Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

26 kwie 2008, 21:53

Byłyśmy dziś w parku, super pogoda, zrobiłyśmy tyyyyylllleeee kilometrów:) a oto fotki:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

eSKa
4000 - letni staruszek

26 kwie 2008, 22:21

Sliczne kobietki na tych zdjęciach, a Lenka jaka rózowiutka dama :ico_brawa_01:

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

27 kwie 2008, 08:12

Czesc dziewczynki

długo mnie nie było, przepraszam :ico_sorki:

Już się tłumacze, najpierw przygotowania do chrzcin a teraz misio jest chory, ma zapalenie gardła i ucha, bierze antybiotyk. W ogóle to jest marudny bo mu ida zabki, wyszły mu juz jedynki na górze i na dole. tak wiec ma 4 zabki a za nimi peza dwójeczki wiec mam marude.

Misio ostatnio bardzo goraczkowal i wszyscy mi mowili ze od zebów, ale przezorna mamusia popedzila do lekarza no i antybiotyk i kropelki do uszu.

Po chrzcinach super, michałek usnal na kazaniu i nie obudził sie nawet jak mu ksiadz woda główke polał ;)

A ja mam problem w pracy, coraz mniej dzieci i coraz mniej godzin, no i wiecie ze dlatego robiłam podyplomówke i z tego co ostatnio słysze to mam nie miec nawet 18 godzin, jestem taka zla, bo tak sie meczylam zeby wysiedziec na tej uczelni i po co ... a moglam lezec z nozkami do gory i miec w nosie to wszystko.

U nas - mezus i ja - całkiem całkiem. Wczoraj mily prysznic razem i przytulanko :-D

No dobra a teraz zdjatka z chrzcin i nie tylko :ico_oczko:
Nie mam za wielu z kosciola bo nie mial kto nam ich robic, no coz jakos to przezyłam.

to nasza rodzinka
Obrazek

a to z chrzesnymi- mój brat i siostra meza
Obrazek

a tak wygladałem :)
Obrazek

no cóż, taki już jestem :-D
Obrazek

a to torcik , pyszny czestujcie się :)
Obrazek

Gosia super wygladacie z lenka, sliczne kobietki :ico_brawa_01:

Kicia jak bedzie mial bardzo duza goraczke to nie czekaj jak ja tylko sprawdz u lekarza, ja glupia baba i tak za dlugo sluchalam mojej mamy i tesciowej az w koncu pobieglam do lekarza i dobrze zrobilam.

Reszty nie pamiteam co pisalyscie, sorki :ico_sorki:
Ale .... goraco pozdrawiam, korzystajcie z pieknej pogody, ja nie moge isc na spacerek z misiem, bo boje sie ze gorzej sie rozchoruje.

pozdrawiamy :-D

[ Dodano: 2008-04-27, 08:14 ]
a tak wogole to dziwnie mi sie te zdjecia pokazaly, mialy byc duze a nie sa :ico_olaboga:

a to zabki misia
Obrazek

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

27 kwie 2008, 11:37

Hej dziewczynki u nas nocka dziś podobna jak wczoraj może troszkę lepsza.Teraz Kacper odsypia a ja nie mogłam coś usnąć.W nocy wydawało mi się ze Kacperek miał gorączkę bo taka ciepła główka ale zmierzyłam temperaturę jak wstał to miał 37,2.Ale katarek go męczy jakoś walczymy,jeśli by dostał temperatury to byśmy się wybrali do lekarza znów,ale liczę że syropek i kropelki i maść majerankowa pomogą nawet wczoraj zrobiłam mu rosołek ze skrzydełka z ryżem.

Gosiaperełka śliczne zdjęcia,Lenka piękna,ty tez niczego sobie kobitka jesteś :-D I strasznie spodobało mi się to zdjęcie ostatnie na tle tego drzewka ja studiuję biologie i od razu zaczęłam rozmyślać co to za drzewko taka mała schiza :-D :-D hehe.

Ewasiek ja właśnie dziś o Tobie myślałam że dawno sie nie odzywałaś,biedny Misio,jego tez często coś łapie co?Śliczne zdjęcia,Michałek taki elegant,super.A torcikiem sie poczęstuję bo chodzi za mną coś słodkiego :-D no i gratulacje 4 ząbków :ico_brawa_01: szybciutko mu wychodzą.
A ja mam problem w pracy, coraz mniej dzieci
A u nas to w przedszkolach miejsc brak dla dzieci w każdym przedszkolu to po 45 dzieci odrzucają.

Eska Ł nie zawsze tak późno wraca z pracy,wczoraj był jeszcze u rodziców pomagał coś tam robić.Eska udanego wypadu na basen,ja popytałam znajomych to tez chodzą na ten zwykły basen z wodą chlorowana,ja tez już myślę żeby sie wybrać.Tylko zastanawiam sie czy zmieszczę się w kostium kąpielowy :ico_noniewiem:

My tez szykujemy się dziś na spacer to może jakieś zdjątka porobię :-D Kacper śpi już ponad 2,5 godziny :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-04-27, 11:40 ]
a jeszcze chciałam napisać ze wszystkie dzieciaczki wrześniowe to tak fajnie na zdjęciach wychodzą ze tylko oglądać i podziwiać i aż się buźka sama do nich śmieje,wszystkie uśmiechnięte co nie??

