Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2008, 19:41

z przeczuc jakie mam to mysle,ze pierwsza jednak bedzie felicity a po niej prawie rowno ty MOniczko z Zulcia do porodu
Emilko ja to chyba tak szybko nie urodzę :ico_oczko: Zobaczymy co jutro powie moja dr.Brzuch mnie wcale nie boli,czasem mam takie napinanie,ale to już od dawna,więc raczej pod uwagę tego nie biorę.I w dodatku brzuch mam jeszcze bardzo wysoko,czuję jak Jula wypina pupcię w moje żebra.Chociaż mam cichą nadzieję,że Twoje przeczucie się sprawdzi.
A co do bóli plecków,to mnie pomaga,jak sobie podusię podłożę.
wiec od jakiegos tygodnia staram sie rozciagac sama krocze-czytalam kiedys w necie porady poloznych itd i tam bylo napisane,zeby jakis miesiac a nawet 2 przed wkladac palec do pochwy i naciagac w strone odbytu,po tyg wkladac 2 palce i tak w miare uplywu czasu dochodzi sie do calej dloni-ponoc
nie wiem czy to poskutkuje,ale ja staram sie choc raz dziennie zrobic takie rozciaganie :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
Hm,faktycznie takie rozciąganie jest dobre.Muszę spróbować,bo boję się,że znowu cała popękam.Ja w ogóle boję się porodu,a jeszcze bardziej połogu w pierwszych dniach.No,ale trzeba myśleć pozytywnie.

[ Dodano: 2008-04-29, 19:44 ]
A tak poza tym,to ogólnie czuję się kiepsko,tzn. nic mnie nie boli,ale jakaś taka zmulona chodzę,nawet spałam w dzień,co mi się raczej nie zdarza.Ale co się dziwić,jak pogoda brzydka i deszcz przelotnie popaduje.Najchętniej to bym z łóżka nie wychodziła.

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

29 kwie 2008, 19:51

Emilko ja to chyba tak szybko nie urodzę :ico_oczko: Zobaczymy co jutro powie moja dr.Brzuch mnie wcale nie boli,czasem mam takie napinanie,ale to już od dawna,więc raczej pod uwagę tego nie biorę.
-oj powiem ci Zulciu,ze takie samopoczucie bez objaw prawie zadnych moze byc zludne,jeszcze bedzie tak,ze nas wszyskie zaskoczysz i pierwsza urodzisz :-D
a te z nas stekajace beda sie jeszcze turlac hehe :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2008, 19:51

Hej,gdzie się podziewacie Kuleczki?

[ Dodano: 2008-04-29, 19:54 ]
-oj powiem ci Zulciu,ze takie samopoczucie bez objaw prawie zadnych moze byc zludne,jeszcze bedzie tak,ze nas wszyskie zaskoczysz i pierwsza urodzisz :-D
:-D Nie mam pojęcia.Ale wszystko się może zdarzyć :ico_oczko: Moja mama codziennie dzwoni z pyt."Jak się czujesz",a ja jej codziennie odpowiadam,że bardzo dobrze :ico_haha_02: Bo tak jest.
I mam do Was pytanko?Czy Wam też leci jakaś wydzielina?Mi leci taka gęsta,żółtawa,ale w ogóle bez zapachu.Od jakiś 2 tyg. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

29 kwie 2008, 19:54

A wiec Kochane moje jestem wrocilam,
KTG w porzadku maly brykal ze ho ho :ico_haha_02:
Rozwarcie na opuszek (albo raczej jego brak) Szyjka skrocona o centymetr i nic nie zapowiada zeby Kacperek mial sie pojawic w najblizszym czasie na swiecie :ico_noniewiem:
Gin powiedziala ze mam sie tym nie sugerowac bo rownie dobrze jutro moge zaczac rodzic :ico_haha_02: , jej zalecenia to jak najwiecej chodzic, ruszac sie i jeszcze raz ruszac sie to jedynie moze przyspieszyc! Maly jest glowa w dol choc w kanal sie jeszcze nie wstawil :ico_noniewiem: Nastepna wizyte mamy za dwa tygodnie niecale- 9 maja wiec zobaczymy czy cos sie rozwinie :ico_haha_02:
Acha pani doktor stwierdzila ze Kacperek jest nie duzym dzidziusiem, szacowana waga w dniu porodu 3800-4200 :ico_haha_01: Jego obwod glowki na dzien dzisiejszy 9.8mm

