Awatar użytkownika
karolina-ch
Śmigam już bez trzymanki po forumku

04 maja 2008, 18:26

witajcie!! :-D u nas mala poprawa, goraczka juz minela (odpukac) oby nie wrocila i wyadje nam sie ze to byla to trzydniowka, od wczoraj nie ma juz takiej goraczki ale za to obsypalo ale wlasnie tak sie objawia koniec tej choroby, z jednej strony to bym chciala zeby to bylo to, bo ponoc dziecko sie uodparnia :ico_oczko:

ja dzis bylam w pracy a po pracy pojechalismy do sklepu po lody, kupilam takie duze w pojemniku i do tego wafelki, wzielismy sobie kocyk i poszlismy sobie na ogrodek polezec, amelusi sie podobalo i wafelka jadla z nasza pomoca oczywiscie :-)

w tygodniu wkleje troche fotek, Amelka uwielbia stac, pokazalismy jej ze mozna sie podnosic, dajemy jej palce a ona sie teraz to juz tak sama podciaga a jak ja sadzamy nie dosc ze nogi proste i nie chce siadac a jak juz ja posadzimy to az sie trzesie i takie nerwy, raczki do gory i chce stac a jak juz stoi to taka dumna i sie usmiecha :-) wiec nie wiem czy raczkowanie jej bedzie wychodzic bo poki co to uwielbia stac a jak nawet chce raczkowac to nogi proste i opira sie na palcach dziwnie to wyglada :ico_oczko:

ogolnie pogoda sliczna, malutka troche odzyla, ja wczoraj wypralam dywan ale zapach zostal wiec dzis kupilam taka piane do zneutralizowania zapachu wiec poki co pachnie ladnie zobaczymy z czasem :-D :-D :-D

aha pochwale wam sie ze moze moja mama nas odwiedzi w lipcu ze swoim przyjacielem na jakis tydzien wiec napewno bedzie super :ico_brawa_01: a jutro ma znajoma mi przywiesc mebelki do ogrodka :ico_brawa_01: wiec tylko grilla sie zakupi i mozna bedzie jeszcze wiecej czasu spedzac w ogrodku przy ladnej pogodzie :)

Aga78
Umiem skakać na skakance po całym forum

05 maja 2008, 09:42

cześć !
i znowu te parę dni wolnego (dla mnie raczej parę wspólnych dni :-D ) tak szybko minęło
pogoda nie dopisała za bardzo chociaż było słonecznie to bardzo zimny wiatr brr w efekcie mam dzieciaki podziębione :ico_zly: już pokaszlują :ico_placzek:
wczoraj u nas był mój kuzyn z żoną i małą Zosią- dieciaki się wyszalały, a ja dzisiaj sprzątam.... chociaż jest mi zimno i senno- na dworze brzydko, normalnie tylko położyć się i spać, ale nam nie dają bo na dole znowu się remontują wiercą i wiercą bleee....

dzsisiaj jakiegoś doła małego złapałam więc chyba Wam nie będę smucić...

Karolina całe szczęście, że Amelce przechodzi już ale jak ciągle będzie zwracać to może idź do lekarza :ico_noniewiem: bo jak się odwodni to kroplówkę będą dawać a wtedy i kucie i w ogóle...

kurcze a ja jeszcze muszę się uczyć, bo koło mnie czeka.... ja to sobie zawsze roboty dołożę :ico_puknij:

Awatar użytkownika
karolina-ch

05 maja 2008, 15:24

jak tylko sie wam pochwalilam ze z nia ok, wczoraj nie chciala wogole spac, zasnela na troche kolo 20 a potem jakie ryki sie zaczely normalnie tragedia byla :ico_olaboga: trzy razy dawalismy jej butelke i ani razu nie zjadla, ale poza tym to ona je i nic nie zwrocila wczoraj, daje jej marchewke gotowanan z kleikiem, wiec wzielismy ja do sibie i bawila sie z nami jakby nigyd nic prawie do 23 i poszla spac, a rano poodkrywana, w poprzek lozka, na brzuchu spala, tak smiesnzie :ico_oczko: ale dzis wydaje sie ok, wlasnie wrocilysmy ze spaceru a ona jeszcze spi w wozku wiec ja tam zostawilam, i mam chwilke dla siebie :ico_haha_01: kupilam jej dzis wiatraczek taki rozowy tak jej sie podobal, a u nas w miescie tyle ludzi u nich dzis maja swieto wolne od pracy i na plazy pelno ludzi, na molo, pogoda sliczna :ico_haha_01:

aha i cos wam powiem ostanio z mezem troche poszalelismy bo dosc czesto sie kochamy, to raczej zasluga chyba pogody bo ja mam czesciej chec i dzis mam takie zakwasy :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: nogi bola :ico_wstydzioch: ale moze to dobrze, troche ruchu na lato :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
wisienka24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 maja 2008, 17:24

Hej Dziewczynki i Dzieciaczki!!!
Ale mnie tu nie było, az wstyd :ico_wstydzioch:

