MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

16 kwie 2008, 22:27

to znowu ja :)
Emalia ciesze sie ze meza przyjeli :ico_brawa_01: :-D to bardzo dobra wiadomosc :ico_brawa_01: napewno mezus sie sprawdzi i zatrzyma prace... gratuluje
Zulciu, to moje usg bedzie tylko pod wzgledem sprawdzenia wagi... ale ja mysle, ze uda mi sie wyciagnac jakies dodatkowe informacje :ico_oczko: prawde powiedziawszy to zazdroszcze Wam tych wizyt kontrolnych... wiecie jak sie sprawy maja "od srodka" i kiedy sie mniej wiecej spodziewac porodu... u mnie szyjka tez juz miekka - ale sama sprawdzalam :ico_wstydzioch: ... na rozwarciu i skracaniu sie nie znam :ico_noniewiem:
do 7 maja raczej nie dociagne :ico_noniewiem: a wtedy mam wlanie wizyte z polozna :ico_noniewiem: to bym sie czegos konkretniejszego dowiedziala :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-04-16, 22:38 ]
emilko, nie doczytalam twojego ostatniego posta... oczywiscie wszystko bedzie w porzadku...badz dobrej mysli ... napewno maz podejmie ta prace
zulciu, ja mialam juz to badanie kilka tygodni temu (podejrzewam ze chodzi nam o to samo badanie)... u mnie sprawa wyglada tak- ze przy porodzie dostane antybiotyk i wszystko bedzie ok :ico_haha_01:

wlasnie... ma ktos kontakt ze szczako? czyzby to juz??? :ico_szoking: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

16 kwie 2008, 22:40

Emilka :ico_brawa_01: dla męża za pracę

zulcia ja nie miałam chodź strasznie swędzi mnie krocze a bardziej ścianki tu na zewnątrz nie mogłam grzybicy wyleczyć ale mój gin standardowo powiedział, że zajmiemy się tym po porodzie :ico_zly: a to swędzenie to wielki dyskomfort dla mnie w ogóle zauważyłam że mam taką wydzielinę serkowatą która zajeżdża troszku ropą, też tak macie?

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 kwie 2008, 22:42

ja mialam juz to badanie kilka tygodni temu (podejrzewam ze chodzi nam o to samo badanie)... u mnie sprawa wyglada tak- ze przy porodzie dostane antybiotyk i wszystko bedzie ok
Dzięki za odpowiedź.A moja dr się zgapiła.Ale w poniedziałek ide to zrobić i mam nadzieję,że wszystko bedzie ok.Bo jak (tfu) nie,to antybiotyk dostanę,ale od razu,przed porodem.

[ Dodano: 2008-04-16, 22:44 ]
a to swędzenie to wielki dyskomfort dla mnie w ogóle zauważyłam że mam taką wydzielinę serkowatą która zajeżdża troszku ropą, też tak macie?
Odpukać,nie mam.Owszem mam wydzielinę,ale nie ma ona nieprztjemngo zapachu,a dr na izbie powiedział,że w ciąży to normalne.

MONIKAB fr

16 kwie 2008, 22:44

babe_boom ... tak, mamy :ico_noniewiem: przynajmniej ja... takie same objawy jak ty... ale w pierwszej ciazy mialam to samo :ico_noniewiem: od kilku dni tez zauwazylam te uplawy... ale z tego co sie orientuje to normalne...a to swedzenie :ico_zly: brak mi slow :ico_zly: znacie jakies sposoby aby sobie ulge przyniesc? bo przeciez nie bede w majtusie lodu pchac :ico_oczko: :-)

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

16 kwie 2008, 22:45

MONIKAB fr, ja zaczęłam się tantum rosa myć i jest lepiej

MONIKAB fr

16 kwie 2008, 22:51

zulcia, czyli jak sie okaze ze wyniki okaza sie pozytywne to dostaniesz od razu antybiotyk?
mi lekarka powiedziala ze mam "bakterie"( i tak pewnie wiecej szczegolow bym nie zalapala bo przeciez nie studiowalam medycyny w jezyku francuskim :ico_oczko: ) no i jak mnie porod zlapie to podadza lek... troche mnie to zdziwilo bo z Wiktorkiem nie mialam takiego problemu... no ale coz...
a moja znajoma miala tez wlasnie pozytywny wynik, przy porodzie nie podali antybiotyku i dzidzia sie nie zarazila :ico_noniewiem:

odnosnie tych uplawow... moje sa bezzapachowe :ico_sorki: ... ale rowniez znam problem z opowiadan i uwaga... ponoc moga miec zapach...spermy !!! :ico_szoking: :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-04-16, 22:54 ]
MONIKAB fr, ja zaczęłam się tantum rosa myć i jest lepiej
co ja bym dala za tantum rosa :ico_sorki: u nas nie ma tego w aptece :ico_noniewiem: a do swojej ginekolog juz nie ide aby zobaczyla moj problem i cos przepisala... choc powiem wam, ze w poprzedniej ciazy to sie skarzylam lekarzom na te dolegliwosci i nic mi nie chcieli przepisac :ico_zly: ... teraz ratuje sie rumiankiem i sudocremem... nie wiem czy pomoze, ale napewno nie zaszkodzi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

16 kwie 2008, 22:59

hoc powiem wam, ze w poprzedniej ciazy to sie skarzylam lekarzom na te dolegliwosci i nic mi nie chcieli przepisac :ico_zly:
ja chodziłam do innego ginka i kazał mi sie myć w ziołach pokrzywa i skrzyp polny, pomagało na krótką chwilę

ja się pomału żegnam idę spać, bo padam Kolorowych snów :-D

MONIKAB fr

16 kwie 2008, 23:06

nie mam pokrzywy ani skrzypu :ico_noniewiem: moze jakos wytrzymam jeszcze jakis czas :ico_noniewiem: :ico_sorki:
spij dobrze babe_boom :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 kwie 2008, 23:19

zulcia, czyli jak sie okaze ze wyniki okaza sie pozytywne to dostaniesz od razu antybiotyk?
Sama już nie wiem,tak dostała moja koleżanka :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-04-16, 23:20 ]
babe_boom, dobrej nocki życzę :-)

[ Dodano: 2008-04-16, 23:31 ]
Obrazek

MONIKAB fr

16 kwie 2008, 23:34

prawde powiedziawszy to oczytalam sie na ten temat w internecie i kuracje antybiotykowa powinno sie rozpoczac zaraz po wykryciu bakterii... a dlaczego u mnie tak to wyglada? nie mam pojecia... moze to zalezy od rodzaju infekcji :ico_noniewiem:
ach, czlowiek jak nie zna perfekt jezyka to taki glupi :ico_olaboga: ... ale z drugiej strony to i te wszystkie polskie terminy medyczne nie sa mi do konca znane :ico_wstydzioch: ...jedyny ratunek w sieci :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-04-16, 23:38 ]
a jesli chodzi o SZCZAKO to przypadkiem namierzylam ja :-D dzisiaj na radosnych ogloszeniach :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: poprostu tu do nas nie zaglada :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: a my juz myslimy ze tuli Alusie :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-04-16, 23:41 ]
biore przyklad z babe_boom i grzecznie maszeruje do lozeczka... brzusio mam twardy jak glaz i inne dolegliwosci ciazowe sie odzywaja :ico_oczko: ... kolorowych snow kochane

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”