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2008, 12:08

I ja sie witam :-)

Gosia, ladniusia Lena :-) Jaka ma ladna czapeczke :-) a ty masz swietny bezrekawnik tzn, ten swterek z krotkim, bardzo lubie taki styl :-)
Ewasiek, biedny Misio, zycze mu duzo zdrowka a mamusi duuuzo cierpliwosci.... No i fajnie ze miedzy Toba a mezem tak fajnie jest... Wspolny prysznic... suuuper :-) Musialo sie dziac ;-) :-D A na zdjatkach Michalek taki elegancik, no sliczny po prostu :-)

Kicia, co tu mowisz ze sie w kostium nie zmiescisz, przeciez na zdjatkach to ty chudzinka jestes! :ico_olaboga: Juz dawno to zauwazylam wiec prosze bez takich tekstow :-) No chyba ze przed ciaza wazylas ze 45 kg to rozumiem :-D
Kacperek dostał katarku
nienawidze kataru u malych dzieci. Niby nic takiego i wiadomo nic sie w sumie z tym nie zrobi, musi samo minac ale tak umeczy ze szok :ico_szoking: Nell juz sie konczy ale tez przerabialam niejedzenie i pobudki w nocy z powodu zatkanego noska... :ico_olaboga: A dajesz mu 2 razy dziennie kropelki na odetkanie noska, wiem ze mozna tylko 5 dni pod rzad uzywac ale lepsze to niz nic :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2008, 14:15

Cześć!
ewasiek, no jesteś wreszcie! Biedniutki Michałek, niech szybciutko zdrowieje! I gratuluję kolejnych ząbków- ślicznie wygląda! I na tych zdjęciach z chrzcin, super!

Kicia10, ja piszę jeszcze z dziewczynami z rocznika `80 i jedna z nich pisała nam jak to jej synek strasznie się rozchorował i gorączka i inne paskudztwa, wylazł ząbek i wszystko zniknęło. U Was pewno też tak będzie, ale dla własnego spokoju, jak pisze ewasiek, wybierz się do lekarza.

Ja też mam zamiar kupić Zuzance kremik Nivea z filtrem. Ale oni mają chyba tylko jeden dla takich maluchów, więc nie ma wyboru filtrów, czy mi się tylko wydaje? Mogłam dziś kupić, ale oczywiście skleroza...

Cieplutko u nas i sama nie wiem jak mam Zuzę ubierać. Niby cieplutko,ale czasem zawieje, ale chyba taki wiaterek przy takiej temp. nie jest bardzo groźny? A nie chcę jej przegrzewać. Mnie też się nie uśmiecha chodzenie w kurtce, to po co dziecko tak ubierać....

Byliśmy wczoraj w Wieliczce. Zuza to ma tam spanie :ico_olaboga: Pół dnia wczoraj przespała na polku, bo teściowa ją woziła.

Właśnie sobie ciasteczka zjadłam. Teściowa kupiła w Biedronce takie z ziaren- słonecznik, sezam, rodzynki, posklejane miodem i sprażone (zero mąki i cukru). Jak lubicie coś takiego to polecam.

Gosiu ale piękne te foteczki ze spacerku :ico_brawa_01:
I super to pianinko Lenki! Proszę Cię wklej jeszcze raz link, bo chyba kupimy takie Zuzance!

Powiem Wam,że to duży plus, że nasze dzieciaczki urodziły się jesienią, bo teraz rosną razem z wiosną i tyle im można pokazać. I takie ciekawe świata. Nieciekawą zimę przezimowały, a teraz można podbijać świat.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2008, 18:34

Kocurka masz racje z ta pogoda, ja tez uwazam ze pokazywanie dziecku wiosny w tym wieku ma mnostwo uroku :-) Siedza takie malezstwa, buzke rozdziawia i podziwiaja przyrode :-D

Ja znalazlam takie mleczko na slonce Nivea:

http://www.nivea.pl/products/show/9107
oraz takie:

http://www.nivea.pl/products/show/9106

Krem fajny na buzke , ale na cale cialko to mleczko bardziej wydajne :-)

Mezu z Nell i zuzia poszli na spacerek, a ja odpoczywam. Glupia chcialam "tylko" posprzatac w zabawkach zuzi... skonczylo sie na tym ze zrobilam tam generalke, zabawki ktorymi juz sie nie bawi do workow i do piwnicy, scieranie wszedzie kurzu, ukladanie od zera na polkach, nawet okna przejechalam :ico_puknij: w niedziele.... Aaa, dobrze ze Szwedzi to tacy malo religijni sa :-D Ale sie ciesze bo za 2 tyg. robimy Zuzi urodziny to juz mam z glowy takie dokladne sprzatanko :-)

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

27 kwie 2008, 19:05

Ale cicho dziś na forum :-D

chyba wszyscy wyruszyli na spacerki.

my troszke zdjatek ze spacerku

Obrazek

z mamusią :)
Obrazek

z tatusiem
Obrazek

i na bunkrze ;)
Obrazek

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2008, 19:54

Ewa, ale super mieliscie pogode :ico_brawa_01: krotki rekaw :ico_szoking: Na tym zdjatku z Toba to Misiu wyszedl jakby mial z roczek :ico_szoking: :-)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2008, 20:05

ewasiek, super zdjątka :ico_brawa_01: Pogoda cudna, ja jestem zachwycona! No, a Misio już całkiem niedługo skończy roczek :ico_oczko:
mama_zuzi1980, za dwa tygodnie urodzinki Zuzi, a Nelcia też niedługo zdmuchnie świeczuszkę!
Dzisiaj to chyba z "tysiąc" kobitek w ciąży widziałam!!! I zazdroszczę im... :ico_wstydzioch: Fajnie było być w ciąży :-)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”