eSKa
4000 - letni staruszek

27 kwie 2008, 20:48

Ja w skrócie bo padam z nóg po dzisiejszym dniu, aż mnie trzęsie jak pomyśle że jutro do pracy, takie słoneczne dni są fantastyczne.

My rano w kościólku a po obiedzie pojechaliśmy na basen i było super. Dla Olka największą frajdą były ... prysznice :-D basen, jacuzzi nie zrobiły na nim takeigo wrażenia jak woda prysznicowa którą próbował chwycić łapkami :ico_oczko:
Po basenie w samochodzie dostal mleko i padł.
Później znajomi zaprosili nas na kiełbaske z grilla i wróciliśmy do domu na kąpanie. Cały dzien poza domem, kiedyś myślałam że z dzieckiem takie całodniowe wypady nie są możliwe a teraz wiem że wszystko da się zrobić , trzeba tylko chcieć :ico_brawa_01: Dobra to juz wysylam na wypadek gdyby chcialo mi zeżreć tego posta
c.d.n.

[ Dodano: 2008-04-27, 20:57 ]
"tysiąc" kobitek w ciąży widziałam!!! I zazdroszczę im... Fajnie było być w ciąży
Popieram popieram, ja teraz codziennie oglądam bo kuzynka za płotem jest w ciązy, mam nadzieje że mi się nie zachce :-D

Ciasteczka biedronkowe o których pisała Kocurka ja też polecam, są pyszniutkie, namiętnie kupujemy z mężęm.

Ewasiek no nareszcie jestes :ico_brawa_01:
Ale Michaś poleciał z tymi ząbkami :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Tylko szkoda że to zapalenie się przyplątało, jednak trzeba być czujnym i nie wolno wszystkiego zwalać na zęby. Ja mam nadzieje że po tym dzisiejszym basenie Olka żadne choróbsko nei dopadnie :ico_noniewiem:
No ifotki z chrzcin świetne, Michałek jaki elegant, bomba! Ze spacerku też takie słoneczne no przy takiej pogodzie to aż chce się życ.

Mamo Zuzi ty to sobie strzeliłaś niedzielke :-D Ale masz przynajmniej komfort psychiczny że część sprzątania z głowy. Emulsja do opalania faktycznie bardziej wydajna i na Chorwacje ta 50 to chyba tak w sam raz, takie maluchy na opalanie mają czas a poza tym nawet przy nr 50 to i tak coś tam opalenizny będzie.

Musze doczytać co tam jeszcze pisałyście

[ Dodano: 2008-04-27, 21:03 ]
Kicia biedny Kacperek nadal się męczy :( Ciężko jest jak dziecku coś dolega :ico_placzek:

Kocurka mnie też sie bardzo podoba to pianinko i ciągle się zastanawiam nad kupnem, ale teraz w pierwszeństwie jest krzesełko do karmienia, bo dziś przy jedzeniu Olo fiknął by koziołka z kanapy, na szczęście mąż zdążył go chwycić :ico_olaboga:

Jak programik nie będzie robił probelmów to wkleje wam fotki z basenu

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2008, 21:24

Dzisiaj to chyba z "tysiąc" kobitek w ciąży widziałam!!! I zazdroszczę im... Fajnie było być w ciąży
no zazdroszcze takich wspomnien, ja tam nie za bardzo wspominam ani 1 ciaze ani 2. _No po prostu bez zadnego sentymentu :ico_olaboga: Wiec ja juz ciaza :ico_nienie: a juz porod to w ogloe :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :-D
Ale trzymam kciuki za Kocurke i Eske :-D
kiedyś myślałam że z dzieckiem takie całodniowe wypady nie są możliwe a teraz wiem że wszystko da się zrobić
dokladnie, nam tez nigdy dziecko nie przeszkodzilo w naszych planach :-D Kwestia organizacji :-)
jak woda prysznicowa którą próbował chwycić łapkami
Nell tez uwilbia wode z prysznica. My ja juz z ponad miesiac kapiemy w duzej wannie i we wstawionym do niej lezakiem, na ktorym dama lezy :-) I lapie wtedy wode jak ja polewamy :-)
ale teraz w pierwszeństwie jest krzesełko do karmienia, bo dziś przy jedzeniu Olo fiknął by koziołka z kanapy, na szczęście mąż zdążył go chwycić
oj, dobrze ze tak sie to skonczylo.
a poza tym nawet przy nr 50 to i tak coś tam opalenizny będzie.
jasne ze bedzie i to jaka!
Jak programik nie będzie robił probelmów to wkleje wam fotki z basenu
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

