Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2008, 23:38

Ojej,a u mnie trawka nie skoszona :ico_szoking: :-D Trzeba trawniczek doprowadzić do porządku :-D
a ile sie trzeba przy tym nagimnastykowac :ico_olaboga: no ale do samego porodu nie mysle juz nic tam robic :-D :-D :-D
Oj tak,a lusterko nic nie daje,próbowałam.Trzeba spróbować innego sposobu :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-04-30, 23:40 ]
Ale ta moja córa się wierci,po całym łóżku się rozpycha.

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

30 kwie 2008, 23:42

Mojej szwagierce odeszły około 15,nie leżała wcale,a tak z nij leciało,że stała w wannie :ico_haha_02:
:ico_noniewiem: ale to chyba czesciej sie zdarza w pozycji lezacej...sama nie wiem...
szwagierka jeszcze miala sily w wannie stac :ico_szoking: podziwiam, bo mi jak odeszly to z przerazeniem w pospiechu sie ubralam i gazem do szpitala :-D
teraz pewnie juz tak panikowac nie bede, bo wkoncu pierwszy raz mam za soba :-D , ale podobno w takiej sytuacji to trzeba jak najszybciej do szpitala pedzic :ico_noniewiem:
ponoc drugie porody sa szybsze... ja Wiktorka rodzilam w sumie okolo 4 godzin, wiec za wiele czasu nie mam :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2008, 23:44

Eli odeszły wody o 15,ale na porodówkę trafiła około 20,bo trochę jeździli po szpitalach,bo miejsc nie było.A rano i tak miała cc.

[ Dodano: 2008-04-30, 23:45 ]
.. ja Wiktorka rodzilam w sumie okolo 4 godzin, wiec za wiele czasu nie mam :ico_oczko:
Wow,to szybciutko urodziłaś :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

MONIKAB fr

30 kwie 2008, 23:45

Zulciu, ja tez juz bede uciekac, bo oczka mi sie kleja...jeszcze szybki prysznic wezme i znajac zycie ze dwie godziny potluke sie na lozku zanim zasne bo bede wyczekiwac porodu :ico_oczko:

kolorowych snow zycze :-)

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 kwie 2008, 23:46

ponoc drugie porody sa szybsze...
Też tak słyszałam :-D

[ Dodano: 2008-04-30, 23:47 ]
Wzajemnie Monisiu :ico_haha_02: Dobrej nocki i słodkich snów :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-04-30, 23:52 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

01 maja 2008, 08:28

Obrazek

melduje sie w dwupaku a jak tam pozostale??

Obrazek start zacząć :ico_oczko: -nasz miesiąc kochane ,czekamy na dzieciaczki

Obrazek

-ja tez ,wiec skoro Kacpra rodzilam w 2,5 godz to co teraz bedzie??-urodze w aucie???
obym rodzila w nocy,wtedy nie ma korkow a w nich tluke sie do szpitala dobra ponad godzine

milego dnia kochane i do po pracy

CZEKAM NA WSZYSTKICH TELEFONY KONTAKTOWE (DOMOWE + KOMORKOWE)-PROSZE WYSYLAC MI NA PRIV,PO ZAKONCZENIU PRZESLE KAZDEJ BAZE NASZYCH DANYCH I BEDZIEMY MOGLY LATWIEJ SIE SKONTAKTOWAC W RAZIE NIEOCZEKIWANEGO OBROTU SPRAWY :-D

MONIKAB fr

01 maja 2008, 08:48

dzien dobry poranna pora :-) kurcze, juz maj a u mnie nic sie nie dzieje...tj bez zmian...bole, jakies skurcze nieregularne sa ale poza tym cisza :ico_szoking: niby termin dopiero za 11 dni, ale... :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-05-01, 08:52 ]