Emilko ale te specyfiki to nie po to zeby przyspieszyc porod ,choc u niektorych moga tak zadzialac tylko po to wlasnie zeby tam w srodku bylo wszystko bardziej rozluznione i rozciagliwe! Ja tez stosuje masazyk cipulki juz od 2 miesiecy tylko ze ja pozostaje na masowaniu przez 5 minut wewnetrznej i zewnetrznej strony palcem wskazujacym i kciukiem i potem rozciaganie az zaszczypie!Do tego mam specjalny olejek ktory ma wlasnie tam jakies witaminki naturalne ktore uelastyczniaja skore! Mam nadzieje ze pomoze bo tez sie boje!

[ Dodano: 2008-04-29, 19:56 ]
Dokladnie u mnie sie to zapowiada :ico_haha_01: Tysiace objawow tylko fakty sa inne :ico_haha_01: I Kacperek wcale nie chce juz do nas dolaczyc :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2008, 19:58

Acha pani doktor stwierdzila ze Kacperek jest nie duzym dzidziusiem, szacowana waga w dniu porodu 3800-4200 :ico_haha_01:
To nie dużo?Moja Zuza miała 3400.Cieszę się,że u Ciebie i Kacperka wszystko w porządku :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

29 kwie 2008, 19:59

Czy Wam też leci jakaś wydzielina?Mi leci taka gęsta,żółtawa,ale w ogóle bez zapachu.Od jakiś 2 tyg. :ico_noniewiem:
Mi tez leci tylko ze moze bardziej mleczna ale to tez normalne :-) Juz pytalam poloznej :-) Och ta moja ciekawosc :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2008, 20:01

Ewelinko u mnie nie ma objawów,ale miałam taką samą sytuację jak Ty,tzn,szyjka miękka i rozwarcie na palec.I też mi gin powiedział(21.04),że mogę dotrzymać spokojnie terminu,albo urodzić za 2 godz.Tak,że z tym nie ma reguły.

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

29 kwie 2008, 20:01

To nie dużo?Moja Zuza miała 3400
No wlasnie Zulciu jak dla mnie to tez duzo! Ale pani doktor uwaza ze malo wiec nie wiem jakie dla niej to sa duze dzieci :ico_haha_01: Tym bardziej ze cala ciaze mowila mi ze Kacperek jest duzo mniejszy niz inne dziec w jego wieku :-)

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 kwie 2008, 20:02

Mi tez leci tylko ze moze bardziej mleczna ale to tez normalne :-) Juz pytalam poloznej :-) Och ta moja ciekawosc :ico_haha_01:
Acha,to dobrze,że to normalne,to już się nie martwię.Dzięki :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-04-29, 20:03 ]
Tym bardziej ze cala ciaze mowila mi ze Kacperek jest duzo mniejszy niz inne dziec w jego wieku :-)
To w takim razie szybko nadrobił :-D ,bo jest większy od mojej Julii.

Awatar użytkownika
Ewelina83
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

29 kwie 2008, 20:04

Ewelinko u mnie nie ma objawów,ale miałam taką samą sytuację jak Ty,tzn,szyjka miękka i rozwarcie na palec.I też mi gin powiedział(21.04),że mogę dotrzymać spokojnie terminu,albo urodzić za 2 godz.Tak,że z tym nie ma reguły.
No wlasnie wiec ja juz tez sie lepiej nie zastanawiam juz nad tymi moimi objawami tylko spokojnie zaczne czekac :ico_haha_01: jak mi sie to uda hi hi.. :ico_haha_02:
W koncu moj mezus powiedzial ze Kacperek bedzie w czerwcu :-) i chyba te jego rokowania sie sprawdza :ico_haha_02:
Tak wiec Czekamy.....

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”