eSKa
4000 - letni staruszek

27 kwie 2008, 21:28

Foteczki

na ogródku
Obrazek

w męskim gronie
Obrazek

z mamą na pleckach
Obrazek

i na brzuszku
Obrazek

wykończony
Obrazek

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2008, 22:06

eSKa, no to pięknie wymęczyliście Syneczka :-D Super fotki, chyba wszystkie dzieciaczki lubią wodę. My Zuzankę dalej kąpiemy w wanience, ale już bez tej foczki, bo sobie sama siedzi i chlapie :-) A ostatnio ma wielką radochę, bo robimy jej bąble zwykłą rurką (taką do soków), śmieje się bardzo :ico_haha_02:

eSKa, łączę się w bólu- ja też do pracy jutro :ico_placzek:
Ale w środę jestem do 13 i mam bardzo długi weeknd :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

27 kwie 2008, 22:38

Witajcie w niedzielke wieczor :)

Mamo Zuzi to ja poprosze o ta liste produktow alergizujacych :) Jutro jade do apteki po mleczko, bo w sobote nie bylo w naszej aptece. W sumie tak sie zastanawiam, nie wiem czy to dobry pomysl, czy kupowac tutaj Nutramigen 1 czy sprowadzac sobie z Polski Nutramigen 2, cenowo nawet wyszlo by taniej... Mama Krzyska zalatwilaby mi recepte... Tez Ci sie zachcialo dzisiaj z porzadkami, ja robilam wczoraj ale takie wieksze zostawiam na srode bo w czwartek przyjezdzaja siostry K. bardzo sie ciesze, w koncu jakies babskie towarzycho i znajac zycie to bede miec megaaaaa kaca :-D

Ulamisiula superancka ta sciana, nie wiedzialam ze masz taki talent, bo to ze jestes artystka to sprawa wiadoma, ale ze w tej dziedzinie to pojecia nie mialam :-D

Gosiaperelka super foteczki, obie jestescie laseczki ze ho ho :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Ewasiek Twoje zdjateczka tez bomba, Michalek jest bardzo ale to bardzo do Ciebie podobny i swietne ma te zebiska! Niech szybciutko wraca do zdrowka

eSKa Lasencjo Moja! Foteczki super :ico_brawa_01: A jaka jest mniej wiecej temperatura wody na takim baseniku?? Olusiowi nie bylo zimno?? Bo ja kojarze z takiego normalnego basenu pierwszy "szok" po wejsciu do wody... Jakos zawsze troszke zimna sie mi wydawala. Mnie tez kusi basen ale boje sie ze wzgledu na skore Jasia. Chyba na pocztek wybirzemy sie na taki basenik dla bobaskow :)

Kicia strasznie mi zal Kacperka, ale zobaczysz ze zaniedlugo mu minie!

Kocura ja tez mysle ze fajnie byc w ciazy, ale jakos porod to tak nie za mile wspominam... Ja mam w sobie cos takiego o czym wspominala Mama Zuzi podczas naszych ploteczek- instynkt suczki :-D Ze po prostu czasami sie mi zachciewa, dlatego zebralam sie w sobie i obiecalam ze do dwoch tygodni przejde sie do doktorka bo ostatnio ten instynkt sie odzywa i niech mi cos da zeby zapobiec... A przy okazji jakies badanka bo ostatnio jestem taka spiaca ze szok...

A u nas??
Moja Zosiunia nadal w szpitalu, przedwczoraj wymiotowala 15 razy, wczoraj i dzis biegunka, ciagle jakies badania, kroplowki i caly ten urok szpitalny. Biedna moja :ico_placzek: Ona ma 1,5 roku i wazy niecale 10 kilo :ico_olaboga:
Jasiek super grzeczny ostatnio, chyba na dobre zrezygnowal z porannego jedzonka, spi bez przerwy od 22 do 10, potem wyglupiamy sie w lozeczku i jedzonko jest dopiero o 10.30. mam nadzieje ze tak juz zostanie... Kurcze nie moge znalezc takiej ulotki co mi przyslali z Nestle i nie wiem czy kaszka pszenna ma mleczko w sobie czy nie, a pudelko wywalilam...
K. mial dzisiaj zebranie z pracownikami, siedzieli cale popoludnie, nie chcialam im przeszkadzac wiec siedzialam z Jasiem w sypialni, 11 chlopa w domu fajnie :-D

Ok, zmykam do lozia...

Zazdroszcze tylko pogody, bo u nas po fali "upalow" powrocila jesien, deszcz, wiatr i ogolnie beznadzieja

Kolorowych snow!

