas to bardzo byloby nam milo
byloby sper
musimy sie jakos zorganizowac poki
Monia jeszcze tu jest
niewiem a Madzia u ciebie niema nigdzie atm gina pl??
gina nie kolezanka tez do dublina jezdzila ale za to mamy polke w przychodni i jest naszym lekarzem rodzinnym
ale znajac zycie to zrobila by ci test ciazowy i ewentualnie jakies ogolne badania zrobila
miesci sie na Parnell street hihi
a to nie jest blisko Medicusa?bo slyszalam od kogos ze jest wlasnie polska ginekolog bardzo mila i polowe tansza niz w medicusie jakos po sasiedzku
bede trzymała małego na rękach w autobusie, a potem w samolocie tyle samo czasu i znowu na rękach, biedaczek bedzie w takiej niewygodnej pozycji tyle godzin no ale co mamy zrobić ?
moze i niewygodnie ale w koncu gdzie maluszkom jest lepiej jak nie u mamy na rekach
na pewno bedzie dobrze dacie rade
a ja jak latalam i bylo wolne miejsce to stewardessa mowila ze moge sie przesiasc i polozyc malego na siedzeniach
czytałam na necie ze używanie gruszki nie jest wskazane bo można podrażnić śluzówkę i ja to pewnie zrobiłam idiotka
wiesz co ja starszego synka tez maltretowalam gruszka jak byl malenki i tylko pogarszalam jego stan az pediatra polecila mi aspirator Frida jest rewelacyjny kup sobie jak bedziesz w Pl pieknie wyciaga gile i nie podraznia bo nie wklada sie go tak do srodka
co myslicie o takim dlugim pobycie z miesiecznym malcem po za domem??przeciez wiaze sie z tym zmiana klimatu,otocznie a moze i mleka jesli znow dane mi nie bedzie piersia
w koncu tutaj bedzie z nami miesiac ,pozniej 2 w Polsce no i powrot do innego kraju i klimatu hm...
czekam na wasze opinie i dziekuje z gory
ja mysle ze maluszek nie zauwazy roznicy
i ze na pewno bedzie dobrze tylko na lotnisku wiadomo trzeba uwazac bo wieje strasznie
I mam nadzieje ze uda ci sie karmic maluszka
A czemu przy pierwszym synku nie moglas karmic?
A swoja droga te tanie linie to zaczynaja mnie wkurzac
centralwingsem nigdy nie latalam bo nie bylo polaczen w-wa-dublin a widze ze teraz jest
zreszta slyszalam ze maja wielogodzinne opoznienia bardzo czesto podobnie jak ryanair ktorym zazwyczaj latalismy ale zdecydowanie lepiej jesy aerlingusem.O Ryanie tez sie naczytalam w necie jak pracownikow wykorzystuja i opinia sie psuje...
my matki jestemy stworzone do atkich rol hihi
i w kazdej sytuacji znajdziemy wyjscie i damy sobie rade
swiete slowa
emalia30, urlop na pewno ci sie przyda odpoczniesz wreszcie i spedzisz czas z dzieciaczkami i bedziesz miala okazje isc do polskiego pediatry sprawdzic jak synek sie rozwija bo ja pamietam jak przylecialam Dawidek mial 3 m-ce i chodzilam na szczepienia to jak sie nie upomnialam to nawet nie zwazyla
i to polka co najgorsze mozliwe ze tak szybko przesiakla to irlandzka niekompetencja???
A ja dzisiaj jestem happy bo dostalam 3-tygodniowy urlop do Pl w lipcu wiec mozemy tez kupowac bilety
tyle ze my pierwszy raz wybieramy sie samochodem
ale bedziemy plynac dwoma promami zeby bylo mniej jazdy ale i oszczedniej w czasie nasz kuzyn tak jechal na swieta i poltorej doby mu wszystko zajelo ale my chcemy jechac na spokojnie nawet przenocowac w hotelu bo dzieci wiadomo boje sie tej podrozy ale zaryzykujemy
po pierwsze bilety na samolot wynosza nas 1400e
a tu 300e w obie strony no i w Pl chcemy gdzies wyskoczyc na kilka dni a bez samochodu ani rusz i nawet nie mielibysmy jak rodzinki i znajomych odwiedzac.Tak wiec robimy sobie wycieczke a ze dzieciaczki podroze dobrze znosza zdecydowalismy sie