Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2008, 19:40

a ty Zulciu masz juz wszystko dla Julci???
teoretycznie tak,ale łóżeczko w pościel ubiorę dopiero jak wrócę ze szpitala,bo nie chcę,żeby się pościel kurzyła.I muszę dokupić przewijak na łóżeczko.
Zulcia, jak samopoczucie? nic sie nie dzieje? czuje w kosciach ze bedziesz pierwsza :-)
Samopoczucie jak zwykle,czyli oprócz tego,że mi coś leci,to nic sie nie dzieje,typu skurcze itp.
emalia30 napisał/a:
-ale kto wie majac takie stany wachania twojego samopoczucia to tez moze byc dla ciebie lada chwila i przec bedziesz kochana :-D

oby :ico_brawa_01: oby :ico_brawa_01: jeszcze dzisiaj :-D
Wszystko jest możliwe jeśli chodzi o poród Monisiu :-D

[ Dodano: 2008-05-01, 19:41 ]
:-D lece kochane na kolacyjke, zajrze jeszcze pozniej... buziaczki :ico_haha_01:
Smacznego :ico_haha_02:

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

01 maja 2008, 19:44

Jeżeli chodzi o wyprawkę, to mamy już wszystko. Na liście prezentów od rodzinki jest jeszcze łóżeczko turystyczne, podgrzewacz do butelek, pościel do wózka i termometr.
Poza tym wydaje mi się, że jest wszystko to, czego będziemy potrzebować. Jeżeli uznamy, że czegoś nam jednak brakuje, to podjedziemy do sklepu i kupimy.

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2008, 19:44

A ja mam za małą torbę :ico_olaboga: I moja kosmetyczka i dzidzi pieluchy do reklamówki wsadziłam,bo sie nie miesci :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-05-01, 19:48 ]
Co do podgrzewacza,to kupię sobie później,bo zamierzam karmić piersią.Ale sprawdza sie super do podgrzewania słoiczków.Miałam fajny,ale mój mąż go połamał :ico_zly:
I karuzelkę chcę kupić,a napaliłam się na tą,którą ma szczako, :-D

[ Dodano: 2008-05-01, 19:48 ]
Jeżeli uznamy, że czegoś nam jednak brakuje, to podjedziemy do sklepu i kupimy.
Myślę dokładnie tak samo :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

01 maja 2008, 19:50

smacznego Moniczko

Szczako to super z ta lista dla znajomych- choc troche was odciaza :ico_brawa_01:
A ja mam za małą torbę
- ja tez i w zasadzie to sie nie przejmuje tym specjalnie,bo z tego co w kolo mi mowia i jesli Bog da i porod bedzie bez komplikacji a maluszek zdrowy to na drugi dzien wypuszczaja do domu (pewnie przez przetloczone porodowki)
z drugiej strony jest to dla mnie bez sensu,gdyz dziecko w 3-ciej dobie potrafi dostac żółtaczki :ico_puknij:

szczako
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

01 maja 2008, 19:51

Ja też planuję karmić piersią, ale Michał chciałby też pokarmić, więc pewnie będę odciągać czasem i podgrzewać, żeby mógł zobaczyć jak to jest :ico_haha_01:

Przeczytałam w "Języku niemowląt", żeby karuzelki montować od jakiegoś 2-3 miesiąca, bo wcześniej dziecko i tak ich nie widzi, więc masz jeszcze Zulciu trochę czasu.

Moja torba jest naprawdę malutka. Sama się dziwię, że udało mi się w nią spakować. Pieluchy pojadą w swoim opakowaniu, obok torby.

[ Dodano: 2008-05-01, 19:52 ]
emalia30, zrobiliśmy listę, bo robiłam baby shower a poza tym nie chcemy 25 pary śpiochów. Sprawdza się.