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

27 kwie 2008, 22:43

Witajcie, Ewasiek miło Cię widzieć, jak tak zobaczyłam twoje maleństwo to stwierdziłam, że wypisz wymaluj mamusia. Fotki ekstra, przy tobie Michaś rzeczywiście wygląda jaby miał roczek,ale tylko przy mamusi, bo ewasiek jest po prostu drobniutką kobietką, a na zdjęciu z tatusiem już tak tego się nie odczuwa.
mama_zuzi1980, ty to masz power'a. Ja dziś leniuchowałam, miałam wyjątkowo pobódkę o 5, bo Lena się już wyspała. Zreszta jak trzeba to też sprzątam czasami w niedziele, bo wiadomo z małym dzieckiem jest ciężko, czasami trzeba chwytac odpowiedni moment. No ale okien to bym nie myła w niedziele.
Eska super zdjęcia, Olo taki dzielny, a ty widzę że nieźle opalona jesteś, taką masz karnację czy chodzisz na solarkę? Na jednym zdjęciu jest twój mąż, a drugi pan??? cyżby to twój brat, który ma takie wzięcie? Noi widzę że olo ma już fotelik, taki dla starszych dzieci, ja jeszcze wożę lenkę w tym do 13.

[ Dodano: 2008-04-27, 23:18 ]
http://www.allegro.pl/item348230803_pia ... _hit_.html
a oto link to tych organków.

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

27 kwie 2008, 23:28

ale już bez tej foczki, bo sobie sama siedzi i chlapie
kurcze, moze i my posadzimy juz NEll ? Ale chyba najpierw kupimy taka gume na dno...
to ja poprosze o ta liste produktow alergizujacych :)
jutro bedzie lista :-)
czy sprowadzac sobie z Polski Nutramigen 2, cenowo nawet wyszlo by taniej... Mama Krzyska zalatwilaby mi recepte...
jak masz okazje miec z Polski to ja bym wziela. W koncu te nasze maluszki nie jedza tak duzo tego mleka wiec na dlugo ci starczy.
bardzo sie ciesze, w koncu jakies babskie towarzycho i znajac zycie to bede miec megaaaaa kaca
no to ja sie ciesze razem z Toba :-) jak te siostry takie poczucie humoru maja jak K. no to super :-D
podczas naszych ploteczek- instynkt suczki
hahaha, ale to zabrzmialo :-D to sobie dziewczyny o nas polysla :-D :-D :-D
Moja Zosiunia nadal w szpitalu, przedwczoraj wymiotowala 15 razy, wczoraj i dzis biegunka, ciagle jakies badania, kroplowki i caly ten urok szpitalny. Biedna moja Ona ma 1,5 roku i wazy niecale 10 kilo
:ico_olaboga: a co zdiagnozowali lekarze? czy to reakcja na szczepionke czy wlasciwie co innego'*???
spi bez przerwy od 22 do 10
ty to masz zloto a nie ziecko :-)
czy kaszka pszenna ma mleczko w sobie czy nie,
jesli mamy podobne kaszki, z Nestle , to w mojej jest....
bo u nas po fali "upalow" powrocila jesien, deszcz, wiatr i ogolnie beznadzieja
no to pewnie teraz do nas idzie ta super pogodynka :-(
No ale okien to bym nie myła w niedziele.
noo, Od Zuzi pokoju okna wychodza na balkon wiec spoko... A poza tym tu sie nauczylam zyc wg zasady "wszystko co pasuje mi jest ok" i w nosie mam co inni powiedza. Tu nawet sasiadow sie nie zna wiec specjalnie na opinii czyjejs mi nie zalezy. :-)
a ty widzę że nieźle opalona jesteś, taką masz karnację czy chodzisz na solarkę?
no wlasnie :-) tez mi to chodzi po glowie :-)

[ Dodano: 2008-04-27, 23:29 ]
sorki za bledy literowe :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

27 kwie 2008, 23:34

Kicia, i jakie to drzewo, bo ja stawiam na czereśnie, ale nie jestem pewna. Przykro mi że Kacperek tak ciągle choruje, ale zobaczysz, będzie lato to wszystko mu przejdzie i bedzie dobrze.
Ja tak jak mamazuzi, mam obiekcje co do kolejnej ciąży, pewnie jak spotkam odpowiedniego faceta to tak jak mamazuzi czy agnieszka bede chciała mieć kolejne dziecko, ale dwa razy się zastanowię zanim podejmę taką decyzję. Mój stan fizyczny był doskonały, ale psychiczny w drugiej połowie ciąży był straszny. Nie wyobrażacie sobie jak ja się czułam. Spodziewałam sie dziecka i patrzyłam jak mnie mąż ciągle zdradza i oszukuje. Wiele razy chciałam skończyć z sobą, ale tylko Lence zawdzięczam życie, to ona mnie uchroniła od tej głupoty. To dzieki niej żyję, i teraz tu piszę z wami. Dlatego ją tak bardzo kocham, boję się ze za bardzo. Nie chcę być toksyczną matką, chcę abyśmy były sobie bliskie i aby była zawsze moim oparciem w trudnych chwilach.
UUUCH ale zawiało smutkiem, sorki ale to jeszcze wraca, jak bumerang. Może się kiedyś zgubi w drodze powrotnej i nie wróci już do mnie.

