Awatar użytkownika
murdemille
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

30 kwie 2008, 14:24

ja się dołączę do wątku, Marta26 widzę że córka może być moją imienniczką, czyli Alicją, ja powiem szczerze do jakiegoś 15 roku życia średnio lubiłam to imię :-D

u mnie dziewczynka będzie oczywiście Hania, a jeśli jednak okaże się że to chłopaczysko to wybraliśmy z mężem imię Maksymilian, podoba nam się i nadzwyczaj dostojnie brzmi z nazwiskiem (patrząc tak przyszłościowo jak będzie już dorosły :-D ) :ico_haha_01:

ale liczymy jednak że te 99 procentowe 3 sztuki USG, które mówiły że dziewczynka, się sprawdzą i będziemy szaleć z Hanką :-D :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

30 kwie 2008, 14:33

babe_boom, mi sie twoje typy wszystkie podobaja... moze sprobuj dojsc do porozumienia z mezem, np. tak jak ja przy pierwszym dziecku... ze jak chlopczyk bedzie to wybierasz TY a jak dziewczynka to mezu (oczywiscie lista imion musi byc zatwierdzona i mozna miec kilka typow :ico_oczko: )
oj to by musiał mąz wybrać mnie się Agatka tez podoba ale marzyłam o Indze takie oryginalne i w ogóle fajne

ja mam koleżanke co ma pojza francuza mieszkali we francji ale jej rodzice się rozwiedli i ona ma na imię Romy to na początku dzieci w klasie się z niej śmiali....

a ta Twoja koleżanka Nicola ładnie brzmi Mikołaj już nie (tzn mnie się nie podoba) ale na jej miejscu wolałabym wybrac inne imię które ma swój odpowiednik może bardziej zbliżony tak jak u Ciebie Wiktorek czy Ala :)

[ Dodano: 2008-04-30, 14:35 ]
ale liczymy jednak że te 99 procentowe 3 sztuki USG, które mówiły że dziewczynka, się sprawdzą i będziemy szaleć z Hanką :-D :ico_brawa_01:
to ja Ci życzę aby się sprawdziło bo u mnie tez miała być 100% dziewuszka, lekarz mi ciupszke pokazywał a tu nagle za jakiś czas sobie stwierdził, że tam chłopczyk, ale przeżyłam szok hehe

Awatar użytkownika
murdemille

30 kwie 2008, 14:46

babe_boom, mam nadzieję, że nas nie zaskoczy, chociaż jak się staraliśmy o dziecko to bardzo chcieliśmy miec synka :-D
dla nas nie będzie niespodzianek w takim razie, ważne że imiona wybrane i jest spokój :ico_sorki:

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

30 kwie 2008, 14:49

janoszka, najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa :-D

Awatar użytkownika
murdemille

30 kwie 2008, 14:50

babe_boom, dokładnie :-D i wszystkim przyszłym mamusiom życzę tego samego! żeby dzieciaczki były zdrowe i śliczne! :-D :ico_brawa_01:

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

30 kwie 2008, 15:50

hej laseczki :-) mnie na spanie strsznie wzielo, ale Wiktorek szalal wiec ze tak powiiem "nonono blada" :ico_oczko: ...wlaczylam bajki zeby choc chwile usiadl na tylku a ja chcialam z okazji skorzystac i choc polezec w spokoju... tak sie syncio w baje wciagnal, ze zasnal :ico_szoking: ... a mi sie juz nie chce :ico_zly:
na slodkie mnie cos wzielo... zjadlam kilka kostek czekolady :ico_wstydzioch:
i sie relaksuje przy tt :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-04-30, 15:56 ]
widze ze temat usg ruszyl... :ico_noniewiem: kurcze, ja tez sie nastawilam juz strasznie na Ale, ale zdaje sobie sprawe, ze moge miec przy porodzie niespodzianke :ico_oczko: kiedy bylam w pierwszej ciazy to jakos tak bardzo nie myslalam nad tym wszystkim... o plci mialam sie nie dowiadywac w sumie, a ze wyszlo samo :ico_oczko: (zobaczylam opis badania) no to wiedzialam kogo sie spodziewac :ico_oczko: ... nawet przez mysl mi nie przeszlo ze moze byc inaczej, ze sie moge jeszcze zdziwic... moze dlatego teraz sie tak nastawiam bo mam juz synka... bo cudnie by bylo miec parke :ico_noniewiem: sama nie wiem...

[ Dodano: 2008-04-30, 15:59 ]
no tak jak zwykle.. :570: monike na relaksy przed kompem wzielo a tu cisza jak makiem zasial :ico_oczko:

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

30 kwie 2008, 16:18

ja spałam ponad 2h
od wczoraj chodzę ciągle głodna
Własnie zjadłam puszke śliwek w zalewie i dalej głodna... a na słodkie to mam taka chcice jak nigdy... teraz cuiekam pobawić się z Mają a później zachaczyć jakiś sklep, kupie wafelki w czekoladzie i jeszcze jakies zapasy bo jutro sklepy pozamykane. Mam jeszcze mega ochotę na lody :ico_wstydzioch: więc trzeba się najeść bo później ścisła dietka, bynajmniej w moim przypadku

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

30 kwie 2008, 16:26

oj co do dietki to masz racje babe_boom... :-D janrowniez bede sie musiala pilnowac...no moze nie scisla, bo bede karmic piersia, jak Bog da :ico_sorki: :-)

Awatar użytkownika
felicity001
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

30 kwie 2008, 16:29

Moje dziecie od 1,5 h spi, wiec pewnie relaksu na tt nieduzo mi juz zostalo :-D
Za oknem sie rozpadalo,wiec ze spaceru nici.
Ja relaksowalam sie przed tv :ico_haha_01: moczac stopki (a propos wczorajszego tematu :ico_haha_02: ) a teraz objadam sie kostkami mrozonego musu (w koncu Ola je je jako mus, to i ja moge jako lody :-D ) - zapraszam jak ktos ma ochote :-)

[ Dodano: 2008-04-30, 16:30 ]
A tak w ogole to wlasnie sobie przypomnialam,ze jutro mam wizyte u poloznej (a jak ja ostatnio widzialam, to zartowalam,ze moze sie juz nie spotkamy....ale cos sie zapowiada,ze jednak beda odwiedziny :-D )

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

30 kwie 2008, 16:58

MONIKAB fr, a co jadlas jak karmiłaś Wiktorka? Bo ja w sumie bardzo niewiele ciagle jedno i to samo...

[ Dodano: 2008-04-30, 16:58 ]
objadam sie kostkami mrozonego musu (w koncu Ola je je jako mus, to i ja moge jako lody :-D ) - zapraszam jak ktos ma ochote :-)
oj to ja poproszę :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”