Karolina, mam nadzieje, ze Amelce szybko minie to chorobsko. Moze na prawde powinnas pojsc z nia do lekarza? Ja jestem straszna panikara i pewnie juz dawno by mi nerwy pusciły i poszłabym sprawdzic co sie dzieje. :ico_noniewiem:

Aga, co to za dół? :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

Pruedence, brawa ogromne dla Tosi za postepy!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A ja stawiam spozniony :ico_tort: na 9 miesiecy Szymka. I jeszcze dla Łukaszka i Kacperka, bo to prawie rówieśnicy :ico_tort: :ico_tort:

U nas ogromne zmiany. Powrót do Polski juz jest przesadzony. Z jednej strony sie ciesze, z drugiej boje strasznie. W koncu po 4 latach pewnie sporo sie tam zmieniło. :ico_noniewiem: Plan jest nastepujacy: najpierw lece ja i Szymcio (bede mieszkała z rodzicami) a po kilku miesiacach doleci do nas rysio. Myslimy, zeby przeprowadzic sie do Bydgoszczy albo Torunia. Warszawa jest strasznie droga, a w mojej rodzinnej Ostrolece ciezko o prace... Ale do takich powaznych decyzji jeszcze mamy troche czasu. :ico_haha_01:

Poki co siedze nad ksiazkami. 30.05 mam egzamin i chcialabym go zdac.
Szymo robi takie postepy, ze czasami sama jestem w szoku :ico_szoking: sam sie podciaga do stania, potrafi stac nawet przez godzine a jak chce go posadzic to protestuje i jest krzyk :ico_noniewiem: Ostatnio porusza sobie nonono w rytm muzyki i super fajnie to wyglada.
Bylismy u lekarza kilka dni temu. Wazy 11,700 kg :ico_szoking: i ma 82 cm wzrostu. Lekarz powiedziala, ze wg pomiarow wyglada na rocznego dzieciaczka. :ico_oczko: Sie znaczy duzy bedzie jak tata :ico_brawa_01:

Kasia3 napisała mi maila, ze sa juz w Polsce, chyba w ta niedziele beda mieli chrzciny Zosiaka. :ico_brawa_01: Kasia jeszcze zostaje, a ryan i Keely wracaja do Kanady. Przesyła Wam pozdrowienia!!!

A ja wracam do ksiazek. Zajrze jutro!!!
Buziole!!!
Aha, a to najnowsze fotki Szymka:
http://picasaweb.google.pl/wisienka24/Wiosna2008

Awatar użytkownika
karolina-ch

05 maja 2008, 18:45

wisienko ja bylam u lekarza, ale teraz w weekend nie ma lekarza w przychodni a poniedzialek to u nich swieto, poza tym lekarz powiedzial zeby poczekac i dawac na zbicie goraczki poki co wydaje sie byc ok wiec zobacze poza tym i tak mam wizyte na srode wiec wtedy zobaczymy :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-05-05, 19:58 ]
aha fotki wisienko sliczne, taki duzy kawaler ci rosnie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: nie mam czasu posiedziec na kompie bo amelka wymaga mojego zainteresowania bo jak nie to krzyczy mamamam takie to slodkie :ico_brawa_01:

79anita
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

05 maja 2008, 22:54

kurcze co sie dzieje wszystko mi zjadlo :ico_zly:

[ Dodano: 2008-05-05, 23:04 ]
no to jeszce raz wiajcie:)
Karolina dobre z tymi zakwasami :ico_oczko:
ja tez stawiam spóźniony :ico_tort: kurczaki to juz 10 miesiac :ico_szoking:
Ula tak jak wczesniej pisalam moze ten powrot do Polski dobrze wam zrobi... z Szymka rzeczywiscie kawal chlopa moj Kacper to tak wg. naszej wagi lazienkowej ok 10 kilo pozatym zawsze jek ogladam wasze zdjecia to podziwiam Szymka oczy...
My bylismy na komunii imprezka udana a moj Kacper zachowywal sie jak lew salonowy... bylam w szoku jak doskonale zniosl taka ilosc obcych ludzi tyle dzieci ... wszyscy teraz mysla ze mamy idealne dziecko i dobrze :ico_oczko: byla dziewczynka miesiac mlodsza od Kacpra i bylam w szoku jak ladnie juz drepta za raczki... a myslalam ze moj szybko zaczyna... Kacper tez chyba bedzie raczkowal a potem dopiero chodzil a ta dziewczynka to sobie odpusci podloge...
boje sie że Kacper mi cos zalapal strasznie sie poci w dzien jak sie obudzil to byl mokrusienki musialam go przebierac.