[ Dodano: 2008-04-27, 23:48 ]
Aha Dominika, ja mysle ze lepiej juz Nutramigen 2 z polski, mi 8 puszek starcza na 1.5m-ca. Żal mi Jasia, bo wiem jak teraz musi wyglądać jego twarzyczka. Jak będziesz załatwiała receptę na mleko, to może niech twoja mama poprosi też lekarza, aby wypisał receptę na maść robioną do tego celu, ona jest ponoć powszechnie stosowana. Lena ma ją, jest taka tłusta koloru żółtego, smaruję nią jak coś jej wyjdzie i za kilka godzin znów ma ładną buźkę.

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

28 kwie 2008, 07:12

czesc dziewczynki
chyba ja dzis pierwsza.
To dzieki niej żyję, i teraz tu piszę z wami. Dlatego ją tak bardzo kocham, boję się ze za bardzo. Nie chcę być toksyczną matką, chcę abyśmy były sobie bliskie i aby była zawsze moim oparciem w trudnych chwilach.
Gosia jestes wspaniala mama i tak bedziesz a to ze sie boisz tego jaka bedziesz to chyba nie tylko ty, bo ja tez czasami o tym mysle. I wiesz to chyba normalne jak sie jest mama :-D

U nas nocka tak a jak wszystkie ostatnio czyli przerywana placzem misia.
Ma jakies czerwone drobne plamki na ciałku, musze leciec z tym do lekarza, niech mi powie co to jest, moze to od antybiotyku, bo ja mu nic nowego nie wprowadzalam.

A wogole to moje dziecko ma strajk na mleko, nie chce go pic, musze podstepem, jak zasypia mu je dawac no i zjada 120-170 to juz max co chce zjesc. juz sama nie wiem dlaczego. pocieszam sie tym ze chociaz danonki je.

no a ja znow do pracy, ciezko sie pracuje z dzieciakami jak taka ladna pogoda jest. :-D

pozdrawiamy

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

28 kwie 2008, 09:55

dzieki dziewczynki za pochwałe fotek :-D

Dominisia ja mysle zebys jednak najpierw kupila ten Nutramigen 1 i sprobowala dac Jasiowi, zobaczysz czy zaakceptuje to mleczko, jesli tak to wtedy mozesz zamowic sobie w PL ten numer 2 a jesli np. mu nie podpasuje to zawsze mozesz poprosic tesciowa zeby przepisala recepte na jakies inne mleczko dla alergikow, czytalam w necie ze niekiedy dzieci po prostu jedno mleko akceptuja a inne nie :ico_noniewiem:
daj znac czy skora Jasia sie po zmianie mleczka poprawia.

Kicia musze w koncu zakupic jakas rybke na obiadek dla Szymcia, na razie je takie standardowe, wczoraj buraczki a dzisiaj jarzynowa z ryżem...

eska fotki z basenu czadowe!!! az sama zapragnelam sie popluskac z Szymciem..heh
tylko pisz nam tutaj: to byl basen taki zwykly dla dorosłych?? jaka temp. wody? nie bylo małemu zimno?
i mnie tez sie podoba Twoj dywan, mam cos podobnego w lazience, takie dlugie kudelki super sprawa bo wystarczy strzepnac i wyglada jak nowy :ico_oczko:

Kocura Bura super ze zakupki udane, a foteczki w kiecuszkach koniecznie wklejaj dla kolezanek z TT :-D

gosiaperelka super foteczki, Lena jest po prostu śliczna :ico_brawa_01: widze ze tez ma duuuuzo zabawek co fotka to zajeta inna :-)
tez sie ciesze ze spotkanka :ico_brawa_01:

Justyna_Bochnia baw sie dobrze. PAMIETAMY O TOBIE!!!
A wiecie ten katar to taki bardzo wodnisty to chyba tak przy alergii jest co?
Szymon tez taki mial wlasnie i ja mysle ze to bardziej katar wirusowy, zapuszczalam mu kropelki i wode morska i jest juz duzo lepiej :ico_brawa_01:

ewasiek super elegant ten Twoj synek, widzialam juz wczesniej fotki na naszej-klasie
super mial ten garniturek :ico_brawa_01:

cdn...

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”