Aleksandrowicz
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

16 kwie 2008, 22:37

Witajcie dziewczyny,

jutro rano wyjezdzamy z Poznania na kilka dni,
w sumie bardzo mnie to cieszy, bo steskniłam sie za rodzicami..ale nie lubie za bardzo podróży i pakowania i Alek też nie zbyt to lubi..no mam nadzieję ze z racji tego że juz duży chłopak, to będzie grzeczny..jutro jedziemy do teściów a pojutrze do moich :-) dostęp do netu będe miała, ale nie wiem jak z czasem będzie, nadrobię mam nadzieje jak wrócę :-)

Madziorka - i jak Leoś????napisz koniecznie!!!!może to na zabki??tak sobie teraz pomyślałam, gdzies czytałam że wtedy dziecko może kaszleć, czasem nawet katarek, no i gorączka..

Asiula - żeby wyniki były ok i usg też!!!!schudłaś - może z przemeczenia??i się odżywiaj porządnie!!!

Frydza - Ty to jesteś mamuska!!!skąd Ty miałaś te na przebranie???na maksa zapobiegawcza, no wiem ze dla Wiki ale ..no niezła jestes, w każdej sytuacji sobie poradzisz :ico_brawa_01:

Magda - sesja udana jak widać :ico_brawa_01: czapeczka czaderska

Indigo - brawa za udaną impreze, dla Tomka - żeby szybko wrócił do siebie!!i żebyście teraz mogli czesto bywać na baseniku!!

Edyta - może lepiej sie przejdź z Wiki do lekarza, ja na Twoim miejscu bym sie przeszła..powodzenia z autem

A u nas..
Mace racje, fajnie ze R w domu teraz, ale taki stan nie może za długo trwać, bo nie bedzie z czego żyć..póki co jest extra,,,, spimy sobie ile chcemy,, Aleczek skacze po nas jak chce :ico_haha_01: długie spacery, choc dzis pogoda do tyłka, ale nadrobilismy zakupami :-D , kupilismy dzis Alkowi fajna zabawkę, takiego słodkiego misia, pieska właściwie - szczeniaczek uczniaczek fisher price, super naprawde polecam, po dotknieciu łapki, brzuszka, noska itd mówi co to jest, spiewa, szczeka, różne zabawy piosenki odspiewuje, Alkowi bardzo sie spodobał, jak w sklepie zobaczył nie chciał puścic :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-04-16, 22:45 ]
aaa Madziorka - jak okaże sie ze to gardło, czy cos w tym stylu..ja podaje Alkowi wapno w syropie, nawet cdziennie, bo nasza lekarka zaleciła, i wiem ze jak sprawy gardłowe to sie powinno tez podawać, bo to ma wpływ dobroczyny, zreszta pewnie sama o tym dobrze wiesz, choc ja nie wiedziałam jakis czas temu przy Alka infekcji sie dowiedziałam..i witamine c, ja podaje codziennie, choc juz powoli bede odstawiać jak minie okres zimowo wiosenny.. kiedy on mienie to ja nie wiem, bo u nas pogoda deszczowa od wczoraj..

[ Dodano: 2008-04-16, 22:49 ]
ja juz zmykam,

serdecznie Was pozdrawiam :ico_buziaczki_big:

papa

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2008, 00:28

czesc laski

no dzisiejszego przedpoludnie nie zaliczam do szczesliwych
wizyta u gp mnie dobila
wlasciwie nie dowiedzialam sie niczego co by mnie zaskoczylo
infekcja gardla
kolejny antybiotyk
ten sam a niby nie mozna powielac...
lekarze w uk maja inne czyt, swoje metody
zapytalam czy moge w przyszlym tyg wrocic kontrolnie
lekarka zrobila oczy i pyta mnie a po co?
jesli leon bedzie wygladal ok to znaczy ze jest ok :ico_noniewiem:
a jak za tydzien czy dwa znow zachoruje to trudno taka kolej rzeczy a ona przeciez tego nie przewidzi
wrrrrrrrrrrrrrrr
moral z tego taki ze kazda z nas smialo moze na lekarza w uk startowac
wiedze podstawowa juz mamy

mialam wielka ochote tam sie rozwyc ze zlosci. zaciskalam mocno zeby
dopiero jak kolezanka z forum uk zadzwonila to :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_puknij:
ale to mi pomoglo
i ona rowniez baaaaardzoo!!!!!!!!!!!!!!!! :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
juz drugi raz zadzwonila martwiac sie o lelka
mimo ze jej synek tez choruje
kurcze wyczula mnie bo chcialam z nia wlasnie dzisiaj pogadac hihi