Kasia3

06 maja 2008, 08:08

Cześć Wam wszystkim!!
Nareszcie się do was dostałam, teraz tylko muszę przeczytać te wszystkie posty i będę w temacie!!! :-D
U nas wszystko jest superasto. Jedynie bardzo tęsknimy za tatą i Keely.
To nie był za dobry pomysł aby rozdzielić się tak. Ale czego się nie robi dla rodziców i rodzeństwa.
Jak tylko znajdę chwilkę czasu to wam opisze jak nam minęła 14 godzina podróż i jak przebiegł chrzest.
Miłego poranku !!! :ico_oczko:

Yvone
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

06 maja 2008, 08:23

Ale popisałyście.
Brawa dla Tosieńki. Dobrze, że z Amelcią już dobrze i gratulacje mamma. Szymek musi wyglądać przekomicznie tak kręcąc pupką.
A u nas po weekendzie chyba parę kilo więcej. Do Ksiąza nie pojechaliśmy, bo korek i ludu co nie miara, a jeździmy tam co roku, tak więc w tym odpuściliśmy sobie. A ja myślę nad rowerem i siodełkiem dla amelki, bo jakaś odmiana by się przydała. A poza tym nie mogę się zebrać do pracy po tym weekendzie. Amelki wszędzie pełno i coraz odwazniejsza. Sama sobie chodzi po mieszkaniu i co chwilę znika z oczu, a wczoraj mimo progu wyszła za mną na balkon. Amelka zaczęła mówic mama, a w nocy, kiedy się obudziła z płaczem wołała mamu. W ogóle nie chce siedzieć osatnio w wózku i manifestuje siebie na każdym kroku. Ale o to chodzi.

Awatar użytkownika
Pruedence
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

06 maja 2008, 12:59

A mnie znów nie przyszło powidaomienie, ze coś napisałyście, wrrrr.

Na poczatek wszystkiego naj dla Szymka, Kacpra i Łukaszka z okazji rozpoczecie już 10 miesiąca życie :ico_szoking: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

wisienko Z tą przeprowadzką to może i dobrze, w Polsce nie jest tak źle:) polecam Kraków choć do tanich nie należy :-D A zdjęcia Szymka superowa, jest z niego kawał przystojniaka:) Zazdroszcze że tak ładnie już stoi!! No i wazy sobie trochu.

karolina Za każdym razem jak wspominasz o morzu i plaży to ci zazdroszcze. Ale moi rodzice mi ostatnio zonajmili, ze zaczynają budowac domek nad morzem bo maja tam działke, więc przynajmniej będzie gdzie jeździć :-D Co do seksu to pewnie wiosna :-D
Ja dalej nie mam okresu, ale robiłam wczoraj test i negatywny :ico_placzek: a to już 3 tyg, muszę się ruszyć do ginka.

anitafajnie, ze komunia sie udała. Co do chodzenia, to wasze dzieciaki i tak sa do przodu. Ja ostatnio byłam u kolezanki i jej 5 miesięczny synek już stoi a u nas dalej z tym cienko choć jest coraz lepiej.

Aga no z tą nauką to cię rozumiem, ja mam 16.05 zaliczenie, jak dostane 29,5 pkt na 30 to mnie zwolnią z egzaminu z chirurgii. ale cienko to widze, bo czasu do nauki raczej brak.Mam nadzieje, ze Adrian i Jullia szybko pozbęda się przeziebienia.

Yvone
To amleka to prawdziwa odkrywczyni skoro nawet na balkon za tobą drepta :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A Tosia zdaje sie miala jakiegoś wirusa przez ten tydzień bo byla marudna , miała katar no i nie przyyła nic( a po tym zawsze widze kiedy jest chora) Ale ona nigdy nie ma goraczki, nawet po operacji, czy jak miała salmonelle więc w sumie cięzko powiedzieć. Dziś już jest lepiej bo wierzga po domu jak szalona, a ponieważ nie raczkuje to wszędzie się turla albo przesuwa.

Awatar użytkownika
karolina-ch

06 maja 2008, 13:42

witajcie, u na spowoli wraca do normy, pruedence miala tosia salmonelle??bo my niby w grudniu mielismy znaczy amelcia ale ja raczej w to nie wierze, wkleje wam kilka fotek, bylismy na ogrodku przedwczoraj i kilka z ogrodka tydzien temu, ledwo zyje boli mnie glowa, gardlo, chyba mnie cos bierze :ico_chory:
ladnie nam dzidziusie rosna, amelcia dzis dala pokaz u mnie w pracy jak sie pieknie podnosi do stania i byla taka szczesliwa, wszyscy naokolo stali i bili brawo a ona taaaaaaka dumna i usmiechnieta :ico_haha_01:
a tak pieknie gaworzy juz tworzy kilka roznych sylab, i tata zaczela mowic nasladuje to co my mowimy i super jej to wychodzi :ico_brawa_01:

ja z okresem tez mialam ostatnio ponad 3 tygodnie spoznienia :ico_olaboga:

Obrazek
wczoraj na ogrodku
Obrazek
to co teraz ona uwielbia
Obrazek
z nowa zabaweczka
Obrazek
Obrazek
na ogrodeczku
Obrazek
tak wygladam po spcerku