eSKa
4000 - letni staruszek

24 kwie 2008, 09:38

Eve fajne te fotki, widać że Szymul lubi rozrabiać na podłodze :ico_oczko: I jaki rozbrajający ten uśmieszek przy szufladzie :-D

A ja chciałam wam wkleic linka z przepisami dla naszych szkrabów
http://www.gotowanie.wkl.pl/grp_przep.php?grp_prz=77

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

24 kwie 2008, 09:47

Witam WAS
podaj na priva godzinke ktora by ci pasowala bo ja i Gosia chyba tez dostosujemy sie
pewnie że się dostosujemy, ja mam najbliżej. Miałyście już takie spotkanie? pytam wszystkie dziewczyny? czy były jakieś spotkania tego typu?
bedziemy w pokoju 4-osobowym i juz myslimy jaki zapas drinkow sobie zakupic..
no koniecznie, takie babskie imprezy są fajne. Można się odstresować i zapomnieć o codzienności. Zazdroszczę ci, bo ja od dawna nie byłam na imprezach. Nie mam gdzie ozstawić Leny na tak długo. Na godzinkę czy trzy, to nie ma problemu ale na dłużej to już jest problem.
super,szkoda ze wszystkie nie możemy sie spotkać
no wiesz dla chcącego nic trudnego.... trzeba by było wybrać miasto i tam byśmy się spotkały, tylko że Domiknika i Kasia miałyby daleko, ale czasami też przyjeżdżają do polski. Wiem że to ciężkie do wykonania, ale nie niemożliwe:)
moge cokolwiek robić dopiero jak mały zaśnie.
współczuje ci ulamisiula, bo remont, przy małym dziecku nie jest łatwy. Ja naszczęscie weszłam na gotowe, więc miałam to szczęście, ale inne trudności miałam i też ciągle sama z dzieckiem, dzień i noc. Jak ktoś przyjdzie to chętnie daję dziecko do bawienia, bo sobie troche wtedy odpocznę. A jak mi jest naprawdę ciężko to modlę się do Boga, aby dał mi siły i zawsze mnie wysłucha.
Olo na moich kolanach trzęsie się do komputera

oj widzę że wszystkie nasz pociechy dostają trzęsawki na widok klawiatury, dlatego kupiłam mojej lence coś co przypomina klawiaturę a nią nie jest.
http://www.allegro.pl/item344856199_pia ... t_hit.html
dopiero zamówiłam, ale myślę że będą fajne, wiem że lenka jest jeszcze za mała na taką zabawkę, ale ma ona dużo guziczków, to niech sie uczy rytmu i grania, może zostanie drugim Beethovenem.
24 kwietnia mija nasza rocznica.8 lat ze sobą
NO MOJE GRATULACJE!!!!!!! :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_prezent:
nie martw się napewno twojemu mężowi nie powiemy o tym....CIIIII
Eve, jak tam twój angielski???
a policzki ma takie czerwone i rozpalone ze szok
Dominika idź, do lekarza, nie czekaj. Ja jak to czytam to mi sie przypomina Lenka, też miała takie rozpalone, gorące, czerwone policzka i strasznie się drapała, zakładałam jej łapki niedrapki, zresztą widać je na zdjęciu, tym co była w czapce mikołajowej. Ale była to wtedy zima i ona mała, to sobie ich nie zdejmowała. No z tego co piszesz, to to jest AZS (azotopowe zapalenie skóry), myślę ze spowodowane skazą, ale nie martw się, z tym można normalnie żyć, i trzeba zareagować, aby mały mógł się z tego wyleczyć. Skaza to alergia na białko mleka krowiego, a NAN to sproszkowane mleko krowie plus jakies witaminy. Wcześniej go karmiłaś piersią więc nie było problemu, ja lenke karmiłam tylko 2 tyg wiec ta skaza pojawiła się u niej szybciej. Spytaj się o Nutramigen? Powodzenia.papa

eSKa
4000 - letni staruszek

24 kwie 2008, 10:10

dlatego kupiłam mojej lence coś co przypomina klawiaturę a nią nie jest.
Gosiaperełka super to pianinko, ty to dopiero zamówiłaś czy już masz w domu, bo ciekawa jestem czy te wszystkie guziczki wydają dzwięki?? albo po nacisnieciu tego u góry zmieniają sie dzwieki na klawiaturze?

[ Dodano: 2008-04-24, 10:14 ]
Napaliłam się na te przepisy a tak naprawdę to nic ciekawego tam nie znalazłam :ico_noniewiem:
Dobra zmykam powiesić pranie, sprzątnąc co nieco i czekam bo o 11.00 koleżanka ma przyjechać na pogaduchy, a potem o 13.30 umówiłam się z inną na spacer, na szczęscie pogoda cudna :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: I znowu będzie problem co ubrać :ico_olaboga: Musze koniecznie kupic Olkowi jakiś polarek bo ta jego kurtka to mi się juz wydaje za gruba. No i przydałaby sie też taka wiatrówka jak pisała MamaZuzi. Oj wszystko dużo rzeczy by się przydało :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 10:16

:ico_zly: zeżarło mi wczoraj posta!!!

Kurczę nawet nie pamiętam, co pisałam!
Dziś mam wolne i się lenię. Nie ma wody do 14, więc nawet po śniadaniu nie pozmywane. Obiad już wczoraj zaczęłam robić. Dziś tylko zupkę zrobiłam dla Zuzi. I prasowanie czeka....

ulamisiula niezły staż :ico_brawa_01: Gratulacje!

eve81, super foteczki! Jak zadowolony Szymuś przy szufladzie!