-ja tez ,wiec skoro Kacpra rodzilam w 2,5 godz to co teraz bedzie??-urodze w aucie???
obym rodzila w nocy,wtedy nie ma korkow a w nich tluke sie do szpitala dobra ponad godzine
oj, to faktycznie szybciutko Ci poszlo Emiklo :ico_szoking:
nie zycze Ci porodu samochodowego :ico_szoking:
CZEKAM NA WSZYSTKICH TELEFONY KONTAKTOWE (DOMOWE + KOMORKOWE)-PROSZE WYSYLAC MI NA PRIV,PO ZAKONCZENIU PRZESLE KAZDEJ BAZE NASZYCH DANYCH I BEDZIEMY MOGLY LATWIEJ SIE SKONTAKTOWAC W RAZIE NIEOCZEKIWANEGO OBROTU SPRAWY :-D
zaraz wysylam priva :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2008, 09:22

Obrazek
I ja się melduję jeszcze w dwupaku :ico_haha_02:
Wczoraj wieczorem leciał ze mnie przeźroczysty śluz,a w nocy i dziś rano wyleciała ze mnie mega ilośc galarety z krwią jasnoczerwonego koloru.Tak wiec czopa sie już pozbyłam,teraz czekam na jakies skurcze,których niestety brak,albo na odpłynięcie wód.W każdym razie zaraz idziemy sobie na spacerek,bo jest 20 stopni i słonko.Może po spacerku coś sie ruszy :ico_haha_02:
Życzę Wam miłego dnia i odezwę się później,jak wrócę :ico_haha_02:

MONIKAB fr

01 maja 2008, 09:29

Zulciu :ico_brawa_01: no to chyba bedzie pierwszy dzieciaczek majowy :ico_brawa_01: strasznie sie ciesze :ico_brawa_01: pisz kochana jak sie bedzie sytuacja rozwijac :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-05-01, 09:31 ]
zycze milego spacerku :ico_brawa_01: u nas pogoda bardzo bylejaka...raz slonko, raz chmurka deszczowa... i wieje :ico_olaboga: ja dzis porzadeczki robie :-)

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2008, 09:34

Zulciu :ico_brawa_01: no to chyba bedzie pierwszy dzieciaczek majowy :ico_brawa_01: strasznie sie ciesze :ico_brawa_01: pisz kochana jak sie bedzie sytuacja rozwijac :ico_brawa_01:
Monisiu,na razie to nic się nie dzieje.Czuję się normalnie,więc zaraz idziemy na spacerek z Zuzią.A tak jak juz pisałam,czop może odlecieć kilka dni przed porodem jak i kilka godzin.Nie ma reguły.

[ Dodano: 2008-05-01, 09:36 ]
Zmiana wydzieliny z pochwy w ostatnich tygodniach ciąży.
DEFINICJA

Fizjologiczne zmiany wydzieliny pochwowej pojawiające się tuż przed porodem.
OBJAWY I PRZEBIEG

Wydzielina pochwowa w czasie ciąży staje się gęstsza i obfitsza, a w szyjce macicy formuje się tzw. czop śluzowy. Jest to „korek” ze śluzu zamykający szyjkę, który zabezpiecza wnętrze macicy przed wtargnięciem drobnoustrojów chorobotwórczych wywołujących wiele różnych infekcji. Około 1-2 tygodnie przed porodem szyjka macicy zaczyna przygotowywać się do porodu. Pod wpływem jej skracania i rozwierania czop śluzowy wypada. Obserwuje się wówczas śluzową, bezzapachową, wydzielinę pochwową. Jest ona najczęściej podbarwiona krwią, dochodzi bowiem do rozerwania drobnych naczyń krwionośnych szyjki macicy, która w ostatnich tygodniach przed porodem jest znacznie bardziej rozpulchniona i przekrwiona. Jest to objaw zwiastujący rychły poród. Odejście czopu śluzowego może nastąpić na 1-2 tygodnie, kilka dni lub godzin przed porodem. Jeżeli wydzielina z pochwy staje się nagle wodnista może to świadczyć o pęknięciu pęcherza płodowego i sączeniu się płynu owodniowego. Zbyt duża ilość krwi w wydzielinie może być wynikiem różnych niebezpiecznych powikłań ciążowych, np. odklejania się łożyska, zagrażających życiu dziecka. Zmiany wyglądu i zapachu wydzieliny mogą być również objawem infekcji dróg rodnych.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”