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2008, 19:58

porod bedzie bez komplikacji a maluszek zdrowy to na drugi dzien wypuszczaja do domu (pewnie przez przetloczone porodowki)
U nas tak nie ma Emilko.Ja z Zuza wyszłam w 3 dobie,zobaczymy jak teraz bedzie.
Przeczytałam w "Języku niemowląt", żeby karuzelki montować od jakiegoś 2-3 miesiąca, bo wcześniej dziecko i tak ich nie widzi, więc masz jeszcze Zulciu trochę czasu.
Masz rację,w końcu noworodek prawie cały czas śpi i je.Ale i tak ją kupię,bo mi się strasznie podoba,tylko po porodzie :-D

[ Dodano: 2008-05-01, 20:03 ]
Emilko poprawiłam :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

01 maja 2008, 20:05

U nas tak nie ma Emilko.Ja z Zuza wyszłam w 3 dobie,zobaczymy jak teraz bedzie.
- wiem,ze tak nie jest ,bo z Kacpra rodziłam w Polsce i dziewczyny w 3 ciej dobie jak bylo ok wychodzily,my niestety po 11 dniach dopiero,Kacperek mial zmiany na pluckach,bo w ost miesiacu ciazy bylam bardzo chora i sie bidulek zarazil ,oby tym razem bylo ok
ALe tak czy siak wolalabym do 3 dni zostac i obserwowac maluszka i wszelki postep
emalia30, zrobiliśmy listę, bo robiłam baby shower a poza tym nie chcemy 25 pary śpiochów. Sprawdza się.
-co racja to racja,ja mam malo tutaj znajomych,wiec wiekszosc i tak na nas spadla,w Polsce byloby co innego :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-05-01, 20:05 ]
milko poprawiłam :ico_haha_02:
- to super,gapa ze mnie hehe

[ Dodano: 2008-05-01, 20:19 ]
gdzie was wsiąkło ???
jeśli was nie ma to ja ide polezec
do pozniej- kregoslup juz mi daje do wiwatu :ico_zly:

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 maja 2008, 20:45

Ja jestem,ale w międzyczasie bawiłam się z Zuzą.Bardzo lubię z nią grać w gry,zgadywanki,rysować,malować,lepić itp.Ale nie znoszę bawić się w dom lalkami barbie.A niestety musiałam.Od czasu do czasu trzeba.
A teraz zmykam dopilnować ją w kąpieli,mimo że się sama już kąpie,to boję się,żeby się nie podtopiła i dlatego wolę mieć ją na oku.
kregoslup juz mi daje do wiwatu :ico_zly:
Współczuję Emilko.

[ Dodano: 2008-05-01, 20:46 ]
- wiem,ze tak nie jest ,bo z Kacpra rodziłam w Polsce i dziewczyny w 3 ciej dobie jak bylo ok wychodzily,my niestety po 11 dniach dopiero,Kacperek mial zmiany na pluckach,bo w ost miesiacu ciazy bylam bardzo chora i sie bidulek zarazil ,oby tym razem bylo ok
Biedny Kacperek.Nie martw się,teraz będzie na pewno wszystko dobrze :-D

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

01 maja 2008, 21:11

hej laseczki :ico_haha_02: juz jestem :-D
Emilko, poprawilam ten numerek :ico_oczko:
Szczako - super pomysl z ta lista :-D :ico_brawa_01:
Zulciu, ja podobnie jak Ty mam za mala torbe :ico_wstydzioch: ... a wlasciwie mam 3 torby : jedna moja, jedna Ali no i taka jakby reklamowka z pieluchami, podpaskami i moja kosmetyczka :ico_oczko:
mam tez i duza w domu, ale nie chce wszystkich naszych rzeczy pakowac w jedna, bo pozniej bede w niej grzebac w poszukiwaniu czegokolwiek :ico_olaboga: a tak to wiem gdzie co mam :-D

[ Dodano: 2008-05-01, 21:14 ]
oj cos sie dzisiaj nie mozemy zgrac...jak ja jestem, to was nie ma i na odwrot :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

01 maja 2008, 21:41

ja z doskoku Moniczko zagladam,malo co sie dzialo,wiec poszlam polezec a teraz moj M z pracy wrocil i smaże mu placki ziemniaczane :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”