a wieczorkiem to juz calkiem mi ulzylo, bo wlasnie ta kumpela podpowiedziala ze moze lelkowi zebole ida. niedowierzalam
nie laczylam kaszlu gardla z zebami
a ona mowi, ze jej siostrzenice przed kazdym zebem a la grypa dopadala...
wiec zagladam , badam, i co ????
może to na zabki??tak sobie teraz pomyślałam, gdzies czytałam że wtedy dziecko może kaszleć, czasem nawet katarek, no i gorączka..
Ala trafiony zatopiony :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
JEST!!! PIERWSZY ZĘBOL
ufff jaka ulga jak tego nieszczesnego zębola znalazlam
bo przynajmniej ta infekcja w jakis sposob jest wytlumaczona...

zadzwonilam szybko do adama zeby prezent dla znalazcy szykowal :-D

nie sadzilam ze az tak zabek lelka mi humor poprawi
ale tak sie martwilam jego stanem, szukalam wyjasnienia.. obwinialismy sie ze moze basen, zimna podloga,otwarte okne :ico_puknij: mase niedorzecznych powodow wymienialismy...

wieczorem lelkowi sily i radosc wrocily hehe nie chcial spac i ostro buntowal sie w lozeczku hihi apetyt nadal slaby
na obiadek dziubka nie otworzyl
ale pije smialo i cycka do woli, mamusia nie skapi
boze jak dobrze ze tego cycka mamy
jak on nam teraz pomaga :ico_brawa_01:

a na ostateczna poprawe humorku spacerowke mu zamowilam, bo wreszcie znalazlam taki kolor i oferte jakiej szukalam

http://www.freebabygifts....vent/signup.php

kurcze u mnie tak zawsze... panika placz wielkie halo
a potem wszystko sie ladnie sprawnie konczy
ufff :ico_puknij:
dobrej nocki dla wszystkich

buziole
papa

edyta za bledy nie przepraszaj to nie klasowka, nie bedziemy dwoj stawiac hihi

asiula trzymam kciuki za badania, zeby wyniki byly pomyslne :ico_brawa_01:

magda ja widze tylko jedna fotke z czapeczka. bardzo fajna :ico_brawa_01:

kamila witaj impreziaro hihi

frydza dobrze sobi radzisz z dziewczynkami
oby tak dalej :ico_brawa_01:

dobranoc

[ Dodano: 2008-04-17, 00:42 ]
Ala spokojnej podrozy i wesolych odwiedzinek :ico_brawa_01:

BeWu
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 kwie 2008, 08:11

Cześć moje słońca!!!!
Obiecane foteczki :-D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
tulimy.... mimi mójjjjjj.....
Obrazek
Obrazek
tak wyglądałam na tym weselu o którym Wam kiedyś pisałam, szczerze mówiąc zastanawiam się nad taką trwałą....
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2008, 08:45

Witam :-D dziewczynki sie bawia :ico_oczko: a mnie boli zabbbbbbbbbb :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: cholera nie nawidze dentystow :ico_placzek: :ico_placzek: po 15 przyjmuje dentyste zadzwonie czy mnie przyjmie pod wieczor bo zdycham na maksa wrrrrrrrrrrr!!!Wiki ida 2 kolejne zeby!! ALEKSANDROWICZ mialam 1 duze rajtuzki hihi i spodniczke ktora kiedys Wiki upolowalam w ciucholandzie i skryte mialam na kiedys tam no to sie przydalo dla Agi!!Milego wypoczynku :-D MADZIORKA mowilam ze to zab mowilam i wielkie brawa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: BEWU sliczna Kalinka przepiekna, i ty tez wystrzalowo wygladasz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-04-17, 08:49 ]
EDYTKO ja tam na bledy nie zwracam uwagi :ico_oczko: ASIULKA to oddaj troche tego schudniecia mi chetnie przyjme :ico_oczko:

Awatar użytkownika
magda26
Trzy tysiące lat minęło...