[ Dodano: 2008-04-24, 10:18 ]
:ico_tort: Zuzia ma 7 months old, hihi...

eSKa
4000 - letni staruszek

24 kwie 2008, 10:22

Wszystkiego najlepszego dla Naszej Zuzi :ico_oczko: :ico_buziaczki_big:

GOsiaperelka , juz poczytalam o tych klawiszach i guziczkach i naprawde podoba mi się ta zabawka :-)

dobra uciekam bo 11 coraz blizej

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 kwie 2008, 10:44

Foteczki!

Zuzanek wypina dupcię w kojcu
Obrazek
Zuzia kontempluje sztukę (tudzież mamowy płaszcz...)
Obrazek
"Nowa" ulubiona zabawka Zuzi. Nawet kaczki nie są tak fajne w kąpieli jak butelka po płynie, do tego stopnia,że zabiera ją z wanienki.
Obrazek

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

24 kwie 2008, 11:02

[ Dodano: 2008-04-24, 11:06 ]
:ico_buziaczki_big: dla Zuzi.
U nas noc w miarę tylko 3 pobótki.Mały dalej co zje to zwymiotuje ale jak narazie jest spokojniejszy niż wczoraj.
Misiek znowu wrócił wczoraj o 23,30.I padł.Nawet nic nie dał rady zjeść.Dziecioł jest fajny i nie traktuje pracowników jak szef tylko jak kumoel.Razem jeździmy na imprezy.Jego młodszy syn jest 2 tygodnie młodszy od Benka ale niestety nie dosłyszy.To już drugie dziecko wśród znajomych które nie słuszy.Ale pomogłam im w dostaniu sie do Kajetan do dr.Skarżyńskiego i tam będzie mały leczony.

A co do remontu to ja nie nażekam.Lubie to robić tylko czasami jest ciężko.Teść sie ze mnie śmieje że jestem złota rączka. bo niedawno przy nim naprawiłam zabawkę, zrobiłam abażur zamiast żyrandola. teraz robie malowidła na ścianach.Poprostu juz taka jestem że umiem dużo a czego nieumiem to sie nauczę. :ico_brawa_01: Wymiana uszczelki w kranie czy klamki to też żaden problem.W domu majsterkowaniem zajmuje sie ja.Po 1 -bo nim Misiek to zrobi to mnie kur.... weźmie, znaczy sie ruski miesiąc minie
a po 2-ja zrobie to lepiej :ico_brawa_01:

A taki rysunek juz jest na ścianie prawie gotów
http://www.allegro.pl/item320720755_fot ... zatka.html została mi tylko rzeka
i gumiesie http://www.bajka-gumisie.ovh.org/ tez prawie gotowe.Tylko niebieski mi sie skończył :ico_placzek: Każdy rysunek jest na całą ścianę.

Awatar użytkownika
eve81

24 kwie 2008, 11:09

A ja chciałam wam wkleic linka z przepisami dla naszych szkrabów
http://www.gotowanie.wkl.....php?grp_prz=77
pozniej musze dokladniej przejrzec te przepisiki
Miałyście już takie spotkanie? pytam wszystkie dziewczyny? czy były jakieś spotkania tego typu?
wszystkie razem sie nie spotykałysmy
mama_zuzi i dominisia mialy juz kilka wspolnych spotkanek :-D
dopiero zamówiłam, ale myślę że będą fajne
fajnie wyglada, daj znac jak sie sprawuje jak juz bedziesz miala w domku
moj Szymon bawi sie prawdziwa stara klawiatura
a najbardziej podoba mu sie otwieranie tych nóżek od klawiatury :ico_oczko:
Eve, jak tam twój angielski???
mysle ze coraz lepiej, ale wyjdzie w praniu jak juz bede musiala cos zalatwiac
ale z kursu jestem bardzo zadowolona, przydaloby sie dluzej chodzic
polecam wam ta metode Callana, naprawde mozna szybko sie nauczyc:)
Dobra zmykam powiesić pranie, sprzątnąc co nieco i czekam bo o 11.00 koleżanka ma przyjechać na pogaduchy, a potem o 13.30 umówiłam się z inną na spacer, na szczęscie pogoda cudna :ico_brawa_01:
to widze ze intensywny dzionek Cie czeka, super ja takie lubie
wyslalam M na spacerek z Szymciem a jak wroca to musze sie zbierac na te cwiczenia
dobrze ze juz ostatnie :ico_sorki:
No i przydałaby sie też taka wiatrówka jak pisała MamaZuzi.
a ja wygrzebałam taka super wiatrowke dla Szymcia co mu moja siostra z Anglii przywiozla, dobrze ze nie kupowalam bo juz sie w sklepach rozgladalam za czyms cienkim na spacerek...
a u nas w sloncu 35st :ico_szoking:

WSZYSTKIEGO NAJ DLA ZUZINKI :ico_buziaczki_big:

Kocura Bura, super fotki, najbardziej podoba mi sie ta pierwsza w kojcu
i jak Zuzia juz wysoko dupke podnosi :ico_brawa_01:
a Szymon tez lubi sie bawic butelkami z szamponow itp. :-D

ulamisiula

24 kwie 2008, 11:16

A jeszcze małe pytanko do mam chłopaków?:
Czy ściagacie napletek.Ja znam dwie wersje i nie wiem czy ściągać czy nie.

Awatar użytkownika
eve81

24 kwie 2008, 11:35

ulamisiula, ja sciagam, bo Szymciowi zaczal sie ten otworek zmniejszac i lekarka kazala naciagac :ico_noniewiem:

eska jak sprawuje sie ten blender co kupilas na allegro?? jestes zadowolona?
bo ja chyba bede musiala kupic cos takiego przed wyjazdem do UK
tylko chcialabym zeby dobrze miksowal :ico_sorki:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”