17 kwie 2008, 09:03

Witam :):

Aleksandrowicz szkoda ze Ciebie nie bedzie z nami przez jakis czas....przyzwyczailam sie juz do Ciebie :):
No a co do mezulka fajnie ze z wami ale jak piszesz
ale taki stan nie może za długo trwać, bo nie bedzie z czego żyć..
wiec zycze dla mezulka pracy takiej ktora mu sie spodoba i bedzie zadowolony :):
I oczywiscie życze udanej i spokojnej podrózy :):

Madziorka Przykro mi ze kolejny antybiotyk dla Lelka zostal przepisany i to ten sam co wczesniejszy ....hm....wiem co czujesz.....a w ogole myslałam ze u was lepsza opieka niz u nas :ico_olaboga: :ico_olaboga: .....a z pytaniem o kontrole po chorobie to mnie powalilas ...na maksa dziwni lekarze....
Aleksandrowicz napisał/a:
może to na zabki??tak sobie teraz pomyślałam, gdzies czytałam że wtedy dziecko może kaszleć, czasem nawet katarek, no i gorączka..

Ala trafiony zatopiony
JEST!!! PIERWSZY ZĘBOL
ufff jaka ulga jak tego nieszczesnego zębola znalazlam
bo przynajmniej ta infekcja w jakis sposob jest wytlumaczona...
super ciesze sie bardzo wiec mamy przyczyne tego wszystkiego ....wiec jak napisala Madziorka mozemy byc lekarzami w UK hehe wiedze podstawowoa mamy :-D :-D

Życze Lelkowi szybkiego powrotu do zdrowia i duzo duzo zebolkow :ico_oczko:

BeWu zdjecia Kalinki super duza dziewczynka z niej ...a ty w fryzurze fajnie wygladalas tych kreconych...tylko tyle ze trwala niszczy wlosy :ico_oczko:

Frydza biedulko ...bol zeba..wrrrrrr nie lubie ...wiec oby lekarz cie przyjal na wizyte bo cierpiec bedziesz :):

Asiulko kurcze jak najszybciej badania oby nie bylo to nic powaznego :ico_noniewiem: Trzymam kciuki zeby bylo dobrze...zdrowie najwazniejsze :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-04-17, 09:19 ]
cos dla poprawy humorku z rana

Jak pijemy

Anorektyk - nie zagryza.
Egzorcysta - pije duszkiem.
Grabarz - pije na umór
Higienistka - pije tylko czystą.
Ichtiolog - pije pod śledzika.
Kamerzysta - pije, aż mu się film urwie.
Ksiądz - pije na amen.
Laborant - pije, aż zobaczy białe myszki.
Lekarz - pije na zdrowie!
Matematyk - pije na potęgę.
Ornitolog - pije na sępa.
Pediatra - po maluchu!
Perfekcjonista - raz, a dobrze.
Pilot - nawala się jak messerschmit.
Syndyk - pije do upadłego.
Tenisista - pije setami.
Wampir - daje w szyję.
Wędkarz - zalewa robaka.
Członkinie Koła Gospodyń Wiejskich - piją, tańczą i haftują.

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2008, 10:46

hej
u nas jakby lepiej
dzis bez goraczki ufff
kaszel jeszcze jest ale stosujemy tantumm verde na gardelko
bedzie dobrze!!!

:-D

:-D :-D

aaa rano lelek taka srake zrobil, ze musialam go kapac i przescieradlo w lozeczku zmieniac
to juz druga w tym tyg
dobrze ze akurat go do lozeczka wlozylam bo tak to nasze lozko by ucierpialo, a tam byloby wiecej zamieszania hihi

pomylilam wczoraj linki zamiast wozka wkleilam oferte za free z aventu ale polski chyba nie dotyczy hmmm

http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/ ... _126682279

magda z lekarzami to jest podobnie jak w polsce. zalezy na kogo trafisz
wiesz w polsce zazwyczaj chodzi sie do sprawdzonych a tutaj? nie mam pojecia na kogo trafie..
a poprzedniej przychodni bylo ich wiecej wiec mialam mozliwosc wyboru
tutaj tylko malzenstwo przyjmuje
baba taka zimna, surowa, nieprzyjemna
zero milego slowa czy troski..
wrrrrrrrrrrrrr
sama bede lelka leczyc hehe :ico_oczko:

frydzau was tez zebole wrrrr
widzisz jak my dorosli cieprimy wiec co sie dziwic maluszkom nie?

bewu rzeczywiscie w kreconych chyba ci lepiej.. tylko ta trwala hmmm nie polecalabym

Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

17 kwie 2008, 10:58

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

za pierwszego ząbala :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: tak się cieszę. Nareszcie Madziorka odetchniesz z ulgą, a Lelek będzie miał czym podgreyzać. Uwazaj, bo to bardzo boli :ico_haha_01: Wanesska cały czas mnie gryzie w szyję wampirka jedna, a boli jak cholera, kiedy tymi cieniutkimi acz mocnymi zębami wgryza się w zyłę szyjną :ico_szoking: :ico_haha_01: Myślałam najpierw, ze ona tak się ładnie tuli do mnie, a tu? Krew by wypili we własnym domu i to własne dziecko :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Frydza bardzo Ci współczuję bólu zęba. Matko kochana, to chyba najgorszy ból na świecie. Kuźwa nawet poród nie taki jak ten ząb wg ,mnie. Weź Nurofen Forte (w czerwonych kapsułkach) napewno Ci ulzy choć na trochę. To jest najskuteczniejszy lek na ból jaki znam. Trzymaj się i nie ucieknij czasem spod gabinetu dentysty :ico_nienie: (ja tak miałam hahah Nie wiem co to się robi, ze jak siedzisz w kolejce do lekarza raptem przestaje boleć ząb i juz chcesz wracać do domu. Hmmm no bo po co iść do dentki skoro juz nie boli :ico_puknij: hahaha)
No właśnie.. jak wróci Karol musze zacząć chodzić do sadysty, bo mam pare dziurek i lepiej je teraz załatać, bo potem jak się rozboli to masakra.

Ale zębowo tu się zrobiło na wąteczku :)

Basiu ale ponętnie wyglądasz!!!!!!!!!! Piękna kobieta!
O Kalince nie wspomnę miodzio malutka. Ma takie fajniutkie oczka :ico_brawa_01: Te na kanapie najbardziej mi się podobają :ico_brawa_01:

Ala bezpiecznej podrózy zyczę :ico_oczko:

Asiulka alez mnie nastraszyłaś.... Trzymam kciuki, zeby wszytsko było ok, zeby badania nie potwierdziły obaw. Trzymaj się kobieto! A z chudnięciem, to być moze poprostu źle się odzywiasz, stresujesz się czymś niepotrzebnie albo przemęczasz się? Moze powinnaś poradzić się jakiegoś dietetyka? Moze Ci ułozy jakiś jadłospis odpowiedni?

Kurcze wczoraj powyciągałąm te ciuchy, wrzuciłam do prania część. Matko az głowa boli, nie wiedziałam, ze to niełatwa praca - wystawić ciuszki na allegro :ico_szoking:
U nas deszczowo się zrobiło, więc posiedzimy sobie w domu.
Miłego dzionka, kochane :-)

[ Dodano: 2008-04-17, 11:02 ]
O Kalince nie wspomnę miodzio malutka. Ma takie fajniutkie oczka. Te na kanapie najbardziej mi się podobają
:ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

alez zabrzmiało hahah. Nie oczka na kanapie mi się podobają, tylko zdjątka rzecz jasna
hahaha

BeWu
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

17 kwie 2008, 12:04

Ma takie fajniutkie oczka Te na kanapie najbardziej mi się podobają
BUEHEHEHEEHEHEHEHEHEHHEHEHEHEHHEHEEHHHEHEHHEHEHHEHEHEHEHE :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

Awatar użytkownika
Frydza
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2008, 12:18

DZIEWCZYNY spia :ico_szoking: :ico_szoking: z tymi oczami Kalinki hihihihihihihihihi :-D :-D :-D :-D Zab troche lepiej ,ale mam dosc,wole rodzic niz pieprzony bol zeba wrrrrrrrrrrrr
Uwazaj, bo to bardzo boli Wanesska cały czas mnie gryzie w szyję wampirka jedna, a boli jak cholera, kiedy tymi cieniutkimi acz mocnymi zębami wgryza się w zyłę szyjną Myślałam najpierw, ze ona tak się ładnie tuli do mnie, a tu? Krew by wypili we własnym domu i to własne dziecko
hihihi to wampirka,a Wiki mnie w noge gryzie :ico_olaboga: oszalaly te gryzonie :ico_oczko:

Awatar użytkownika
madziorka hihi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2008, 12:54

a ja nie wiem co wole hehe
jedno i drugie wspominam mile
i zeba po porodzie wyrwalam hehe
oczywiscie paniki bylo wiecej niz bolu
frydza badz twarda :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”